Eiendom

- Mye tyder på at boligmarkedet nå er i ferd med å snu

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.

Majorstuen, Oslo. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
19. januar 2018 - 07.19

I begynnelsen av januar kom tall fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi som viste at boligprisene falt 1,1 prosent i desember. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,5 prosent.

I Oslo falt prisene 1,0 prosent i desember, mens fallet var på 6,2 prosent i 2017. Det var den svakeste utviklingen i landet. Boligprisene i Oslo har da falt 11,5 prosent siden toppen i april, mens de for hele landet er ned 6,7 prosent fra toppen.

Det store spørsmålet nå er hvordan prisene vil utvikle seg i den vanligvis så positive januar-måneden.

- Jeg synes markedet er friskt. Det har vært mye folk på visning, sier eiendomsmegler Lars Knudsen Pedersen i BN Bolig til DN. Han har nylig solgt en 79 kvadratmeter stor leilighet på Majorstuen i Oslo for åtte millioner kroner, en halv million kroner over prisantydning.

Administrerende direktør Vibeke Stavenes i Proaktiv Eiendomsmegling er riktig så positiv til markedet.

- Det er et helt annet marked nå enn det var før jul. Det store varelageret vi har hatt med oss av boliger fra desember er i ferd med å tømmes raskt. Mye tyder på at boligmarkedet nå er i ferd med å snu, sier Stavenes til DN. Ifølge Stavenes selges det langt flere boliger enn det legges ut i markedet.