Børs og finans

Analytiker har to <i>kjøp</i> - advarer mot én aksje

Analytiker Kjetil Garstad i Arctic Securities rykker ut med to klokkeklare kjøps-anbefalinger, men advarer samtidig mot én Oslo Børs-aksje.

Kjetil Garstad - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen

Kjetil Garstad - Foto: Ivan Kverme, Finansavisen

Artikkel av: NTB
12. juni 2012 - 13.15

Fallende oljepris har bidratt til en svak utvikling for oljeserviceaksjene, som fra begynnelsen av mai til begynnelsen av juni falt mer enn 15 prosent.

Analytiker Kjetil Garstad i Arctic Securities sier til Finansavisen tirsdag at disse aksjene etter hans mening nå begynner å bli behagelig priset, og at han har et langsiktig positivt syn på sektoren.

- I det korte bildet kan flere av disse aksjene forbli billige. Slik sett ser vi på den siste tids korreksjon som en god kjøpsmulighet, sier analytikeren.

Garstad er spesielt positiv til undervannsentreprenøren Subsea 7.

- Selskapet er godt ledet, med en industrielt tenkende og smart hovedaksjonær. Det eneste selskapsspesifikke ankepunktet vi virkelig hører blant investorer er fravær av større kontrakter, noe konkurrentene har hanket inn i bøtter og spann de seneste kvartalene. At store kontrakter også kommer Subsea 7s vei er vi ikke spesielt bekymret for, men timing er alltid vanskelig å gjette på. Å kunne kjøpe Subsea 7 på multipler ned mot den lavere enden av historisk range er heller ikke galt, sier Garstad.

Analytikerne har også tro på Awilco Drilling mens han anbefaler investoren å holde seg unna Archer.

Han tror sistnevnte selskap kan komme til å måtte utføre en emisjon om ikke så alt for lenge, da de kan være i ferd med å bryte sine lånevilkår.