Eiendom

Flagger ut

Ivar Tollefsen samler eiendom for 55 mrd.

Ivar Tollefsen flytter all eiendom til et svensk morselskap.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av: Øystein Byberg
28. juni 2017 - 07.08

Ivar Tollefsen er i ferd med å bli Skandinavias største eiendomsbaron. Ifølge DN kontrollerer han nå nærmere 30.000 utleieleiligheter til en verdi av 55 milliarder kroner i Norge, Sverige og Danmark.

Eiendommene skal samlet i to svenske selskaper kalt Heimstaden AB og Heimstaden Bostad AB.

– Gjennom dette synliggjør vi størrelse, gjør det lettere for analytikere å analysere oss og vi oppnår på sikt mer effektiv drift og finansiering, opplyser Ivar Tollefsen i en epost til avisen.

Halvparten av eiendommene i norske Fredensborg Eiendomsselskap vil bli underlagt heleide Heimstaden AB, mens halvparten legges inn i det deleide datterselskapet Heimstaden Bostad AB.

Da Tollefsen selger eiendom han eier 100 prosent til et selskap der han «kun» eier 65 prosent, frigjør han rundt 3,7 milliarder svenske kroner i likviditet.

Investoren sier til Finansavisen at det var naturlig å velge Sverige. Fredensborgs eiendomsvirksomhet er mye større i Sverige i Danmark enn i Norge.

– Den norske eiendomsvirksomheten er tross alt bare på 4.500 leiligheter, mens den er nesten 25.000 i Sverige. Samlet er det snart 30.000 leiligheter i Sverige og Danmark, sier Tollefsen til Finansavisen.