Børs og finans

Røkke & Co. sikrer seg ny gigantkontrakt

- En kjempekontrakt og den største av sitt slag, sier Kværner-ledelsen og stråler etter kjempenyheter torsdag morgen. <i>Aker Solutions kan glede seg - igjen.</i>

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
19. april 2012 - 08.11

Kværner melder torsdag morgen at de har mottatt tildelingsbrev fra A/S Norske Shell for engineering, innkjøp, fabrikasjon og ledelse (EPCM) for modifikasjoner og prosjekter på Ormen Lange/Nyhamna landanlegg utenfor vestkysten av Norge.

Tildelingen er en rammeavtale med varighet på seks år, og opsjoner for ytterligere to pluss to år.

Estimert kontraktsverdi er 6 milliarder kroner, ekskludert opsjoner.

Engineering- og modifikasjonsarbeid i forbindelse med Nyhamna-kontrakten Kværner har fått tildelt av Shell vil bli levert av Aker Solutions, skriver TDN Finans.

- Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge dette året. Vi er svært stolte over å ha vunnet denne viktige kontrakten, som vi tror demonstrerer en tro på vår prosjektgjennomføringsmodell og evne til å levere komplette løsninger til kundene, sier Kværners konserndirektør Jan Arve Haugan.

Nyhamna-anlegget prosesserer gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget i det sørlige Norskehavet.

Kontraktsomfanget inkluderer alle prosjekter og modifikasjoner på Ormen Lange/Nyhamna-anlegget, og er etablert for å møte den forventede, store økningen i prosjektaktivitet de neste fem til ti år.

Dette inkluderer å forberede anlegget på Nyhamna for mottak av gass fra nye felt som Linnorm og Aasta Hansteen (tidligere Luva).

Dette er den andre store kontrakten Kjell Inge Røkke-systemet mottar denne uken. Mandag ble det klart at Aker Solutions hadde sikret seg en kontrakt med Statoil på 11 milliarder kroner.

Les hele meldingen fra Kværner her