Børs og finans

Aksjen stiger

Fornøyd analytiker: Det var veldig solide tall

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Foto: Shutterstock - NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
7. februar 2018 - 14.24

Onsdag morgen kunne vi lese at Atea fikk et resultat etter skatt på 265 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 290 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 275 millioner kroner.

Driftsinntektene beløp seg til 10.015 millioner kroner, sammenlignet med 9.096 millioner kroner i 4. kvartal 2016. Forhåndstipset lød på 9.620 millioner kroner.

Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie er godt fornøyd med tallene, og peker på positive utsikter til it-sektoren i 2018.

- Det var veldig solide tall på tvers av gruppen i sin helhet, men Danmark fortsetter å slite. Kontantstrømmen var kjempe sterk, og bedre enn forventet. Generelt er vi positive til it-sektoren fremover og vi tror den vil vokse, der Atea har muligheter til å ekspandere på marginer. Vi tror på positiv medvind fra valuta og positiv medvind på software-marginer også, sier Nilsson til TDN Direkt.