Eiendom

Oslo må kjøpe tilbake tomt de ga bort gratis

For å bygge en ny storbylegevakt, kan Oslo kommune måtte betale 64 millioner kroner for å kjøpe tilbake en tomt Helse sør-øst fikk gratis under sykehusreformen.

Aker sykehus i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Aker sykehus i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
7. april 2017 - 06.50

Oslo kommune ønsker å bygge storbylegevakt på området til Aker sykehus, skriver Aftenposten. Styret i helseforetaket vedtok for en måned siden at kommunen kan få tomten til for markedsverdi. Da Helse sør-øst vurderte tomten i januar ble verdien anslått til rundt 64 millioner kroner.

– Dette blir helt urimelig. Storbylegevakten skal utføre tjenester for innbyggerne, noe som egentlig er helseforetakets ansvar. Oslo kommune må altså ikke bare betale for å få tilbake en tomt den ga bort, men også for å avlaste selgeren for oppgaver, sier leder for Høyres bystyregruppe, Eirik Lae Solberg.

Kommunikasjonsrådgiver Frank Roar Byenstuen i Helse sør-øst sier dette er gjeldende retningslinjer for kjøp og salg av eiendom mellom offentlige virksomheter.

– Det er enighet mellom Helse sør-øst og Oslo kommune om forutsetningene for gjennomføring av ervervet av den aktuelle tomten. Helse sør-øst vil også erverve tomter fra Oslo kommune i forbindelse med planlagt sykehusutbygging på Aker og Gaustad.

(©NTB)