Eiendom

Beitostølen - Eksklusiv drømmehytte med svært attraktiv beliggenhet, majestetisk utsikt, garasjekjeller og stor solfylt terrasse. Langrennsløyper, alpinanlegg og helårs turterreng.

Beitostølen - Eksklusiv drømmehytte med svært attraktiv beliggenhet, majestetisk utsikt, garasjekjeller og stor solfylt terrasse. Langrennsløyper, alpinanlegg og helårs turterreng.

Fakta

 • Reksla 17
 • Primærrom
  173
 • Boligtype
  Annet-fritid
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 500 000 ,-

Omkostninger

11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
--------------------------------------------------------
302 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 802 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  173
 • Tomt
  1471

Velkommen til Reksla 17

Reksla 17 er drømmehytta med svært flott beliggenhet rett ved porten til Jotunheimen. Hytta troner 950 meter over havet og utsikten til fjellheimen er majestetisk! Tomten på nesten 1,5 mål har utmerkede solforhold og umiddelbar nærhet til noen av Norges beste langrennsløyper. Hytta ble bygd i 2012 og i underetasjen er det garasjeanlegg med lagringsplass og rom for to biler.

Hytta er en av de flotteste på Beitostølen - her er alle elementer på plass og den håndverksmessige kvaliteten er utsøkt. Utvendig har den mørke tømmervegger, torvtak og nydelige utskjæringer, samt en stor terrasse med dels overbygg. Store sprossevinduer slipper dagslyset godt inn i rommene og sørger for at utsikten kommer til sin rett.

Innvendig fortsetter det eksklusive uttrykket med vokset gulv i enstavs eik, luftig mønet himling, downlights, steinkledte pipeløp og innslag av skifergulv. Gulvvarme under fliser, balansert ventilasjon og "ring hytta varm"-funksjon er en selvfølge. Innredningene i hytta er fra Kistefoss og i plasstilpasset utførelse - dette gjelder bad, garderober og kjøkkeninnredning.

Kjøkkenet er staselig, har integrerte hvitevarer og plass for spisebord. Spektakulær utsikt og peishygge til måltidet er et ekstra pluss. Videre finner du en stor hovedstue med åpen peis, en skjermet tv-stue med peisovn og hele fire soverom med totalt 11 sengeplasser. Hovedsoverommet ligger tilknyttet ett av hyttas to bad, og i tillegg finnes det et separat vaskerom/teknisk rom, et toalettrom og en bod.

Beliggenhet

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet på Markahøvda, nord for Beitostølen i Øystre Slidre kommune. Beliggenheten er kanskje områdets beste - ved porten til Jotunheimens storslåtte turterreng.
Hyttas høye plassering på tomten gir utmerkede solforhold og en eventyrlig utsikt som kan ta pusten fra de aller fleste. Landskapet med Slettefjellene, Øyangen, Mugnetindene og Bitihorn er majestetisk.

Rundt eiendommen finner du milevis med preparerte langrennsløyper og skiene kan spennes på rett utenfor hyttedøra. Beitostølen Skisenter ligger like i nærheten og byr på varierte og familievennlige bakker. Skulle du ønske større utfordringer kan du besøke Alpinsenteret i Raudalen med røde og sorte FIS-godkjente nedfarter, kuleløyper og isklatring.

Attraksjonene i området er mange gjennom hele året. En heldagstur over Besseggen trekker titusenvis av turglade mennesker hvert år. På sommerstid kan flere vann skilte med gode fiskeplasser og en liten dukkert. For den som vil bade på vinterstid har SAS hotellet og Beitostølen helsesportsenter fine basseng.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar, Coop Prix og Kiwi. Beitostølen kan skilte med flere gode butikker, herunder Vinmonopolet, flere sportsbutikker, klesforretninger og bokhandel. Det er enkelt å komme seg til Beitostølen via ekspressbuss fra Oslo med flere daglige avganger.

Kort fortalt

- Eksklusiv drømmehytte over ett plan.
- To biloppstillingsplasser og lagring i garasjeanlegg.
- Fantastisk beliggenhet på solfylt tomt.
- Langrennsløyper rett utenfor hyttedøra.
- Stor terrasse med overbygg og utsikt.
- Høy kvalitet i håndverk og materialvalg.
- Tømmervegger, torvtak og kraftig listverk.
- Store sprossevinduer ivaretar utsikten.
- Ildsted i stue, tv-stue og kjøkken/spiseplass.
- Innredninger, skap o.l. fra Kistefoss.
- Skreddersydd kjøkken med hvitevarer.
- Flott hovedstue og tilbaketrukket tv-stue.
- Fire soverom, hvorav 3 har plassbygde og innlaftede senger.
- Hovedsoverom med plassbygd dobbeltseng og garderobeskap fra Kistefoss.
- To delikate bad, hvorav ett med badekar.
- Separat vaskerom/teknisk rom og et eget toalettrom.
- Lagringsplass i bod og garasje
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
- Varmekabler i alle flislagte/steinsatte gulv.
- Utstyrt med "ring hytta varm"-funksjon.
- Tidsmessig høy teknisk standard fra 2012.

Byggemåte

Bærende konstruksjoner er fundamentert på komprimerte, faste masser/fjell. Ringmur i støpt betong, kledd med skiferstein. Yttervegger over ringmur er oppført i laftet 8" tømmer. Det er benyttet tetningsmasse i lafteknutene, for å gi best mulig tetning i utvendige lafteknuter. Utvendige vegger er behandlet med 2 strøk Møre tømmerolje i 2016. Vinduer og terrassedører fra byggeåret, med 2-lags isolerglass i trerammer og småruter med gjennomgående sprosser. Taket er oppført i trekonstruksjon. Taket er tekket med torv og antatt plastfolie. Takrenner og nedløp i plastlakkert stål. Utvendig trapp fra gårdsplass til overbygget inngangsparti er i naturstein. Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 236 kvm

hvorav garasje utgjør: Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

Terrasse ca.87 m2

Innhold

1. etasje: Hall, gang, kjøkken med spisestue, stue, tv-stue, 4 soverom, dusjbad, bad, wc, vaskerom/teknisk rom og bod.
Underetasje: Garasjerom for 2 biler og lagringsplass.

Standard

Hall:
Hyttas inngangsparti er innbydende og overbygd. Hallen på innsiden viderefører det gode førsteinntrykket og du møtes av et skiferbelagt gulv med varmekabler. Hallen er utført i eksakt samme stil som de øvrige rommene, med vakre tømmervegger og panelt himling med downlights.

Det hvite, profilerte listverket rundt vinduer og dører, samt en buet åpning videre inn i hytta setter prikken over i-en. Fra hallen fører en tofløyet glassdør inn til mellomgang, kjøkken og spisestue. Hallen har god plass for garderobemøbler, sittebenk og oppheng av tøy. Alle skap og innredninger i hytta er fra Kistefoss.

Kjøkken:
Kjøkkenet fra Kistefoss er eksklusivt, spesiallaget og holdt i en klassisk stil som passer utmerket til hytta. Innredningen har linblå, profilerte fronter med kjøpmannshåndtak, pene hyller, vitrineskap med belysning og listverk med sukkerbitprofil. Benkeplaten er i heltre eik og vaskekummen er underlimt. Til kjøkkenet følger også et tilsvarende trancherbord for ekstra benkeplass.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer i form av stekeovn fra Electrolux med dampfunksjon, en induksjonstopp, et stort kjøleskap og en oppvaskmaskin. Det er ventilator over kokesonen og belysning over benken. På kjøkkenet kan du dekke langbord til flere gjester, og måltidene kan nytes til storslått utsikt og knitrende peishygge. Peisen har glassdører og understreker rommets lunhet.

Stue og tv-stue
Stuen er ren hygge i en luftig og lun atmosfære. Her har du takhøyde til mønet med massive åser, samt store sprossevinduer og flotte tømmervegger. Utsikten er spektakulær og nytes rett fra sofaen, eller fra den store terrassen på utsiden. Høydepunktene stopper ikke her, for stuen har en vakker, åpen peis, lekkert gulv i enstavs eik og rikelig med downlights i himlingen.

Sofagruppe og andre komfortmøbler lar seg enkelt plassere uten at det blir overfylt. Stuen er dessuten dels åpen mot kjøkken og hall, noe som gir god kontakt mellom rommene. Hytta har også en tv-stue i egen fløy slik at du enkelt kan trekke deg tilbake. Dette gjelder også for barna med sine aktiviteter. Denne stuen har alle kvalitetene som hovedstuen, men peisen er erstattet av en høyreist peisovn.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, et separat toalettrom og et hendig vaskerom/teknisk rom. Det ene badet ligger i suiteløsning med hovedsoverommet og er bygd med tanke på ekstra velvære. Her finnes et hjørnebadekar, en dusjnisje med innfellbare glassdører, en pen servantinnredning fra Kistefoss og et veggmontert toalett.

Badet har vindu, flislagt gulv, gulvvarme og downlights belysning. Veggene er i tømmer, med unntak av dusjnisje og sprutsone ved badekar som har flissatte overflater. Det andre badet er i samme utførelse og har lik innredning, bortsett fra at det ikke er badekar. Vaskerommet/teknisk rom har flislagt gulv, gulvvarme, tørkeskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Hytta har fire soverom - alle med lune tømmervegger og enstavs gulv i vokset eik. Tre av rommene har innlaftede køyesenger som er skreddersydd til tømmerveggene. Hovedsoverommet ligger i suiteløsning med det ene badet, og har en plassbygd dobbeltseng og garderobeløsning fra Kistefoss. Forøvrig er det innvendig bod i inngangspartiet og oppbevaring i garasjen.

Oppvarming - Teknisk

Hytta har i hovedsak elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler i alle gulv som har flisdekke og skiferdekke. Det er montert "ring hytta varm"-funksjon og installert Nobö EC 700 varmestyring på vaskerom/teknisk rom. I tillegg er det peisovn i spisestue/kjøkken, åpen peis i stuen og peisovn i tv-stuen.

Hytta har balansert ventilasjon med varmegjenvinning for sunt inneklima. Sikringsskapet har automatsikringer med jordfeilbrytere og det er downlights i alle rom bortsett fra soverom. Hytta har rør-i-rør system, varmtvannsbereder på ca. 300 liter og vanninntak med Isoterm-rør. I tillegg har hytta innbruddsalarm, utvendig belysning og utendørs eluttak.

Parkering / Garasje

I bygningens underetasje er det garasjerom for to biler og lagringsplass.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Visning etter avtale med Partner/Eiendomsmegler MNEF Anders Lysholm (tlf. 900 17 481).

Beskrivelse av tomt/hage

Eiendommen på nesten 1,5 mål ligger omlag 950 meter over havet, med hytta fritt plassert så den majestetiske utsikten virkelig kommer til sin rett. Landskapet skifter gjennom året og byr på et fargespill av de rent sjeldne. Høsten med sine vakre rødtoner og vinteren med isblå himmel mot snødekte tinder. Terrenget er viden kjent og vinterstid finner du landets beste langrennsløyper rett utenfor hytteveggen.

Eiendommen har gode solforhold og hytta er beriket med fine uteplasser. Blant annet kan du nyte solveggen fra en stor terrasse med sydvestvendt orientering. Denne har utgang fra kjøkken, er dels overbygd og har en størrelse som gir plass for mange. Utsikten her er jo også på sitt mest optimale så uteplassen er garantert et av hyttas mange høydepunkter.

På motsatt side finner du inngangspartiet med tilgang via steintrapp fra gårdsplassen. Steintrappen står godt i stil med hyttas steinkledte grunnmur og flotte stablemur. Man kan velge adkomst uten trapper, hvis man går stien opp til hytta. Inngangspartiet er rundt 8 kvm og helt overbygd. Du vil straks legge merke til detaljrikdommen i utskjæringer på søyler og de massive materialene som er brukt. Dette vitner om høy håndverksmessig kvalitet og utsøkt materialvalg.

Terrassene har Møre Royal gulvbord som er kokt i linolje og stolpene har spesiallagde kobberbeslag i topp. Hyttas mørkbeisede vegger er i 8 tommer laftet tømmer, det er brukt kraftig hvitmalt omramming rundt vinduer og taket er tekket med torv - perfekt tilpasset landskapet og den tradisjonelle stilen i området. Eiendommen er dels inngjerdet med skigard og består i hovedsak av naturtomt med gress, busker, trær og gruset gårdsplass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei og er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på fritidsboligen utstedt 14.11.2012. Kopi av ferdigattest ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ligningsverdi

Ligningsverdi kr 775 000,- pr. 31.12.2016

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse iht. reguleringsplan for B57 Markahøvda hytteområde. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Totale kommunale avgifter for 2017 var på kr 5257,- ifølge selger.
Fritidsboligen har vannmåler og kommunale avgifter vil variere etter vannforbruk. Ved overtagelse avleses vannmåleren og oppgjør for kommunale avgifter gjøres opp direkte mellom selger og kjøper. Konferer megler for nærmere opplysninger.

Eiendomsskatt: Fom. 01.01.2018 innføres det eiendomsskatt i Øystre Slidre kommune. Konferer megler for nærmere informasjon.

Ifølge selger var strømforbruk for 2017 ca. 24 805 kWh - basert på 100 dagers bruk.

Fritidsboligen er forsikret i Tryg Forsikring, polisenr. 1868517.
Årlig forsikringskostnad kr 3698,- ifølge selger. Forsikringen inkluderer ikke innbo.

I tillegg påløper det årlige brøytekostnader/veivedlikehold på ca. kr 7022,- (2017).

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
--------------------------------------------------------
302 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 802 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie

Utleie til fritidsformål er tillatt.

Konsesjon / Odel

Det påhviler ikke odel på eiendommen.
Nedsatt konsesjonsgrense. Rødt egenerklæringsskjema.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.