Børs og finans

Bank Norwegian til «all time high»: Snart verdt 20 mrd.

Morselskapet til Bank Norwegian setter stadig nye rekorder på Oslo Børs. 

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, med bankkortet til internettbanken Bank Norwegian AS - Foto: Knut Falch / SCANPIX

Administrerende direktør i flyselskapet Norwegian, Bjørn Kjos, med bankkortet til internettbanken Bank Norwegian AS - Foto: Knut Falch / SCANPIX

Artikkel av: Are  Strandli
13. oktober 2017 - 14.39

Norwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian, stiger fredag 0,5 prosent på Oslo Børs til 100,50 kroner.

Aldri før har aksjekursen til selskapet som ble børsnotert i juni i fjor vært høyere.

Rekordnoteringen verdsetter forbrukslånsbanken til hele 18,76 milliarder kroner etter en økning på nesten 60 prosent det siste halve året.

Største eier er flyselskapet Norwegian som eier 32.623.739 aksjer i banken, tilsvarende en eierandel på 17,47 prosent.

Det betyr at flyselskapet Norwegians aksjepost i Bank Norwegian nå er verdt hele 3.3 milliarder kroner, noe som tilsvarer 40 prosent av markedsverdien til flyselskapet som i dag er på 8,17 milliarder kroner. 

Stenshagen Invest som er bankens sjette største aksjonær har en aksjepost på drøyt seks millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 3,2 prosent, ifølge en aksjonæroversikt fra utgangen av september.

Stenshagens aksjer er dermed verdt om lag 604 millioner kroner.

Sterk vekst

Forbrukslånsbanken har opplevd en sterk kunde- og utlånsvekst i lang tid og denne fortsatte i andre kvartal med en utlånsvekst på 1,7 milliarder kroner.

Innskuddene økte med 2,7 milliarder kroner, og totalt satt banken igjen med et resultat etter skatt på 399 millioner kroner i andre kvartal, mot 259 millioner kroner i samme periode i fjor.