Børs og finans

Carnegie ser heftig oppside i Next Biometrics

Carnegie-analytikerne Espen Torgersen og Håvard Nilsson tror dagens kraftige oppgang bare er starten på en større opptur.

Espen Torgersen - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Espen Torgersen - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
26. november 2014 - 14:22

Oslo Axess-noterte Next Biometrics fortalte i dag om en avtale med et multinasjonalt tier 1-selskap for levering av fingeravtrykkssensorer til flere produkter som vil lanseres i 2. halvår 2015.

Markedet reagerer med å sende aksjen opp 21,1 prosent til 54,50 kroner. Det verdsetter selskapet til 600 millioner kroner.

Ingen aksjer er i nærheten av å stige mer i onsdagens handel.

Ser 70 prosent oppsideCarnegie-analytikerne Espen Torgersen og Håvard Nilsson tror dette bare er starten på en større opptur.

De beholder sin kjøpsanbefaling med kursmål 90 kroner, og ser dermed en oppside på 70 prosent fra dagens nivåer. Det vil i så fall også løfte verdien på selskapet til 990 millioner kroner.

- Kontrakten har et rapportert «syvsifret» volum, og vi tror det er fair å anta 1-3 millioner sensorer pluss. Selv om selskapet suspenderte guidingen dette kvartalet grunnet utsatte salg, er budskapet at få salg er tapt.

- Tidligere guiding har vært et forventet salg av 10 millioner sensorer i 2015, mens vi nå estimerer 7 millioner, heter det.

- Leverer billigst av alleTorgersen og Nilsson mener ingenting har endret på selskapets konkurranseposisjon.

- Next Biometrics er fortsatt ett av få selskaper som har en teknologi som er i stand å levere høysikkerhets fingeravtrykkssensorer til en lavere kostnad enn alle konkurrenter. Vi tror dette vil fortsette i overskuelig fremtid, skriver analytikerne.

Største aksjonær i selskapet er Ngoc Minh Dinh, med en eierandel på 14,42 prosent gjennom sitt 10 prosent eide Ecomnex Holding.