Børs og finans

Meglerhus ser økt oppside i Odfjell Drilling

Brennhet oppkjøpskandidat får tommelen opp av analytikerne. 

Deepsea Stavanger. Foto: Odfjell Drilling

Deepsea Stavanger. Foto: Odfjell Drilling

Artikkel av: Are  Strandli
31. august 2017 - 10.59

Tirsdag omtalte vi Nordea Markets som valgte å oppjustere kursmålet sitt på Odfjell Drilling-aksjen til 30 kroner før riggselskapet la frem tall for 2. kvartal onsdag.

«Estimatendringene våre i forkant av kvartalsrapporten for andre kvartal i morgen består av noen mindre justeringer på operasjonelle kostnader og omsetning, i tillegg til inkluderingen av riggen Deepsea Stavangers nylige annonserte kontrakt med Aker BP», het det i oppdateringen fra meglerhuset.

Riggselskapet som kanskje er den heteste oppkjøpskandidaten etter at Transocean snappet opp Songa Offshore, rapporterte om et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger på 71,7 millioner dollar i 2. kvartal, sammenlignet med 72,9 millioner dollar i fjor. Her var snittforventningen 74,7 millioner dollar, ifølge Reuters.

Markedet svarte med å sende riggaksjen ned 3,64 prosent til 23,80 kroner, men riggselskapet er fortsatt særdeles populært blant analytikerne. 

Pareto Securites omtaler rigg-aksjen som et av sine "top pics" og har en kjøpsanbefaling, samt kursmål på 30 kroner. 

Meglerhuset Arctic Securities er enda mer entusiastisk, og drar til med en økning i kursmålet til 35 kroner, fra tidligere 30 kroner.

- Vi forblir entusiastiske på det fundamentale innen HE (Harsh Environment) og vi forventer et relativt balansert marked og høyere dagrater fra 2019/2020, skriver meglerhuset i en oppdatering.

Meglerhuset mener at kvartalsrapporten var tilfredsstillende og at utsiktene ser lyse ut. 

- Vi holder oss til vår kjøpsanbefaling, men vi øker kursmålet vårt til 35 kroner på bakgrunn av sunne utsikter for HE, evnen til å sikre mer utnyttelse og nylige annenhåndstransaksjoner, skriver Arctic-analytikerne.  

Rigg-aksjen har steget 230 prosent det siste året, samt 37 prosent hittil i år. 

Borr Drilling

Et annet riggselskap flere uttrykker stor tro på er børsferskingen Borr Drilling.

DNB Markets skriver i dagens morgenrappprt at meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Borr Drilling med et kursmål på 35 kroner pr aksje.

Det tilsvarer en oppside på rundt 19 prosent.

Les også: Anbefaler børsferskingen Borr Drilling