<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spotify sier opp 17 prosent av sine ansatte

Strømmetjenesten Spotify kutter kraftig i arbeidsstokken.

Publisert 4. des. 2023 kl. 08.26
Oppdatert 4. des. 2023 klokken 10.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
SPOTIFY-SJEF: Daniel Ek. Foto: Bloomberg

Spotify må nå si opp cirka 17 prosent av de ansatte i selskapet, opplyses det i en melding.

Selskapet har i dag i overkant av 8.600 ansatte.

Adm. direktør og medgründer, Daniel Ek, omtaler beslutningen som en betydelig strategiendring for selskapet.

«For å tilpasse Spotify til våre fremtidige mål og sørge for at vi har riktig størrelse for utfordringene som ligger foran oss, har jeg tatt den vanskelige beslutningen om å redusere vårt totale antall ansatte med omtrent 17 prosent», skriver Ek i meldingen.

Også tidligere i år har selskapet vært gjennom nedbemanninger. I januar måtte rundt 600 ansatte pakke sammen, og i juni ble 200 sagt opp.

Overraskende stor

Spotify-sjefen påpeker at en reduksjon av denne størrelsen for mange kan føles overraskende stor gitt selskapet nylig positive resultatrapport.

Selskapet kunne for tredje kvartal melde om inntekter på 3,36 milliarder euro, opp 11 prosent fra samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 32 millioner euro, mot et negativt driftsresultat på 228 millioner euro året før.

«Vi diskuterte å gjøre mindre reduksjoner gjennom 2024 og 2025 Likevel, med tanke på gapet mellom våre finansielle mål og våre nåværende driftskostnader, har jeg bestemt meg for at et betydelig grep for å justere kostnadene er det beste alternativet», fortsetter Ek, og påpeker at selv om dette vil bli smertefullt, er han overbevist om at avgjørelsen er den rette.

Selskapet skriver i meldingen at alle berørte ansatte vil motta et omtrent fem måneders sluttvederlag.