Eiendom

De sterkeste boligmarkedene utenfor Oslo-gryta

Den villeste galoppen er kanskje over, men veksten er fortsatt frisk mange steder.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
18. april 2017 - 11.30

Eiendom Norge har i dag sluppet sin fylkesboligprisstatistikk for 1. kvartal 2017.

Denne bekrefter at den sterke prisveksten vi har sett mange steder i 2016 er avtakende. 

- Rapportene bekrefter forskjellene vi har observert i det norske boligmarkedet i den månedlige boligprisstatistikken både i 2016 og så langt i 2017. De viser også at flere norske kommuner og mellomstore byer har hatt en meget sterk boligprisutvikling de siste 12 månedene, selv om den nå er noe avtagende, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge i en kommentar.

I Nord-Norge utmerker Harstad (i Troms) seg med en 12-månedersvekst på 11,0 prosent, Bodø (i Nordland) med 10,1 prosent og ikke minst Alta (i Finnmark) med 14,6 prosent.

I Telemark ligger Skien og Porsgrunn inne med en 12-månedersvekst på hhv. 10,7 og 9,7 prosent.

Gjøvik og Ringerike

Blant de sprekeste boligmarkedene utenfor Oslo-gryta finner vi Gjøvik i Oppland og Ringerike i Buskerud, med hhv. 19,1 og 19,2 prosent prisvekst de siste 12 månedene.

- Rapporten for Oslo viser at oppgangen fortsetter i hovedstaden, med jevn vekst på 4-5 prosent i alle bydeler i 1. kvartal. Alle bydeler har en 12-månedersvekst på over 18 prosent, men vi forventer at toppen er nådd her, og at vi fremover vil få et mer normalt marked, sier Lundesgaard.

Videre viser rapporten for Rogaland at markedet der er på bedringens vei.

- Flere kommuner har en vekst på over to prosent i 1. kvartal. Karmøy utenfor Haugesund har for eksempel en vekst på 3,3 prosent. I Egersund ser vi at prisene fortsatt synker (0,2 prosent), så dette er en region vi følger med spenning i tiden fremover, avslutter Eiendom Norges kommunikasjonssjef.