Eiendom

Ingen ville bite i det sure eple

Ville selge eplehage for 16,5 mill.

- Bommer du på pris, er det helt stille, sier Krogsveen-megler Eirik Norheim om nyboligmarkedet.

Illustrasjon: Atelier Oslo

Illustrasjon: Atelier Oslo

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
10. november 2017 - 12.24

(Finansavisen:) Det ubygde eplehageprosjektet i Oslo ble forsøkt solgt for 16,5 millioner, men uten napp gjør utbygger helomvending, skriver Finansavisen.

- Vi la det ut i midten av september og responsen har vært ganske rolig, erkjenner eiendomsmegler Eirik Norheim i Krogsveen til avisen.

I dag ligger det en enebolig og et uthus på den 1,5 mål store tomten med adresse Herregårdsveien 2 E på Ljan i Oslo.

I september ble eiendommen lagt ut for salg som et utviklingsprosjekt med godkjent rammetillatelse for oppføring av seks rekkehus. Det er Atelier Oslo som har tegnet prosjektet.

- Ikke aktuelt

Prisantydningen ble satt til 16,5 millioner kroner, og bak prosjektet står Østensjø Bygg og Eiendom, som eies av investor Øivind Schage Førde.

- Er det kommet noen bud?

- Det har vært snakk om bud på opp mot prisantydning, men da av en type avtale som ikke innebærer et rent salg. Ingen har vært villig til å betale 16,5 millioner i et rent salg. De som har vist interesse har primært vært interessert i å gjøre det til et felles prosjekt med eier, hvor nåværende eier bærer tomtekostnaden og den nye parten vil bære kostnaden ved bygging, men ikke har økonomi til å ta tomtekostnaden i tillegg. Det har ikke vært aktuelt for selger, sier Norheim til Finansavisen.

Vil ikke kutte 

Herregårdsveien 2 E på Ljan ble kjøpt av Trine Jøranli for 9,75 millioner kroner på slutten av 2015. I desember 2016 startet arbeidet med å søke om rammetillatelse for bygging av seks rekkehus på tomten hos Plan- og bygningsetaten.

Da var Oslo-markedet fortsatt brennhett og nyboligsalget var svært godt. Nå er situasjonen en ganske annen. Boligprisene i Oslo er ned 10,1 prosent fra toppen i april og nyboligsalget har bremset kraftig.

- Hvorfor ville utbygger selge i stedet for å føre opp rekkehusene selv?

- De har mange prosjekter gående og ønsket derfor å teste dette i markedet, sier Norheim til avisen. 

- Har det vært aktuelt å kutte prisen?

- Nei, 16,5 millioner er kravet.

Helomvending

Men med manglende respons i markedet, har utbygger nå gjort helomvending og bestemte seg i forrige uke for likevel å igangsette prosjektet i egen regi, forteller megleren til Finansavisen.

- Når blir det da salgsstart for rekkehusene?

- Vi håper å få lagt det ut nå i slutten av november, eller i starten av desember.

De seks rekkehusene har en størrelse på mellom 111 og 133 kvadratmeter og samlet salgssum på 46 millioner kroner. Snitt kvadratmeterpris blir på rundt 62.000 kroner.