Eiendom

FROGNER / KRISTINELUNDVEIEN - Romslig halvpart av vertikaldelt townhouse i svært attraktivt og eksklusivt område - skjermet hage - garasje - moderniseringsbehov - stort potensial

FROGNER / KRISTINELUNDVEIEN - Romslig halvpart av vertikaldelt townhouse i svært attraktivt og eksklusivt område - skjermet hage - garasje - moderniseringsbehov - stort potensial
Solgt

Fakta

 • Kristinelundveien 9
 • Primærrom
  274
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  23 500 000 ,-

Omkostninger

23 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
587 500,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
599 822,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 099 822,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  274
 • Tomt
  470

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 17 125,21 per år (2018).
Eiendomsskatt utgjør kr. 13 811,- per år (for 2017).

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Beliggenhet

Særdeles eksklusivt beliggende i Kristinelundveien, et stille, rolig og svært ettertraktet villa-/ambassadestrøk på Oslo vest. Eiendommen ligger høyt, tilbaketrukket og lyst til i idylliske omgivelser. Kristinelundveien ble i perioden 1911 - 1929 utbygget med en rekke større herskapelige villaer langs vestsiden av veien. Man finner her et veletablert bomiljø med god atmosfære, mye sjel og solid historie. Kort vei til offentlig kommunikasjon i bl.a. Bygdøy allé. Servicetilbud på Frogner og Majorstuen. Gangavstand til Bygdøy og Frognerparken med flotte rekreasjonsmuligheter.

Innhold

Svært romslig og innholdsrik halvpart av tomannsbolig oppført over 2 etasjer, samt kjeller og loft. Boligen har en god utnyttelse av arealene og store luftige rom. Medfølgende frittstående enkeltgarasje på egen tomt.

Kjeller:
Primærrom utgjør 68 m² som omfattes av forstue/hall, separat wc, kjellerstue med peis og vaskerom. Sekundærrom utgjør 31 m² som omfattes av verksted/teknisk rom og kjølerom/bod.
Det er uvisst om noen av rommene i kjeller er godkjent som rom for varig opphold. Videre bruk vil være kjøpers hele ansvar og risiko. Se også vedlagte byggegodkjente plantegninger fra 1935 som legges til grunn som godkjente plantegninger per i dag. Det gjøres oppmerksom på at takstmannens oppmålinger og betegnelser etter dagens bruk.

1. etasje:
Primærrom utgjør 106 m² som omfattes av vindfang/entré, trappehall, gang m/trapp ned til kjeller, kjøkken med egen inngang/utgang til/fra hage, romslig spisestue med utgang til veranda og hage, stue, vindfang 2 (kjøkkeninngang).

2. etasje:
Primærrom utgjør 100 m² som omfattes av trappegang, bad, wc og 4 soverom. To av soverommene har utgang til egen balkong. Sekundærrom utgjør 1 m² som omfattes av kott.

Loft:
Sekundærrom utgjør 36 m² som omfattes av uinnredet loftsrom for lagring.

Standard

Velholdt bolig med gjennomgående grei standard på utstyr og overflater, fasaden ble vasket og malt i 2016, mens det er gjort diverse oppgraderinger innvendig de siste årene. Noe modernisering bør påregnes da utstyr og innredning er i hovedsak av eldre årgang. Selve boligen er svært solid oppført (betong- og murkonstruksjoner).

Kjøkken:
Norema kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter på skuffer og skapdører. Overskap i samme utførelse. Laminat benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Fliser mellom benk og overskap. Lysarmatur under overskap. Løse medfølgende hvitevarer som inkluderer kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Hvitevarer fra AEG og Asko. Ventilator over komfyr (koblet til kanal som leder ut).

Bad/wc/vaskerom:
Bad - 2. etasje:
Støpt og flislagt gulv med varmekabler. Delvis flislagte vegger (brystning), malte flater over. Innmurt badekar. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med underskap, dobbel servant og speilskap med lysarmatur.

Separat wc - 2. etasje:
Flislagt gulv med varmekabler. Delvis flislagte vegger (malt over brystningshøyde). Vegghengt klosett med innebygget sisterne med overløpsventil. Nye rør-i-rør lagt fra kjeller og opp. Eksisterende soil. WC-en ble pusset opp i 2013 ifm. en forsikringssak.

Separat wc - Kjeller:
Gulvmontert klosett, servant. Malte fliser på gulv. Flislagte/tapetserte vegger.

Vaskerom - Kjeller:
Eget vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Medfølgende tørkeskap (NIMO).

Overflater:
Himling:
Originale himlinger som er pusset og malt. Tidstypisk overgang mellom vegg og tak der takflaten går noe ned på veggen og avsluttes med list. Himling hall er platelagt med utsmykninger. Takhøyden i stuen er målt til ca. 2,82 m.

Vegger:
Hovedsakelig tapetserte flater, samt noe malte flater. Malte mur-/betongvegger i kjeller. Utforet og panelte vegger (furu) i kjellerstue.

Gulv:
Hovedsakelig original heltre eikeparkett i 1. etasje og 2. etasje. Parkett i stue, hall og spisestue er slipt og lakkert i 2013. Fiskebensmønster i stue og spisestue. Ny heltreparkett i gang i 2. etasje. Lamellparkett på kjøkken. Laminat i forstue i kjeller. Furugulv i kjellerstue. Ellers malt betong i kjeller.

Øvrig fast inventar:
Bokhyller i kjellerstue. Skyvedørsgarderobe i entré i 1. etasje. Garderobeskap på soverom som er tilpasset eldre nisjer.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Flott og solid murhus oppført i 1935 fundamentert med betong til faste masser/fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv. Etasjeskille i trebjelkelag, antatt isolert med stubbeloftsleire. Drenering antatt fra byggeår. Teglsteinsvegger som er utvendig pusset og malt. Innvendig utforet og kledd med rupanel/plater og deretter tapetsert/malt. Doble vinduer med trekarm. 2-lags isolerglassvinduer med treramme. Datostemplet 1987, terrassedør også fra 1987. Originale inngangsdører i tre med trådglass. Glatte originale malte innerdører med dørvridere i messing/krom. Valmet tak i trekonstruksjon tekket med takstein. Murt peis i hall og i kjellerstue. Pipe over tak er rehabilitert i nyere tid. Renner og nedløpsrør i stål. Tak over inngangsparti kledd med kobber (2017). Beslag og takrenne på balkong i 2. etasje over karnapp i kobber (2017). Vannbord under vinduer i skifer. Gesims kledd med frontbord og gesimbrett i skifer.

Stor veranda/terrasse ut fra spisestuen i 1. etasje. Belagt med skifer, rekkverk i smijern med påmontert frostet glass. Balkong ca. 3 m² fra soverommet i 2. etasje som ligger sydvest. Skiferbelagt med smijernsrekkverk. Balkong 2 m² ut fra det andre soverommet mot sydøst med tilsvarende overflate. Murte utvendige trapper belagt med skifer. Garasjen oppført i betong/teglsten som er pusset og malt. Flatt tak tekket med papp (skiftet i nyere tid).

Ventilasjon ved naturlig avtekk. Tilluft via ventiler i yttervegg. Avtrekksventil på bad og elektrisk avtrekksvifte i bod/kjølerom i kjeller. Sikringstavle med porselenssikringer (skru) og noen automatiske. Iht. eier utførte Hafslund kontroll på anlegget i 2016/17.

Bebyggelse

Bebyggelse på tomten består av halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med tilhørende frittligende garasje. Øvrig bebyggelse i nærområdet består hovedsakelig av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 470 kvm.

Pent opparbeidet og usjenert tomt, hovedsakelig flat. Gangveier belagt med betongheller. Plen på begge sider av huset. Støttemurer forblendet med skifer. Blomsterbed med ulike blomster, rosebusker m.m. Eviggrønn hekk mot Kristinelundveien og mot nabogården i Hafrsfjords gate. Asfaltert innkjøring og gårdsplass. Smijernsgjerde mot Kristinelundveien.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje. Biloppstillingsplasser i innkjøringen. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Innkjøring fra Solheimsgata og inn Kristinelundveien. Følg et par hundre meter innover og nr. 9 vil da befinne seg på venstre side.

Oppvarming

Vannbåren radiatorvarme, kombinert elkjel forsyner huset med vannbåren varme og varmtvann (plassert i teknisk rom/verksted). Panelovn i kjellerstue. Varmekabler på bad og wc i 2. etasje.

Strømforbruk utgjør ca. 50 000 kWh i året. Dette inkluderer også lading av hybridbil.
Overnevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bruksmønster og antall beboere.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht kommune om utleie av hele boligen som en bruksenhet.