Børs og finans

- Derfor faller Oslo Børs

Karl Oscar Strøm i Pareto Securities kommenterer dagens nedgang på Oslo Børs.

Karl Oscar Strøm - Foto: Finansavisen

Karl Oscar Strøm - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
6. april 2017 - 13.33

Oslo Børs faller torsdag med negativt globalt sentiment etter at det ble kjent at den amerikanske sentralbanken vurderer å starte balansereduksjon i år.

I skrivende stund står hovedindeksen i 690,87, ned 0,32 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.745 millioner kroner.

- Oslo Børs faller på det negative sentimentet blant investorene globalt i etterkant av referatet fra rentemøtet til Fed, sier Karl Oscar Strøm investeringsøkonom i Pareto Securities til TDN Finans.

Det Strøm refererer til er ifølge nyhetsbyrået at referatet fra Fed-rentekomiteens seneste møte, som ble publisert onsdag kveld, viste at majoriteten av komitémedlemmene er for en plan om å starte å redusere størrelsen på Feds balanse.

Konkret innebærer det at Fed potensielt vil slutte å reinvestere pengene sentralbanken får når obligasjonslån den eier kommer til forfall, og at disse pengene heller går inn i statskassen.

- Det betyr i praksis mindre tilførsel av likviditet inn i markedet. Og det er faktisk ganske betydelige mengder likviditet det er snakk om, poengterer Strøm.