Børs og finans

Norwegian straffes knallhardt - her er analytikernes dom

Torsdagens nyhet blir ikke godt mottatt på Oslo Børs.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
22. oktober 2015 - 14.09

Norwegian klarte ikke nå analytikernes forventninger for 3. kvartal, men har likevel mer enn doblet både driften og bunnlinjen.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på 832,8 millioner kroner i 3. kvartal 2015, mot 373,8 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 928 millioner kroner.

Nyheten blir ikke godt mottatt på Oslo Børs hvor Norwegian-aksjen faller hele 7,89 prosent til 321 kroner. Tidligere i dag var aksjen nede i 317,50 kroner.

TDN Finans kan fortelle at Norwegian-analytikerne er samstemte i at tredjekvartalsrapporten var svakere enn ventet. De er spesielt bekymret for kostnadsutviklingen i selskapet.

Swedbank viser til at både fuel- og leasing-kostnadene var høyere enn antatt, samtidig som driftsinntektene var svakere. Tallknuserne velger likevel å beholde sin kjøpsanbefaling på aksjen.

Pareto Securities slår fast at enhetskostnaden til Norwegian var høyere enn konsensus.

- Vi forblir bekymret over overkapasitet i Skandinavia fra 2016, noe som kan undergrave driftsresultatet og muligens kreve en emisjon, heter det i oppdateringen fra analytikerne i Citi.

DNB Markets trekker i sin oppdatering også frem svake enhetskostnader, men venter samlet sett få endringer til EPS-konsensus.

Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans er dagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV.