Børs og finans

Oslo Børs lar seg ikke skremme av statsbudsjettet

Aktørene på Oslo Børs lar seg ikke skremme av Kristin Halvorsen. Slik ser det ut på Oslo Børs ved lunsjtider.

6. oktober 2006 - 11:22

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,22 prosent og står dermed i 372,22 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner. I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,22 prosent og står dermed i 372,22 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 4,2 milliarder kroner.

Prisen på nordsjøolje med levering i november står nå i 59,70 dollar fatet, hvilket er en nedgang på 0,50 prosent. Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro klatrer likevel henholdsvis 0,16 prosent og 1,04 prosent mens DNO opplever et kursfall på 1,76 prosent.

Norse Energy har inngått en forward-kontrakt for 3.607.850 aksjer i Revus Energy til 56,5543 kroner aksjen med utøvelsesdato 5. april 2007. Norse kontroller etter dette 3.607.850 aksjer i Revus, tilsvarende 10,93 prosent av aksjekapitalen. Verdien på Revus har i dag økt med 16,15 prosent.

Geo ASA har inngått avtale om salg av 1987-modellen MV Skandi Bergen for ca. 225 millioner kroner, går det frem av en børsmelding. Salget må sees på som et ledd i Geos flåtefornyelse, og vil bli overlevert den nye eieren i månedsskiftet oktober /november 2006. Geo-aksjen går i dag opp to prosent.

Oppkjøpsspekulasjoner har de siste dagene sendt Storebrand opp på Oslo Børs etter at Kaupthing Bank lastet opp med flere millioner aksjer i selskapet. På onsdag økte verdien på Storebrand 4,23 prosent, mens aksjen i løpet av gårsdagen løftet seg ytterligere 3,66 prosent. I dag er det på tide med et pust i bakken, og aksjonærene ser verdien på selskapet bli redusert med 1,74 prosent.

Finansminister Kristin Halvorsen er nå i gang med finanstalen, og av statsbudsjettet for 2007 går det frem at skatte- og avgiftsnivået økes med rundt to milliarder kroner.

Her er relevante nyhetsinnslag på web-TV

Mer om det som skjer på Oslo Børs her

Nøkkeltallene og børsmeldingene her.

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs.

Alle aksjetipsene finner du her.

De siste dagenes tekniske analyser.

Ute i verden

Slik går det på børsene i Europa.

Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

New York i går

Her finner du vinnerne/ taperne på NYSE.

Vinnerne/ taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene.

Nøkkeltall fra handelen.

Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.