Børs og finans

Ny kontrakt til Maersk Drilling - tar rigg ut av opplag

Semiriggen Maersk Deliverer skal jobbe i Sør-Øst Asia. 

Maersk Deliverer. Foto: Maersk Drilling.

Maersk Deliverer. Foto: Maersk Drilling.

Artikkel av: Are  Strandli
6. oktober 2017 - 14.23

Maersk Drilling har blitt tildelt en 30-dagers kontrakt av JX Nippon for den 2009-bygde semiriggen Maersk Deliverer som dermed tas ut av opplag etter å ha ligget i varmt opplag utenfor Namibia de siste åtte månedene.

Kontrakten innebærer boring av én brønn utenfor Malaysia, og oppstart er beregnet til fjerde kvartal 2017.

- Vi ser en økning i etterspørselen for dypvannsrigger i det sørøst-asiatiske markedet og dette er bra mulighet for å komme tettere på dyvannskunder i regionen, som JX Nippon, og dermed gjøre dem i stand til oppfylle målene sine sikkert og effektivt, sier kommersiell direktør i Maersk Drilling, Lars Østergaard. 

I januar ble den 2009-bygde semiriggen Maersk Developer tatt ut av opplag for å starte på en kontrakt med Repsol Colombia. I august fikk denne riggen en ny kontrakt med Shell som skal starte i januar 2018. 

De siste åtte månedene har det danske riggselskapet reaktivert fem rigger.

- Den siste vellykkede reaktiveringen av Maersk Developer og nå også Maersk Deliverer demonstrerer vår evne til å møte industriens økende etterspørsel etter en sikker og rask mobilisering av borerigger, sier Østergaard. 

Les også: Maersk Drilling kan være i spill