Børs og finans

Oceanteam vil rømme Norge

– Jeg har aldri hørt om noe selskap som har løst konflikt med revisor ved å flytte ut av landet, sier professor.

Foto: Oceanteam.

Foto: Oceanteam.

Artikkel av: Øystein Byberg
12. februar 2018 - 06.52

Ledelsen i kriserammede Oceanteam har bestemt at selskapet skal flyttes til Nederland. Nyheten  ble sluppet etter børsslutt fredag. Selskapet er truet av tvangsavvikling fordi det ikke har revisor. 

– Jeg har aldri hørt om noe selskap som har løst konflikt med revisor ved å flytte ut av landet. Men det er ikke utenkelig at det vil komme unna med dette, sier Tore Bråthen, professor i selskapsrett på Handelshøyskolen BI, til DN.

Selskapet vil fusjonere med et heleid Nederland-registrert datterselskap, Oceanteam II BV. Datterselskapet blir i så fall overtagende selskap, og dets revisor vil overta revisorrollen i det fusjonerte selskapet.

– Jeg tror verken Finanstilsynet eller Børsen vil sette foten ned, dersom det er tilstrekkelig oppslutning fra aksjonærene, det vil si to tredjedels flertall, sier Bråthen til DN. Han levner ikke mye håp for minoritetsaksjonærene.