Eiendom

SANDVASSMARKA - Vakker tømmerhytte m/anneks, årestue, 12 soveplasser og garasje. Eventyrlig beliggenhet og høy standard!

SANDVASSMARKA - Vakker tømmerhytte m/anneks, årestue, 12 soveplasser og garasje. Eventyrlig beliggenhet og høy standard!
 • Velkommen til sandvassmarka - fjellidyll
 • Eiendommen ligger høyt og fritt med flott utsyn inn i fjellheimen.
 • Kjøkkenet er svært flott, holdt i en tradisjonell stil som understreker hyttas kvaliteter.
 • Kjøkkenet har god plass til spisebord. .
 • Innredningen fra Kistefoss har antikkblå, profilerte fronter i eik, flere vitrineskap og benkeplate i heltre med dobbel vaskekum i porselen.
 • Innredning medfølger eiendommen
 • Det er rikelig med plass for sofagrupper, tv-løsning, langbord og framskap.
 • Mellomstue.
 • Utgang fra stue.
 • Alle bygningene er oppført i tradisjonell stil, med vekt på detaljer og nydelig utsmykning.
 • Hovedstue. Hovedstuen har en nydelig peis med innsats
 • Hovedstue.
 • Bad med badstue i 1.etasje
 • Fra entré er det trapp opp til andre etasje.
 • Boligen inneholder to bad, der ett ligger tilknyttet hovedsoverommet.
 • Hovedsov med vakker utsikt.
 • Garderober på hovedsoverommet
 • Loftetasjen har en flott stue med to sengeplasser og rom for annet møblement
 • Til sammen er det hele tolv sengeplasser.
 • Utsmykket trapp i entré.
 • Jomfrubur i tilknytting til carport.
 • Dansende jenter
 • Vakre detaljer
 • Vakre smijernslåser

Fakta

 • Sandvassmarka
 • Primærrom
  157
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  8 900 000 ,-

Omkostninger

8 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
236 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 136 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  157
 • Tomt
  1450

Beskrivelse

Sandvassmarka er en attraktiv fritidseiendom på over 1,4 mål, i eventyrlige omgivelser. Tomten er bebygd med en vakker tømmerhytte fra 2007 over halvannet plan, en garasje med anneks/jomfrubur, en koselig årestue og en carport fra 2009 i stablestein. Eiendommen ligger rundt 1000 moh. omkranset av storslått natur, og har panorama mot fjellvann og skogkledte topper.

Alle bygningene er oppført i tradisjonell stil, med vekt på detaljer og nydelig utsmykning. Alt er utført av lokale håndverkere, og låskasser, beslag og hengsler er smidd av lokal smed. Bygningene har torvtak, og i andre etasje på hovedbygget er det overbygd balkong. Denne har adkomst både fra innsiden, og via utvendig trapp.

Hovedbygget har fire soverom med garderobeskap, samt to sengeplasser i loftstuen. Til sammen har hytta og annekset hele tolv sengeplasser. Hovedsoverommet i hytta ligger i tilknytning til eget bad, i tillegg finnes et bad på hovedplan, med adkomst til badstue. Hytta har to flotte stuer med ildsted, og et utsøkt kjøkken med innredning fra Kistefoss, integrerte hvitevarer og plass for langbord.

Kort fortalt
- Vakkert hyttetun i eventyrlige omgivelser.
- Nydelig panorama mot vann og fjell.
- Umiddelbar nærhet til flott turterreng.
- Oppkjørte skiløyper rett i nærheten.
- Gode mulighet for jakt og fiske i området.
- Gode solforhold fra morgen til kveld.
- Carport i stablestein og et garasjebygg.
- Anneks/jomfrubur med svalgang.
- Koselig årestue for ekstra hygge.
- Balkong i hovedbyggets loftetasje.
- Åpent vindfang med adkomst til utebod.
- Innbydende entré med garderobeskap.
- Mellomstue med hygge fra ildsted.
- Flott hovedstue med utsmykket peis.
- Spisekjøkken med innredning fra Kistefoss.
- Kjøkkenet har integrerte hvitevarer.
- To bad, ett har adkomst til badstue.
- Fire soverom med garderobeskap.
- Lys, luftig loftstue med to sengeplasser.
- Totalt tolv sengeplasser i hytte/anneks.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.

Innhold

1. etasje: Entré/hall, mellomstue, peisestue, bad, badstue, spisekjøkken, utebod og teknisk kott.
2. etasje: Stue med to sengeplasser, bad og 4 soverom.

Standard

Entré
Hovedhytta har adkomst via åpent vindfang med rik utsmykning. På hver side av vindfanget er det dreide søyler med utskjæring. Entré/hall har tregulv, garderobeskap og tilknytning til praktisk lagringsbod. Her er det også åpent mot andre etasje, noe som gir en ekstra luftig følelse. Rommet får ekstra hygge fra ildsted i den mellomste stuen.

Kjøkken
Kjøkkenet er svært flott, holdt i en tradisjonell stil som understreker hyttas kvaliteter. Innredningen fra Kistefoss har antikkblå, profilerte fronter i eik, flere vitrineskap og benkeplate i heltre med dobbel vaskekum i porselen.

Kjøkkenet er utstyrt med stekeovn, induksjonstopp, keramisk topp, mikrobølgeovn, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er profilert listverk mot himling, og en særdeles pent innkledt ventilator over kokesonen. Rommet har tregulv, tømmervegger, gode vindusflater, og rikelig med plass for langbord som kan dekkes til flere gjester.

Stue
Hytta har to stuer på hovedplan. Disse ligger i åpen løsning med kjøkkenet, i forlengelse av hallen. Stuene har bjelker i tak, pent tregulv og laftede vegger. Det er rikelig med plass for sofagrupper, tv-løsning, langbord og framskap.

Den mellomste stuen har etasjeovn, og hovedstuen har en nydelig peis med innsats. Peisen er utsmykket med landskapsmotiv, malt av kunstner Trude Semb. Store sprossevinduer gir rikelig med lys til rommene, og ivaretar den eventyrlige utsikten, der paletten endrer seg i takt med årstidene. Fra stuen er det utgang til hage og uteplass.

Loftstue
Loftetasjen har en flott stue med to sengeplasser og rom for annet møblement. Rommet har ekstra takhøyde, tregulv og mønet himling med grove rundstokker. Utenfor andre etasje er det bygd balkong, med utvendig adkomst fra gårdsplassen, så vel som fra loftetasjen.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, der ett ligger tilknyttet hovedsoverommet. Dette badet har panelvegger, noe tømmervegger og lakket tregulv. Innredningen består av speil med belysning, servant med nostalgisk armatur, antikkmalt servantskap, veggmontert toalett og dusjkabinett.

Det andre badet har skiferheller gulv med gulvvarme, panelvegger og adkomst til badstue. Badet har både dusjkabinett, badekar og plass for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av speil med belysning, enkel servant på antikkmalt servantskap, høyskap, frittstående toalett og bidé.

Soverom og garderobe
Fritidseiendommen har fire soverom, en stor loftstue med to sengeplasser og et anneks/jomfrubur tilknyttet garasjen. Til sammen er det hele tolv sengeplasser. Hovedsoverommet i hytta ligger tilknyttet eget bad. Hytta er også utstyrt med flere antikkmalte senger, og alle fire soverom har garderobeskap. Det er ellers godt med lagringsplass i garderobeskap i entré, i bod ved vindfang og i anneks.

Oppvarming - Teknisk
Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og stedvis panelovner, supplert med etasjeovn i den ene stuen og peisinnsats i hovedstuen. Hytta har vann fra eget borehull med pumpe, og trykktank i glasfiber. Det er lagt Elvestadkabel på vannrør frem til borehull.

Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter og plassert i rom med sluk. Det finnes to tette kloakktanker i glassfiber på eiendommen. Sikringsskapet har automatsikringer.

Hytta har adkomst fra privat vei med bom, dette koster kr 50, - pr. tur, eller det kan kjøpes årskort.

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger i et naturskjønt og attraktivt område i Sandvassmarka i Sigdal kommune. Området ligger ca. 1000 moh., et stykke over Eggedal sentrum, mot Haglebu. Stedet byr på eventyrlig natur, fantastiske turområder, og oppkjørte skiløyper om vinteren. Eiendommen ligger i kort avstand til fiskevann og tjern, noe som også gir bademuligheter sommerstid. Innover i fjellet er det flott jaktterreng.

Sandvassmarka har spredt hyttebebyggelse i tradisjonsrik stil. Dette er med på gi harmoni til området og usjenerte tun. Med beliggenhet høyt, er solforholdene utmerkede og utsikten spektakulær. Det er gode muligheter for flotte toppturer i nærområdet. Det er ca. 20-25 min kjøring til Eggedal sentrum med dagligvarebutikk. Hytteområdet ligger ca. 15 mil fra Oslo, og kjøreturen tar rundt to timer, noe som må sies å være fin kjøreavstand.

Tomt

Tunet og gårdsplass har singlet areal. Bygningene er håndverksmessig utført i tømmer, holdt i en tradisjonell stil med torvtak. På eiendommen er det en laftet hovedbygning fra 2007 over halvannet plan, en garasje med anneks/jomfrubur og en koselig årestue mot vest. Det ble også bygd en steingarasje/carport, i 2009. Hytta var opprinnelig innsatt med jernvitrol, men ble tjærebredd i 2016.

Det ble lagt stor vekt på detaljene under oppføring av bygningene. Søylene er massive med flotte utskjæringer, utført av lokale håndverkere. Alle låskasser er laget av lokal smed, og de ovale dørene har smijernhengsler og beslag. Hytta har et flott inngangsparti med åpent vindfang og dreide søyler.

Det er stor terrasse utenfor loftetasjen, med adkomst både fra innsiden og via utvendig trapp.

Annekset/jomfruburet tilknyttet garasjen er holdt i samme stil som hovedbygget, og har svalgang langs hele langsiden. Årestuen har sentrert ildsted, gulv av pukk, åpent møne og fundament av stablestein.

Garasje / Parkering

Det er parkering i steingarasje/carport fra 2009 og i garasje med anneks. Det er også utendørs parkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 613 800 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 189 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ hall, mellomstue, peisestue, bad, badstue,kjøkken/ spis.

2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/ senger, bad, 3 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Løpende kostnader

d

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Hytta har adkomst fra privat vei med bom, dette koster kr 50, - pr. tur, eller det kan kjøpes årskort.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.