Børs og finans

Oppgraderer Røkke-torsk - ser høyere priser

Nordea Markets høyner kursmålet på Havfisk-aksjen

Rypefjord. Foto: Havfisk ASA.

Rypefjord. Foto: Havfisk ASA.

Artikkel av: Eline Hvamstad
10. mars 2015 - 13.51

Nordea Markets skriver i en fersk oppdatering tirsdag at de oppgraderer havfisk fra 25 til 40 kroner.

Årsaken skal blant annet være ventet oppsving i torskeprisene.

- Selv om torskeprisene har steget nær 50 prosent det siste året, er de fortsatt langt under toppen fra 2007-08. Betydelig etterspørselsvekst i markedene for fersk torsk og klippfisk vil trolig presse torskeprisene opp», skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i oppdateringen.

Nordea Markets  viser samtidig til at også til at fersk laks nå handles med en premie på 40 prosent i forhold til torsk, mens snittet de seneste åtte årene er elleve prosent.

Å ta torskeprisen opp til dette snittet vil utgjøre seks kroner pr kilo i forhold til prisene i februar i år. Sterk dollar og britisk pund vil også bidra til å høyne prisene på norsk torsk, mener analytikerne.

Nordea oppgraderer også også prisanslagene for torsk og hyse til 27 kroner i år og 31 kroner neste år, mot tidligere 25 og 27 kroner.

- Dette gir en attraktiv oppside på 69 prosent i forhold til dagens aksjekurs, skriver analytikeren i oppdateringen.

Videre skriver Nordea-analytikerne at Islands høyesterett senere denne måneden er ventet å komme med en avgjørelse rundt søksmålet i Glitnir-saken, der Havfisk er saksøkt for 160 millioner kroner.

 

«Vinner Havfisk, venter vi at de vil betale utbytte i 2015, ett år tidligere enn ventet», skriver Giskeødegård og Tønnessen.