Børs og finans

Anbefaler salg av Europris-aksjen

DNB Markets tror Europris-aksjen vil falle i verdi.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
9. november 2015 - 08.53

Europris presenterer tall for 3. kvartal torsdag denne uken.

«Vi er nøytrale i forkant av rapporten og venter resultater i overkant av konsensus, men dempet av en svak nedjustering av guidet butikkvekst for 2015. Hovedfokus vil være rettet mot markedsutsiktene og guidingen knyttet til ekspansjon av antall butikker», skriver DNB Markets i dagens morgenprapport.

På meglerhusets estimat for 2016 verdsettes aksjen med en EV/EBIT på 13.5x og en P/E på 17x, og er etter deres syn strukket iforhold til de langsiktige vekstutsiktene, spesielt når man ser det langsiktige potensialet som begrenset til det det norske markedet.

DNB Markets har en salgsanbefaling med et kursmål på 35 kroner pr aksje. Kursen stengte fredag på 41,40 kroner pr aksje.