Børs og finans

Advarer mot to aksjer

Investtech advarer mot to aksjer. Samtidig trekkes det frem en aksje som kan stige i verdi.

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. desember 2015 - 15.20

I mandagens rapport fra Investtech anbefales salg av aksjer i DNO og Awilco Drilling mens PhotoCure får en kjøpsanbefaling.

Les også: Tre faktorer kan ødelegge aksjemarkedet i 2016

- PhotoCure ligger i en stigende trend på mellomlang sikt. Kursen reagerer opp fra støtten ved gulvet i trendkanalen og har brutt et motstandsnivå ved 36,70 kroner. Dette åpner for videre oppgang mot neste motstandsnivå ved 42,40 kroner. Ved reaksjoner tilbake ligger det nå støtte ved 36,70 kroner samt ved gulvet i trendkanalen. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- DNO ligger i en langsiktig, fallende trendkanal. Det råder pessimisme blant investorene, og det er flere selgere enn kjøpere, slik at kursen presses ned. Støtten ved 7,10 kroner er brutt og videre nedgang innenfor trenden signaliseres. Svak volumutvikling styrker salgssignalet. Det er lite støtte under dagens nivå, og dette bidrar til å øke risikoen. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.

- Awilco Drilling Plc ligger i en langsiktig, fallende trend. Det siste månedene har det blitt etablert et støttenivå ved 32,50 kroner der mange investorer finner aksjen rimelig priset og legger inn kjøpsordre. Nå er disse kjøperne forsvunnet og selgerne må gå lavere i kurs for å få solgt. Støttenivået er brutt og videre nedgang innenfor trenden er signalisert. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.