Børs og finans

Nordea Markets høyner kursmålet på DNB

Analytikerne oppjusterer kursmålet etter forventninger om høyere kredittetterspørsel og attraktive marginer. 

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
13. september 2017 - 12.48

I en oppdatering fra Nordea Markets onsdag, anslår analytikerne at DNB vil på sin kapitalmarkedsdag i november oppjustere vekstguidingen for 2018-2019. Ifølge TDN Finans er det på bakgrunn av høyere kredittetterspørsel fra små og mellomstore selskapet (SMB). 

Nordea-analytikerne viser til da meglerhuset nylig møtte DNB, hvor DNB opplyste at de opprettholdt målet om en utlånsvekst i 2017 på rundt null, Dette indikerer en nedgang på rundt to prosent i andre halvår 2017 gitt veksten på 2,7 prosent i første halvår. 

Ifølge nyhetsbyrået antar Nordea-analytikerne at momentet inn i tredje kvartal er svakt og de nedjusterer sine DNB-estimat for utlån og netto renteinntekter for 2017. Dette gir en nedjustering på én prosent på forventet resultat per aksje for året. 

«Dersom man ser litt lenger frem i tid tror vi at banken vil øke forventningen til vekst i 2018-19 grunnet høyere kredittetterspørsel fra små 
og mellomstore selskaper, attraktive marginer og behovet for inntjening til å støtte opp under de økende kostnadene», skriver Nordea.

Nordea øker estimatene for utlånsvekst i 2018-19, som gir en oppjustering av forventet resultat per aksje på fire prosent for 2019. 

Nordea Markets fastholder en hold-anbefaling på DNB, mens kursmålet oppjusteres til 143 kroner fra tidligere 137 kroner.