Eiendom

FROGNER - Midt i smørøyet - Lekker, nyoppusset selveierleilighet - 2 soverom mot pen bakgård - Nytt kjøkken og bad - Egen stue med peis og stort separat spisekjøkken med glassdører mot stuen - Fiskebensparkett - Heis

FROGNER - Midt i smørøyet - Lekker, nyoppusset selveierleilighet - 2 soverom mot pen bakgård - Nytt kjøkken og bad - Egen stue med peis og stort separat spisekjøkken med glassdører mot stuen - Fiskebensparkett - Heis
 • Frederik Stangs gate 46: Representativ gård med heis
 • Lekker, smakfull og gjennomgående selveierleilighet, rehabilitert/oppgradert i 2017 (inkl. kjøkken og bad)
 • Ny peisovn i stuen
 • Ny fiskebensparkett i leiligheten
 • Takhøyde opp mot ca. 2,95 meter
 • Fra stuen mot kjøkkenet
 • Glassdører mellom stue og kjøkken
 • Mot kjøkkenet
 • Spiseplass på kjøkkenet
 • Ny innredning og hvitevarer på kjøkkenet
 • Integrert oppvaskmaskin, stekeovn induksjonstopp (80 cm bredde) og kjøl/fryseskap
 • Detaljbilde kjøkken
 • Detaljbilde kjøkken
 • Hovedsoverom med garderobeskap
 • Hovedsoverom
 • Soverom 2 med garderobeskap
 • Lekkert dusjbad/wc med varmekabler i gulv. Badet ble rehabilitert i 2017
 • Fra badet
 • Fra badet
 • Entré med garderobeskap
 • Planskisse
 • Pent trappeløp. Heis i gården
 • Hyggelig gårdsrom/bakgård
 • Fasade
Solgt

Fakta

 • Frederik Stangs gate 46 D
 • Primærrom
  70
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 990 000 ,-

Omkostninger

5 990 000,- (Prisantydning)
2 900,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 992 900,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
152 550,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
166 117,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 159 017,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  70
 • Tomt
  2001

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inngår i felleskostnadene
Felleskostnader: Kr. 2.090,- pr. mnd. p.t.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Lekker og gjennomgående selveierleilighet
- Rehabilitert/oppgradert i 2017 (inkl. kjøkken og bad)
- Eget spisekjøkken med glassdører mot stuen
- Gjennomgående høy standard
- Takhøyde opp mot ca. 2,95 meter
- Ny peisovn
- Ny fiskebensparkett
- Nye panelovner med WIFI
- 2 soverom mot bakgård
- Leiligheten er beliggende i 2. etasje (heis i gården)
- Beboerparkering i området
- Representativ gård med hyggelig kvartalsbakgård
- Meget attraktivt og sentralt "midt i smørøyet"

- Mot bakgård er det oppsatt balkonger for ca. 15-20 år siden. Denne leiligheten takket nei, og dette må således søkes om på nytt (først til Sameiet og så til Plan- og Bygg). Naboleiligheten har oppsatt balkong. Ev. kostnad bæres av kjøper

Beliggenhet

"I hjertet av Frogner".

En særdeles flott og representativ gård med meget attraktiv og sentral beliggenhet ved Amtmann Furus plass.

Nærmiljøet har en hyggelig og pulserende atmosfære med populære serveringssteder som bl.a. Café Elise, baker Samson, Kaffebrenneriet og Feinschmecker samt et godt utvalg av forretninger for enhver smak. Det er kun få minutters spaseravstand til Frognerparken samt kort vei til Frognerkilen, Aker Brygge, Solli Plass, Nationaltheatret, Majorstua og sentrum for øvrig. I umiddelbar nærhet finner man også offentlige kommunikasjonsmidler med bussforbindelser fra både Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate samt trikkforbindelse i Frognerveien.

Gaten ble i 1891 oppkalt etter Frederik Stang som var Norges første regjeringssjef med tittelen statsminister. Frederik Stang hadde selv eiet eiendommen Frederiksgave, som lå på tomten der Røde Kors Klinikk senere ble liggende.

Innhold

2. etasje som omfattes av primærrommene 70 kvm:
Entre/hall, stue med ny peisovn, kjøkken, 2 soverom, dusjbad/wc.

I forbindelse med oppussingen i 2017 ble tidligere kjøkken gjort om til soverom og det ble etablert kjøkken i tidligere soverom. Badet er videre utvidet mot dagens kjøkken og inkluderer i dag også tidligere kott i entréen.

Seksjonen disponerer en bod i kjeller (ca. 6 kvm) og en bod på loft (ikke oppmålt). Arealet iht. takstmannens beregning. Det foreligger ikke hjemmel for bodene, da disse ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Dette er normalt i eldre gårder, da man før 1997 ikke hadde anledning til å seksjonere inn et tilleggsareal dersom det ikke lå i direkte fysisk tilknytning til boligen. Bodene har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger gjøres etter dagens bruk.

Standard

Lekker, smakfull og gjennomgående selveierleilighet som ble rehabilitert/oppgradert i 2017 (inkl. kjøkken og bad). Gjennomgående høy standard, både hva gjelder materialvalg og håndverksmessig utførelse. Takhøyde opp mot ca. 2,95 meter.

Entré med nytt garderobeskap.

Lys og hyggelig stue med ny peisovn.

2 soverom mot bakgård. Nye garderobeskap på soverommene. Fra det ene soverommet (tidligere kjøkken) er det utgang til baktrapp.

Kjøkken med ny delikat innredning med grå glatte fronter. Hvite laminat benkeplater (ABS-laminat) med nedfelt kum. Kullfiltervifte (designvifte). Integrert oppvaskmaskin, stekeovn induksjonstopp (80 cm bredde) og kjøl/fryseskap. Komfyrvakt. Integrert stikkontakt i benkeplaten. Varmtvannsbereder på 120 liter i innredningen. Det er montert aquastop. Nye hvitevarer.

Lekkert dusjbad/wc med stor dusjnisje med vannfallsdusj + hånddusj, servant på skapseksjon med skuffer og toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte med fuktføler og innstillinger. Sirkelformet speil med innfelt belysning. Påkostede fliser, sanitær og garnityr. Badet er rehabilitert/oppgradert og utvidet.

VVS-installasjoner:
Nytt røranlegg i tilknytning til bad og kjøkken. Rørskap/fordelerskap på badet med drenering til badegulvet. Det er også drenering fra toalettsisternen. Rørstamme/soilrør i tilknytning til badet er skiftet (fra gulv til tak). Ny varmtvannsbereder på 120 liter i kjøkkeninnredningen. Det er montert aquastop i skapet.

El-kraft:
Sikringsskap i bakoppgangen med automatsikringer. 3 x 32 amp. hovedsikringer. Nye sikringer og hovedsakelig nytt el-anlegg for øvrig. Påkostede brytere og kontakter (Elko plus).

Belysning:
Downlights på bad. Faste lampepunkter med dimmer på himling i alle rom. Nye downlights og lampepunkter.

Innvendige dører:
Originale malte fyllingsdører (nymalte). Dør med glassfelt til stue. Dobbel skyvedør med glassfelt mellom stue og kjøkken. Dør med hvitt glatt dørblad til bad. Ny dobbel dør med glassfelt til kjøkken og ny dør til bad.

Innvendige gulv:
Heltre parkett i fiskebensmønster med vokset overflate. Fliser på bad. Nye overflater.

Innvendige vegger:
Malte glatte flater, dels avrundede hjørner (tilbakeført til original utforming). Fliser på bad. Nye overflater/overflatebehandling.

Innvendig himling: Malte plater/flater. Nye overflater/overflatebehandling.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Flott og representativ gård med nyere heis. Sentralt og meget attraktivt beliggende i et veletablert boområde på Frogner med vesentlig tradisjonell bygårdsbebyggelse fra slutten av 1800-tallet/begynnelsen på 1900-tallet.

Grunnmur i betong med sparestein.
Fasader med spekket tegl mot gate.
Trebjelkelag som etasjeskiller.
Saltak i trekonstruksjon med platetekking.
2 nyere B-30 inngangsdører (til hovedoppgang og bakoppgang).
Eldre koblede/doble vinduer. Mindre eldre vindu med enkelt glass i det ene soverommet. Vinduene er nymalte innvendig.

Tomt

Felles eiet tomt for sameiet på 2.001 kvm iht. arealbekreftelse fra kommunen. Tomten har pent opparbeidet og beplantet kvartalsbakgård med grøntarealer (plen, bed, busker og trær) og areal med belegningsstein. Portrom til gårdsrommet.

Parkering

Vanlig gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Frederik Stangs gate ligger i bydel Frogner hvor det er innført beboerparkering, og kjøper kan således søke Oslo kommune om beboerparkering (kostnad kr. 3.000,- for en bil pr. år). For å søke må man ha folkeregistrert adresse i et område som har fått permanent beboerparkering og man må være eier eller medeier av kjøretøyet. Megler gir ingen garanti for at søknad om beboerparkering innvilges. Les mer om beboerparkering ved å benytte denne linken (kopier inn i din nettleser): https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/

I Elisenbergveien rett rundt hjørnet ligger parkeringshus (FRO-GA-MO) hvor det tidvis er ledig parkeringsplass til leie. Megler har ikke undersøkt om det er ledige plasser til leie i skrivende stund.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Nye panelovner med WIFI.
Nye varmekabler på bad.
Ny peisovn i stue (se for øvrig avsnitt byggemåte).

Selger har ikke bebodd eiendommen, og har således ikke kjennskap til årlig strømforbruk. Forbruk vil varier avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Seksjonen er en del av sameiet Frederik Stangs gt. 46. Sameiet består av 52 seksjoner, hvorav seksjon 1-7 er næringsseksjoner og seksjon 8-52 er boligseksjoner. På gateplan er det bl.a. bakeri, interiørforretning, antikvariat, blomsterforretning, restaurant m.m.

Sameiet reguleres av vedlagte vedtekter. Iht. husordensreglene er det pliktig dugnad (maks 2 ganger pr. år). Det påligger styret å kunne belaste sameiere som ikke møter til dugnad for kr. 200,- pr. gang.

Dyrehold er tillatt i sameiet så fremst det ikke er til ulempe for de øvrige sameiere. Dyrehold må meldes til styret.

Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Erverver og/eller leier av seksjoner i sameiet skal meldes til styret for registering.

Styreleder har opplyst at det i forbindelse med piperehabilitering fremdeles er enkelte seksjoner som ikke har god nok trekk og således ikke kan fyre. Hvorvidt dette gjelder seksjonen som selges er ukjent for styreleder (og for selger som ikke har benyttet peisen). Styret jobber med dette og utbedringer vil starte opp igjen når det blir mildere vær.

Styreleder opplyser videre at styret jobber med generell rehabilitering av gården, men ingen konkrete saker er vedtatt i skrivende stund. Styreleder opplyser at det bl.a. vil bli behov for rehabilitering av avløpsrør og fasade/mur av indre gård. Videre ønsker styret å gjøre bakgården penere med nye sykkel- og søppelskur samt annet vedlikehold av den type. Styret ønsker å finansiere store innvesteringer med å ta opp lån, og kjøper må således påregne økt fellesgjeld i forbindelse med låneopptak.

Det ble foretatt en økning i felleskostnadene med virkning f.o.m. 01.01.2018. I følge styreleder må det videre påregnes en økning av felleskostnadene på 10-20% fra juni/juli 2018. Med hensyn til økningen kan man se i budsjettet at det er 1-2 måneder med underdekning. I tillegg har sameiet behov for å legge opp litt penger for nettopp vedlikehold.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 2.900,- pr. 31.12.2016

Sameiet har følgende felles lån:
Lånenummer: OBOS01-98207544035
Type: A
Restsaldo: Kr. 185.183,-
Restløpetid: 13 år, 7 mnd.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente pr. 21.12.2017: 4,20%
Seksjonens restsaldo på overnevnte lån er pr. 21.12.2017 kr. 2.752,- ifølge forretningsfører

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Leietager skal meldes sameiets styre for registrering. Det betales flyttegebyr kr. 1.000,- (dette gjelder så vel eierskifte som utleie hvor flytting av rnøbler og/eller hvitevarer forekommer).