Børs og finans

Fredriksen har tjent 100 mill. på egen budkamp

John Fredriksen kan glede seg over en hyggelig gevinst.

Foto: NTB scanpix.

Foto: NTB scanpix.

Artikkel av: Øystein Byberg
20. mars 2017 - 07.51

John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline ønsker å kjøpe konkurrenten DHT Holdings, men de to rederiene har ikke blitt enige om noe bud, men ifølge DN har Fredriksen og Frontline tjent stort på investeringen. 

Verdien på Frontlines aksjer i DHT har økt med nesten 100 millioner kroner siden Frontline kjøpte seg inn.  Frontline fikk dessuten utbetalt 10,4 millioner kroner i DHT-utbytte i midten av februar.

Gevinsten er trolig større. Frontline har opplyst at kostprisen for 10,9 millioner av DHT-aksjene var 4,23 dollar, mens regnestykket forutsetter en kostpris på resten av aksjene (4,5 millioner aksjer) på 4,69 dollar, skriver TradeWinds ifølge DN.