Eiendom

Beste Frogner - Stor, elegant 5-roms selveier med vidt utsyn fra vestvendt balkong. Romslig hall med vakker kakkelovn, 3(2) stuer og 2(3) soverom. Usjenert beliggenhet like ved Frognerparken.

Beste Frogner - Stor, elegant 5-roms selveier med vidt utsyn fra vestvendt balkong. Romslig hall med vakker kakkelovn, 3(2) stuer og 2(3) soverom. Usjenert beliggenhet like ved Frognerparken.
 • Beste Frogner - Stor, elegant 5-roms selveier med vidt utsyn fra vestvendt balkong. Vakker kakkelovn, åpen peis og 3 soverom. Usjenert beliggenhet, like ved Frognerparken.
 • Eiendommen har en meget bra beliggenhet i et av Frogners beste områder
 • Stue
 • Stue
 • Stue
 • Stue
 • Spisestue
 • Spisestue med utgang til vestvendt balkong
 • Spisestue
 • Utgang til vestvendt balkong
 • Vestvendt balkong
 • Stue
 • Stue/soverom 3
 • Stue/soverom 3
 • Stue/soverom 3
 • Kjøkken
 • Kjøkken
 • Kjøkken
 • Bad/wc
 • Bad/wc
 • Hovedsoverom
 • Soverom 2
 • Hall med vakker kakkelovn
 • Hall med vakker kakkelovn
 • Vakker kakkelovn

Fakta

 • Eckersbergs gate 49A
 • Primærrom
  133
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 500 000 ,-

Omkostninger

11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
1 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
296 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 796 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  133
 • Tomt
  781

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt, stille og urbant boligområde på Frogner i Oslo. God gateparkering. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, lekepark, Frognerbadet, Frogner stadion med skøytebane og tennisbane ligger rett i nærheten. Kort vei til Slottsparken, Gimle Kino og flere treningssentre etc.

Gåavstand til Aker brygge og Tjuvholmen, med gode shoppingmuligheter og spennende gallerier, Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen og en flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Gå havnepromenaden langs Frognerkilen til Bygdøy eller stopp innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater med matmarked og mange butikker.


Kort fortalt
- Stor og elegant 5-roms leilighet.
- Usjenert beliggenhet i 3. etasje.
- Parkering i gate.
- Vestvendt balkong med vidt utsyn.
- Østvendt balkong fra baktrapp, felles med nabo.
- Hall m/kakkelovn, hylleinnredning og garderobeskap.
- Kjøkken med hvitevarer og spiseplass.
- To fine stuer, hvorav én med ildsted. Den ene stuen kan brukes som soverom.
- Romslig spisestue.
- Delikat, flislagt bad med badekar.
- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på kjøkken.
- To soverom, ev. tre soverom, ett med skapinnredning.
- God lagringsplass i flere boder.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Kabel-tv er inkl. i felleskostnadene.

Byggemåte

Gården står oppført på byantikvarens gule liste (vernestatus: bevaringsverdig).

Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong. Støpt gulv på grunn. Yttervegger er oppmurt i teglstein med pusset og malte fasader. Tofløyet profilert entredør i brannklasse B-30. Vinduer med doble glass. Saltak i trekonstruksjon, tekket med stålplater. For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i prospektet.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 133 kvm, Bruttoareal: 148 kvm

Innhold

3. etasje: Hall, 2 stuer (den ene stuen kan brukes som soverom), spisestue, kjøkken, bad/ wc og 2 ev. 3 soverom.
Annet: Balkong. To kjellerboder og loftsbod.

Standard

Velkommen til visning!
Eckersbergs gate 49 A er en stor 5-roms eier leilighet, i en fasjonabel bygård på beste Frogner. Boligen ligger i tredje etasje, med gjennomgående planløsning og har en vestvendt balkong med vidt utsyn. Leiligheten har god takhøyde, samt stukkatur, rosetter og originale dører og listverk, noe som gir et svært elegant preg. I 2002 ble overflater oppgradert og bad og kjøkken modernisert.

Kjøkkenet er innbydende med koselig spiseplass ved vinduet. Det er hele tre hyggelige stuer, hvor to benyttes som henholdsvis dagligstue og spisestue. Den tredje stuen kan benyttes som kontor/soverom.

Det er åpen peis i dagligstuen og en romslig, innredet hall er smykket med en lekker kakkelovn. Boligen har også et delikat, flislagt bad med badekar og to ev. tre fine soverom. Det er garderobeløsning på hovedsoverommet. Lagringsboder i kjeller og på loft.


Hall
Boligen har adkomst via en oppgang som ble pusset opp i 2016. En tofløyet entrédør fra 2015 leder inn i en spesielt hyggelig hall/bibliotek. Hallen har profilert listverk i tak, plassbygde skap og hyller. Vegger i en dus farge . Rommet er også smykket med en lekker og effektiv kakkelovn.

Kjøkken
Leiligheten har et romslig kjøkken med en koselig spiseplass ved vinduet med morgensol. Kjøkkeninnredningen er stor, fordelt i flere enheter og innehar godt med lagringsplass i skap til taket. Frontene er lyse, profilerte, dels med glass og kler boligen utmerket.

Benkeplaten er i heltre og har dobbel vaskekum, samt overliggende fliser og benkebelysning. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og et nytt Miele kjøleskap. Det er nisje under benkeplate for vaskemaskin og tørketrommel/fryseskap. Kjøkkeninnredningen ble montert i ca. 2002.

2 stuer og spisestue
Boligen har en innbydende hovedstue, med skyvedør til henholdsvis spisestue og ytterligere en stue, noe som gir god plass for selskapeligheter. Felles for rommene er store vinduer med karakteristiske ruter, klassisk stukkatur og bred, profilert gulvbelistning. I tillegg har overflatene smakfulle farger.

I stuene er det rosett i himling - perfekt for lysekroner. Åpen peis i hovedstuen. Plassbygd skap på hver side av balkongdør i spisestue.

Bad/wc/vaskerom
Badet har delikate fliser på gulv og vegger, vindu med godt lysinnfall, varme i gulv og downlights i himling. Rommet har en innredning med heldekkende servant og speil med overbelysning. Det er hylle over veggmontert toalett og et badekar med skjermende dusjvegger. Det er opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet. Badet ble oppgradert i 2002.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to fine soverom, hvor hovedsoverommet har betydelig oppbevaringsmuligheter i en rekke plassbygde skap. Den ene stuen kan eventuelt brukes som soverom 3. I hall er det plassbygd hylleinnredning med underskap og garderobeskap. Godt med lagringsplass i kjellerboder og på loft.

Utstyr

Ventilasjon med naturlig avtrekk. Elskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Downlights på bad. Kabel-tv inkludert i felleskostnadene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i bad, forøvrig panelovner. Kakkelovn i hall.

Parkering / Garasje

Det er parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har en koselig, vestvendt balkong under tak på ca. 3 kvm med blomsterkasse og buet tett rekkverksbrystning i stål. Balkongen har meget gode solforhold og flott utsikt mot Holmenkollen. Her kan lange sommerdager nytes i vakre omgivelser, med alt Oslo har å by på like utenfor døren. Frokost/lunsjbalkong mot bakhage fra baktrapp, felles med en nabo.

Felleseiendommen er pent beplantet med stor bakhage med plen og brostensbelegning. Forhage mellom fasade og fortau.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Meny og Jacobs. I umiddelbar nærhet finner du også restaurantene Schillers Tapas, Enoteca og Feinschmecker, samt Stockfleths og den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg. Skøyen med Karenslyst Allé, Vika og Aker brygge ligger også i nærheten.

Kort avstand til offentlig kommunikasjon med buss og trikk, hvorav nærmeste holdeplasser er Elisenberg i Frognerveien ca. 250 meter fra boligen, Frogner Plass og Frogner Kirke. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter

25.11.1913 900724 Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 234
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

06.04.1916 912537 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 234
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Gjelder denne registerenheten med flere

24.06.1916 912538 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 234
Bestemmelse om felles vegg
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1914. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.
Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til boligformål, reguleringsbestemmelse S-2255.

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan som ble gjeldende den 23. september 2015. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Utførte vedlikeholdsoppgaver i de senere år:
Gården er jevnlig vedlikeholdt/oppgradert.
2016: Oppussing av hovedoppgang.
2015: Ny ytterdør og nye dører til leilighetene i hovedoppgang.
2013. Renovering av piper
2011: Oppussing av baktrapp
2007: Ny taktekking, oppgradering av balkonger og oppussing av fasade mot bakgård.
2005: Ny taktekking og oppussing av fasade mot gate.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 185,- pr. .
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, kabel TV, trappevask og forretningsførsel.

Strøm, estimert til ca kr. 18.000,- pr. år i følge selger.
Kommunale avgifter
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer )

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-))
1 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
296 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 796 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2016 beregnes det to promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.