Eiendom

FROGNER: Herskapelig og innholdsrik selveierleilighet med etterspurt beliggenhet - Hybel - Klassiske detaljer, stukkatur og rosetter - Tre ildsteder

FROGNER: Herskapelig og innholdsrik selveierleilighet med etterspurt beliggenhet - Hybel - Klassiske detaljer, stukkatur og rosetter - Tre ildsteder
 • Velkommen til Skovveien 17!
 • Nils O. M. Nordvik og Caroline Leirflaten har gleden av å presentere en herskapelig og innholdsrik selveierleilighet med ettertraktet beliggenhet i en ærverdig bygård på Frogner
 • Dette er en fantastisk leilighet med store rom og god takhøyde.
 • Herskapelig spisestue med god plass til å dekke opp for store middagsselskaper
 • En klassisk leilighet med flere stuer på rad
 • Lys hjørnestue med store vindusflater som skaper en lys atmosfære i hjemmet
 • Koselig ildsted i hjørnestuen
 • Stue med god plass til ulike møbleringsalternativer
 • Klassiske detaljer er gjennomgående i leiligheten. Merk deg karnappen, rosettene, stukkaturen, det originale tregulvet og de doble fløydørene
 • Romslig separat kjøkken
 • God plass til spisemøblement på kjøkkenet
 • Hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe
 • Soverom 2 er også av god størrelse
 • Lekkert baderom av eksepsjonell størrelse
 • Badet ble pusset opp i 2016 og fremstår som påkostet og delikat
 • Dobbelservant og god oppbevaringsplass på badet
 • Badet har både badekar og dusjnisje
 • Praktisk gjestetoalett
 • Innbydende gang/hall ønsker deg velkommen hjem
 • Gang. Bak skapet er det adkomst til hybelen
 • Velkommen inn i hybelen!
 • Boligen har separat hybel med egen inngang. Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.
 • Baderom i hybelen
 • Hybelen er av god størrelse med eget soverom, pent flislagt baderom, samt stue og kjøkken
Solgt

Fakta

 • Skovveien 17
 • Primærrom
  258
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  14 500 000 ,-

Omkostninger

14 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
356 250,- (Dokumentavgift)
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
367 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 867 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  258
 • Tomt
  0

Beskrivelse

Velkommen til Skovveien 17!

Nils O. M. Nordvik og Caroline Leirflaten har gleden av å presentere en herskapelig og innholdsrik selveierleilighet med ettertraktet beliggenhet i en ærverdig bygård på Frogner. Dette er en fantastisk leilighet med store rom og god takhøyde. Store vindusflater skaper en lys og luftig atmosfære i hjemmet. De klassiske detaljene er godt bevart, med god takhøyde, doble fløydører, stukkaturer, rosetter og originale gulv fra byggets opprinnelse, karakteriserer denne boligen.

Leiligheten er romslig med en god, gjennomgående planløsning. Innbydende gang/hall med innbygde garderobeskap og adkomst til gjestetoalett. Tiltalende stue med karnapp og peisovn, lys hjørnestue med koselig ildsted, herskapelig spisestue med god plass til å dekke opp for store middagsselskaper, romslig, separat kjøkken med god plass til spisebord, 2 gode soverom hvorav hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe, samt stor og lekkert baderom som ble pusset opp i 2016 med både badekar og dusjhjørne. Sameiet har en hyggelig bakgård som er pent opparbeidet med sittegrupper og beplantning hvor du kan nyte solrike sommerdager og varme sommerkvelder. I tillegg disponerer boligen to tørre kjellerboder og én loftsbod.

Boligen har separat hybel med egen inngang. Hybelen er av god størrelse med eget soverom, pent flislagt baderom, samt stue og kjøkken i åpen løsning. Det er hyggelig vedovn i stue på hybelen. Hybelen disponerer egen bod i trappen. Det kan være muligheter for å seksjonere ut denne hybelen dersom man ønsker det. Dette er godkjent av sameiet, men kjøper må selv søke til Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Eiendommen har populær beliggenhet i et veletablert boligområde på Frogner. Her bor du midt i smørøyet med nærhet til både butikker, nisjeforretninger, kafeer, restauranter, og treningssentere. Gode kollektivmuligheter rett utenfor døren.

Dette er en bolig som må oppleves!

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Boligen har meget attraktivt og sentralt beliggenhet på en av Frogners mer ettertraktede adresser. Her har du alt du trenger rett utenfor inngangsdøren. Området tilbyr et spennende og pulserende byliv med et bredt utvalg av all slags servicefasiliteter. Frodig og grønt nærmiljø bestående av eldre klassiske bygårder og praktfulle byvillaer. Eiendommen er beliggende på hjørnet av Skovveien og Meltzers gate.

Beliggenheten er svært attraktiv med kort gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Nærhet til Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene langs Frognerkilen og på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Boligen har også kort vei til lekeplass, skøytebane, Gimle Kino og flere treningssentre.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop, Kiwi, Joker og Matkroken. Skovveien og Bygdøy allé er kjent for sine mange flotte spesialforretninger spesielt innenfor mote, interiør og mat. Skøyen med Karenslyst Allé, samt Aker Brygge og Tjuvholmen, med alle deres fasiliteter, ligger også i nærheten.

Gangavstand til bytrikk i Riddervolds gate og buss i Skovveien med linje 19 og rute 21. Ytterligere bussforbindelser fra Solli plass og Bygdøy allé. T-bane, lokaltog og flytog har jevnlige avganger fra Nationaltheatret.

Felleskostnader

5 213 pr. mnd.
Dette dekker vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-TV, samt felles strøm (fellesarealer).

Etasje

2. etasje

Tomt

Flat tomt som er opparbeidet med plener, prydbusker og trær. Belegningsstein på adkomstveier

Garasje / Parkering

Parkering i omkringliggende gater etter gjeldene regler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 180 470 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 905 315 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Følgende dokumenter er vedlagt salgsoppgaven:
WC anlegg - Exdok (attestert) - 1934
WC anlegg - Etasjeplan - 1933
Vaaningshus - Exdok (attestert) - 1901
Innv forandr - Ferdigattest - 1977
Innr bad 2 etg m.m. - Plan 2 etg - 1986
Innr bad 2 etg m.m. - Ferdigattest - 1990

Boligens areal

Primærrom: 258 kvm, Bruksareal: 258 kvm, Bruttoareal: 285 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 258 m².
Primærrom: 258 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 stuer, spisestue, kontor, 3 soverom, 2 kjøkken, 2 baderom, samt wc.

2 kjellerboder på ca 8 m² og 12 m².
Én loftsbod med skråtak. Gulvareal på ca. 5,6 m².
Én bod i baktrapp på ca 1,3 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved elektriske ovner. Varmekabler i baderom og wc. Peisovn i en stue. Peis i en stue. Vedovn i en stue.

Utleie

Det er ingen begrensninger i utleie av boligen i sin helhet. Evt utleie må meldes til styret for registrering.

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Løpende kostnader

Eier må regne med løpende kostander som forsikring, strøm, etc.

Utstyr

- Kabel- TV
- Dørtelefon med portåpner i hoveddel og ved dør i hybelen

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Skovveien 17, org.nr. 914 395 577, består av 15 seksjoner (2 næringseksjoner og 13 boligseksjoner)
Styreleder i sameiet er Tor Langsæter.
Forretningsfører i sameiet er Christoffer F. Vestrheim

Fellesgjeld / lånevilkår

Det hefter ingen fellesgjeld på seksjonen per. 23.08.2017.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold av gården følger i store trekk en femårig vedlikeholdsplan som ble fremlagt på årsmøtet i 2014.

Alle dørene i trappeoppgangene skal brannsikres i løpet av 2017/2018. Den enkelte seksjon må selv bekoste brannsikringen for sin seksjon. Foreløpig estimat er kr. 37 000,- for en dobbeltdør og kr. 17 000,- for enklere dører i baktrappen.

Fremtidige vedlikeholdsplaner:
Brannsikringsarbeid i trappeoppgangene
Taket må snart renoveres
Fasaden bør pusses opp
Hoved- og baktrapp trenger noe oppussing
Kjeller treger noe oppussing
Det er problemer med vanntilførsel til gården som skyldes for lite kapasitet.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.