Børs og finans

DNB Markets: Kjøp, hold, selg

DNB Markets er ute med oppdatering på tre aksjer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
13. november 2015 - 14.23

DNB Markets er ute med oppdateringer på Selvaag Bolig, NRC Group og Europris. Anbefalingene spriker:

Selvaag BoligSelvaag Boligs kvartalstall kom inn klart over forventningene og bidrar til å trekke opp estimatene for 2015, men meglerhuset tar ned estimatene for 2016 basert på en lengre byggehorisont for tre av prosjektene nylig påbegynt.

«Fortsatt ser vi imidlertid rundt 94 prosent av vår estimerte omsetning for 2016 allerede dekket inn av kjente prosjekter og vi gjentar en kjøpsanbefaling med et kursmål på 36 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.

NRC GroupNRC Group annonserte mandag et oppkjøp av selskapet Segermo for 227 millioner svenske kroner.

Etter gjennomføringen av et tredje oppkjøp (Litz, Elektrobyggnad og Segermo), samt en kapitalutvidelse på 185 millioner kroner, har DNB Markets justert estimatene og løftet kursmålet fra 42 til 47 kroner pr aksje. Meglerhuset har en holdanbefaling.

EuroprisI Europris kom Q3-tallene inn noe i underkant av forventningene og de rapporterte tallene var i tillegg løftet en lagertelling markedet normalt ville ha forventet inkludert i Q4-rapporten.

«Rapportert Q3 EBITDA på 122 millioner kroner lå rundt 10 prosent under vårt estimat og rundt 5 prosent under konsensus, men ville vært rundt 25 prosent svakere enn vårt estimat dersom det ikke hadde vært for positive effekter fra lagerjusteringene. Med en EV/EBIT på 14x og en P/E på 17x basert på våre estimater for 2016 mener vi verdsettelsen er høy i forhold til sammenlignbare aktører og har en uendret salgsanbefaling med et kursmål på 35 kroner pr aksje», heter det i dagens morgenrapport fra DNB Markets.