Børs og finans

Analytiker ser Røkke-aksje opp etter tall

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets venter et all-time-high-kvartal fra Havfisk i Q4.

Rypefjord. Foto: Havfisk ASA.

Rypefjord. Foto: Havfisk ASA.

Artikkel av: Eline Hvamstad
6. november 2015 - 08.54

Kjell Inge Røkke-selskapet Havfisk la frem tall for 3. kvartal fredag.

- EBITDA i 3. kvartal ble 87 millioner kroner, mot ventet 93 millioner kroner. Det er noe svakere enn ventet, ikke grunnet dårlig drift, men fordi de har spart på torsk for å kunne fiske mer i Q4. Spesielt for torsk, hvor de nå har 45 prosent mer fisk i 4. kvartal, mot Q4 2014, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering fredag.

- Dette er den mest verdifulle arten, og prisene for Q4 fortsetter å øke, fortsetter analytikeren.

Han peker på at selskapet har fortsatt å jage ikke-kvote-begrensede arter, spesielt reker til høye priser.

- Havfisk har gjort de riktige disposisjoner i år, og vi vil mest sannsynlig se et all-time-high kvartalsresultat i 4. kvartal. Vi kommer mest sannsynlig til å øke estimatene for 2015 etter denne rapporten, mens 2016-2017 estimatene ventes å holde seg mer eller mindre på dagens nivå. Aksjekursen kommer til å reagere positivt på dagens tallfremleggelse, avslutter Giskeødegård.

Nordea Markets har en kjøpsanbefaling på Havfisk med kursmål på 42 kroner.