Eiendom

FROGNER - Påkostet, romslig (194 m²) endeleilighet i stille blindvei. 3 stuer - 2 solrike balkonger - Peis - P-plass(er*) - God planløsning.

FROGNER - Påkostet, romslig (194 m²) endeleilighet i stille blindvei. 3 stuer - 2 solrike balkonger - Peis - P-plass(er*) - God planløsning.

Fakta

 • Gabels gate 27 B
 • Primærrom
  194
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  15 800 000 ,-

Omkostninger

15 800 000,- (Prisantydning)
167 861,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
15 967 861,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
399 170,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 15 967 861,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
413 142,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 381 003,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  194
 • Tomt
  1259

Faste løpende kostnader

Felleskostnader utgjør kr. 6 147,- pr. mnd.
Eiendomsskatt for 2017 utgjorde kr. 14 897,-.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Flott beliggende. Sentralt på Frogner i stille blindvei.
- Endeleilighet over en halv etasje. Godt lysinnslipp fra 3 sider gjennom store vindusflater.
- Betydelig oppgradert og delvis ombygget i nyere tid. God standard og gjennomtenkte løsninger.
- 2 solrike balkonger (begge rehabilitert i 2017).
- Luftige oppholdssoner med stue, forstue og spisestue.
- Peis.
- Enkel adkomst. Kun 2 trapper fra bakkeplan.
- Spesialtilpasset kjøkken (2016), komplett utstyrt med integrerte hvitevarer.
- 3 soverom hvorav hovedsoverom er tilknyttet walk-in garderobe, samt adkomst til balkong.
- 2 bad og separat wc.
- Bergvarme inkludert i fellesutgiftene.
- 1 parkeringsplass og fortrinnsrett på p-plass nr. 2*
- Veldrevet sameiet og godt vedlikeholdt bygård med en rekke oppgraderinger i nyere tid.
- Store felles arealer og vaktmesterleilighet, som eies av sameiet.
- Sameiet har egen vaktmester som har ansvar for trappevask, stell av have, snemåking, mindre vedlikehold etc.

Beliggenhet

Meget etterspurt, veletablert og flott beliggenhet helt sentralt på Frogner i et sjarmerende boligkvartal. Leiligheten ligger i en blindvei inn fra Gabels gate, kun et par 100 meter fra Gimle kino. Alle typer bymessige servicetilbud i umiddelbar gangavstand fra boligen. Et bredt utvalg av forretninger/ shopping, spesialforretninger, dagligvarer, restauranter og andre servicefunksjoner i Bygdøy Allé og på Frogner forøvrig. Bare minutters gange til Frognerveien, Vinmonopolet i Elisenbergveien, flere hyggelige kaffebarer samt pulserende Solli plass. Meget god offentlig kommunikasjon i nærområdet. Bytrikk i Frognerveien, busser i Bygdøy Allé.

Buss nr. 30 og 31 har holdeplass ca. 150 meter fra leiligheten, og tar deg effektivt til Bygdøy eller Fornebu/ Snarøya. Trikk nr. 12 har holdeplass i Frognerveien og Lille Frogner Allé. Ellers spaser avstand til Frognerparken, Aker Brygge/ Tjuvholmen, Skillebekk, Frognerkilen, sentrum/ Karl Johan og Uranienborg. Et rikt utvalg av gode restauranter og post, apotek, samt taxiholdeplass i nærområdet.

Innhold

Innholdsrik leilighet over en halv etasje som gir meget gode lysforhold fra 3 sider gjennom store vindusflater. Boligen ligger fint til i 3. etasje (Kun 2 trapper fra bakkeplan) og er på 194 m² (P-rom).

Boligen omfattes av entré med garderobe, gang, separat wc, samt romslig stue med peis og adkomst til solrik balkong. Deretter forstue, spisestue med stor plass til spisebord og separat kjøkken med frokostplass.

Totalt 3 soverom med god løsning da 2 av disse har adkomst til hvert sitt baderom og hovedsoverom har i tillegg adkomst til balkong, stue og walk-in garderobe.

Det medfølger bodareal på totalt ca. 23 m² fordelt over:
- Loftsbod 1 på ca. 3,8 m².
- Loftsbod 2 på ca. 3,8 m².
- Bod 1 i underetasje på ca. 3,4 m².
- Bod 2 i underetasje på ca.12 m².

Standard

Leiligheten er betydelig oppgradert og delvis ombygget i perioden 2008 -2017. Generell god standard med gjennomtenkte løsninger, nyere utstyr og påkostet materialvalg. Arbeidene omfatter blant annet nytt kjøkken, oppgradering av vinduer, utbedring av elektrisk anlegg, overflater, dører og listverk. Gjennomgående planløsning, store vindusflater, samt god takhøyde gir luftige oppholdssoner med stue, forstue og spisestue.

Spesialtilpasset kjøkken fra Nansen Interiør, montert i 2016. Lekker benkeplate i sort sten og brunbeisede fronter. Takhøye skap gir rikelig med skap- og oppbevaringsplass. Downlights og innfelte høyttalere i himling (koblet til Sonos anlegg). Kjøkkenet er komplett utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr med koketopp, kombiovn, varmeskuff, oppvaskmaskin og kjøl/frys. I forbindelse med kjøkkenfornying ble tilhørende soilrør og elektrisk anlegg byttet.

Boligen har totalt 2 baderom og separat WC. Hovedbad ble pusset opp i 2003, oppgradert med ny baderomsinnredning i 2008, og har adkomst fra både hovedsoverom og gang. Utstyrt med dusjnisje, glassdører og servantseksjon med oppbevaring og speilskap. Gjestetoalett ligger i tilslutning til gang/entré og ble pusset opp i 2003. Dusjbad i tilslutning til soverom 2 ble pusset opp i 2007. Utstyrt med dusj, wc og servantseksjon med oppbevaring og speilskap. I 2016 ble det etablert nytt opplegg for vaskemaskin (med autostopp) i skap på soverom (i tillegg til felles vaskerom).

Innvendig gulv består i hovedsak av nyere eikeparkett. Original parkett på hovedsoverom og walk-in garderobe. For øvrig fliser på våtrom. Himling og vegger sparklet/malt sist i 2017.

Generelt godt med skap- og oppbevaringsplass. Hovedsoverom er utstyrt med originale garderobeskap og er tilknyttet walk-in garderobe. For øvrig garderobe ved entré/gang og skyvdørsgarderobe med speilfronter på gjesterom. Spesialtilpasset bokhylle i forstue.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som følger vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Klassisk bygård fra 1931, oppført i murkonstruksjon over 3 etasjer, samt underetasje og loft. Bygningen god vedlikeholdt med en rekke oppgraderinger i nyere tid som blant annet:

2017: Rehabilitering av sameiets balkonger.
2017: Hoved fasade malt.
2014: Fjerning av oljefyr og installasjon av bergvarme.
2013/14: Oppgradering av oppgang (B), nye entrédører, boddører og bakdører.
2013/14: Nytt låssystem installert.
2004: Tak-arbeider og drenering rundt 3/4 deler av bygningen.

Se utferdiget tilstandsrapport fra takstmann og sameiets årsberetning for ytterligere teknisk beskrivelse.

Bebyggelse

Området består av en blanding av funkis- og førkrigsgårder og klassiske bygårder fra forrige århundreskiftet.

Tomt

Eiet tomt: 1259 kvm.
Tomten ligger på en høyde og er pent opparbeidet med asfaltert adkomst, plen, busker og trær. Store fellesarealer både ute- og innendørs.

Parkering

Seksjonen disponerer i dag én parkeringsplass. Sameiet har 15 parkeringsplasser som fordeles på 11 seksjoner. Av de øvrige/ledige plassene skjer fordeling iht. sameiets vedtekter. Gjeldende seksjon (sammen med 2 andre) har delvis fortrinnsrett på p-plass nr. 2. Det henvises til vedtektene for eksakt beskrivelse. Det betales kr. 150,- pr. mnd. for hver parkeringsplass som benyttes.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sem og Johnsen Eiendomsmegling.

Oppvarming

Sameiet installerte bergvarme i 2014 og gir varme via radiatorer (inkludert i fellesutgiftene). For øvrig peis i stue og elektrisk oppvarming med varmekabler på begge baderom.

Sameiet

Leiligheten er en del av Boligsameie Gabels gate 27 . Sameiet består av 11 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jf. lov om eierseksjoner §22

Skoler

Eiendommen har gangavstand og sokner til Ruseløkka skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 167 861,- pr. 31.12.2017.

Sameiet har lån i DnB.
Restgjeld kr. 1 221 284,- pr. 31.12.2017.
Flytende markedsrente.
Nedbetalt: 2031.

Evt. mulighet for utleie


Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Iht. vedtektene skal eier informere styret om utleie minst 3 uker innen utleieperioden starter.