Eiendom

Frogner/Skarpsno: Rålekker og nyoppusset 4-roms leilighet med høy standard - To balkonger og terrasse - Heis - Garasjeplass - Peis. Easy living!

Frogner/Skarpsno: Rålekker og nyoppusset 4-roms leilighet med høy standard - To balkonger og terrasse - Heis - Garasjeplass - Peis. Easy living!
 • Frøyas gate 1 er en nyoppusset og særdeles tiltalende 4-roms selveierleilighet. Den funksjonalistiske bygården fra 1976 har en stram fasade, og innvendig møter vi en gjennomgående og arealeffektiv leilighet
 • Den nyoppussede leiligheten fremstår med tidsriktig og høy standard anno 2017
 • Stuen ligger åpent mot spisestuen og gir mange muligheter for møblering. Peis gir ekstra hygge på sene høstkvelder
 • Det smakfulle interiøret har en lys enstavs eikeparkett og designbelysningen levert av Light House Company
 • Leiligheten er gjennomgående og har fine lysforhold både morgen og ettermiddag
 • Flott utsyn over villabebyggelsen
 • Det lyse og gjennomgående oppholdsrommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og et stort langbord som kan dekkes opp til både hverdags og fest
 • Stue
 • Spisestuen ligger i nær tilknyttning til kjøkkenet
 • Spisestuen ligger i nær tilknyttning til kjøkkenet
 • Rålekkert HTH kjøkken med enstavs eikeparkett, hvitmalte vegg- og takflater, samt utenpåliggende downlights i designutføre
 • Innredningen har god lagringsplass i over- og underskap, teknisk vegg, og gode arbeidsflater til hobbykokkens glede. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer i form av ekstra bred induksjonstopp, stekeovn, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/frys
 • Utgang til en romslig overbygget terrasse
 • En romslig overbygd terrasse
 • En romslig overbygd terrasse
 • Entreen har god plass for yttertøy og sko i en snekkertilpasset garderobe, og en sittebenk med underliggende skuffer
 • To romslige soverom med snekkertilpasset skap- og hylleløsning
 • Begge soverom har utgang til balkong
 • Begge soverom har utgang til balkong
 • Soverom 1
 • Soverom 2
 • Begge soverom har godt med lagringsplass
 • Balkong
 • Badet har grå gulvfliser med gulvvarme, sandfargede veggfliser, og downlightsbelysning
 • Her er det også opplegg for vaskemaskin
Solgt

Fakta

 • Frøyas gate 1
 • Primærrom
  113
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 500 000 ,-

Omkostninger

10 500 000,- (Prisantydning)
8 801,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 508 801,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
252 700,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
262 449,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 771 250,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  113
 • Tomt
  1286

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etterspurt og fasjonabelt område på Skarpsno i bydel Frogner. Beliggenheten er svært attraktiv med kort gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Bebyggelsen på Skarpsno er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og her ligger ambassaderesidensene som perler på en snor.

I umiddelbar nærhet finner vi idylliske Skarpsnoparken, som har en fin lekeplass og mulighet for ballspill.
Parken er på hele syv mål og ligger mellom Drammensveien med Gimlehøyden bak i nordøst, samt Drammensbanen i sydvest. I nærområdet ligger også Frøyas have - et idyllisk parkområde som innbyr til sosialisering og rekreasjon.

Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken ligger innen rekkevidde. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttoget som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen, med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen og skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Kort fortalt
- Delikat 4-roms selveierleilighet i stilig funkisgård.
- Nyoppusset med høy standard anno 2017.
- Godt vedlikeholdt gård og ryddig sameie.
- Det er heisadkomst direkte til leilighetsplan.
- Garasjeplass i garasjeanlegg på bakkeplan.
- To solrike balkonger mot nordvest.
- Sørøstvendt balkong med utgang fra kjøkken.
- Entré med snekkertilpasset garderobe/benk.
- Velutstyrt nytt HTH kjøkken med god spiseplass.
- Lys og romslig stue/spisestue med åpen peis.
- Delikat bad/vaskerom, og separat toalettrom.
- To soverom med snekkertilpasset garderobe.
- God lagringsplass i garderober og to boder.
- Nytt sikringsskap med automatsikringer.
- Designbelysning fra Light House Company.
- Leiligheten ligger i 2. etasje, men oppleves som 3. etasje.

Byggemåte

Leilighetsbygg oppført i betongkonstruksjon. Hovedkonstruksjon er antatt fundamentert med betong til faste, bærende masser. Yttervegger oppført i støpt betong og malt. Vinduer med 2 - lags isolerglass i trerammer fra byggeåret. Armert betong i etasjeskille.

Arealer og fordeling per etasje

#total_bygningsarealer

Innhold

2. etasje: Entré, bad/vaskerom, separat wc, 2 soverom, kjøkken og stue/spisestue.
Annet: Leiligheten disponer garasjeplass i felles garasjeanlegg, og 2 boder.

Standard

Frøyas gate 1 er en nyoppusset og særdeles tiltalende 4-roms selveierleilighet, beliggende i andre etasje(oppleves som tredje) med heisadkomst, garasjeplass og tre balkonger. Den funksjonalistiske bygården fra 1976 har en stram fasade, og innvendig møter vi en gjennomgående og arealeffektiv leilighet med en funksjonell planløsning og flere soner. Den nyoppussede leiligheten fremstår med tidsriktig og høy standard anno 2017, og vi finner lette og sobre fargepaletter i kombinasjon med materialvalg av solid kvalitet - en drømmeleilighet!

Det smakfulle interiøret har en lys enstavs eikeparkett, lyse ulltepper, designbelysningen levert av Light House Company, snekkertilpassede garderober, og kvalitetskjøkken fra HTH. Innenfor dørstokken venter en innbydende entré, bad/vaskerom, separat wc, to soverom med balkong, spisekjøkken med utgang til overbygget balkong, og stor stue/spisestue med åpen peis.

Garasje med elektrisk portåpner og leiligheten disponerer egen garasjeplass med gode lagringsmuligheter. En bod er i rom tilliggende garasjen, bra for dekk, ski, sykler mm. Og en bod i inngangspartiet. På den overbygde terrassen mot sørøst kan man nyte morgenstunder i lune og usjenerte omgivelser, med utsyn mot idyllisk bebyggelse og frodige hager. Mens man kan nyte ettermiddagssolen fra en av balkongene mot nordvest.

Entré
Via direkte heisadkomst til leilighetsplan kommer vi inn i leilighetens innbydende entré. Rommets ytterste sone har store, skifergrå fliser med gulvvarme, og videre finner vi enstavs eikeparkett i bred utførelse. Veggflatene er malt i en sober gråtone, og det er downlightsbelysning i tak. Entreen har god plass for yttertøy og sko i en snekkertilpasset garderobe, og en sittebenk med underliggende skuffer. Interiøret er av tidsriktig karakter med lune fargepaletter og solide materialvalg, noe som harmonerer med øvrige rom.

HTH Kjøkken
Det funksjonelle og velutstyrte spisekjøkkenet har utgang til en stor, overbygget balkong i sørøst. Rommet har enstavs eikeparkett, hvitmalte vegg- og takflater, samt utenpåliggende downlights i designutførelse. Det lune oppholdsrommet har en romslig spiseplass foran store vindusflater som vender ut mot terrassen, noe som skaper en ekstra god romfølelse.

Det nymonterte kvalitetskjøkkenet fra anerkjente HTH har et sømløst uttrykk med skifergrå, glatte fronter, og marmorert steinplate med underlimt oppvaskkum. Innredningen har god lagringsplass i over- og underskap, teknisk vegg, og gode arbeidsflater til hobbykokkens glede. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer i form av ekstra bred induksjonstopp, stekeovn, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Stue/spisestue
Vegg i vegg med kjøkkenet ligger den delikate stuen/spisestuen. Rommet har et sammenfallende interiør som harmonerer med tilliggende rom, LED belysning med trådløs sonedeling, og en murt peis med åpen grue. Det lyse og gjennomgående oppholdsrommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og et stort langbord som kan dekkes opp til både hverdags og fest.

Bad/wc/vaskerom
Badet har grå gulvfliser med gulvvarme, sandfargede veggfliser, og downlightsbelysning. Videre har badet skuffeseksjon med benkeplate og nedfelt porselensservant, håndklevarmer, dusjnisje med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.

I tillegg har leiligheten et separat wc, vis a vis bad/vaskerom. Rommet har fliser med gulvvarme, og hvite veggfliser. Videre er det montert frittstående toalett, skuffeseksjon med heldekkende servant, og speil med integrert belysning.

Soverom og garderobe
To romslige soverom med snekkertilpasset skap- og hylleløsning. Soverommene har et smakfullt interiør som harmonerer med det vi har fått presentert i øvrige rom og vi møter lyse ulltepper i kombinasjon med sobre fargetoner. Hvert soverom har utgang til sin egen balkong mot nordvest - praktisk og hyggelig! Leiligheten har for øvrig god lagringsplass i snekkertilpasset garderobe i entré, samt to boder.

Utstyr

Leiligheten har nytt sikringsskap med automatsikringer, designbelysning levert av Light House Company, dørcalling med fjernåpner, kabel-tv og utebelysning.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med nye panelovner i glass utførelse, og det er montert gulvvarme i entré, bad/vaskerom og separat wc. I tillegg innehar stuen en murt peis med åpen grue. Det er naturlig ventilasjon i bygget, samt lufteventil med avtrekk til felles avtrekkskanal fra bad/vaskerom og separat wc.

Parkering / Garasje

Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg med elektrisk portåpner. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du også restaurantene Hos Thea, Enoteca og Kolonihagen, samt Åpent bakeri, kaffebrenneriet og den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i umiddelbar nærhet. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 2 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Det er gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole, og det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1894/900368-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
24.04.1894
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere

1917/912510-1/105 Erklæring/avtale
14.06.1917
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere

1917/912511-1/105 Bestemmelse om gjerde
27.09.1917
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere

1931/990587-1/105 Bestemmelse om gjerde
12.02.1931
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere


1950/302790-1/105 Erklæring/avtale
11.10.1950
ang. begrensninger i utleiemulighetene
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/506358-1/105 Erklæring/avtale
05.04.1974
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 212 Bnr: 140
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra byggeår.
Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 729 217,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 4 841 807,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 838,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann, kommunale avgifter, kabel-TV, drift/vedlikehold, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, garasjeplass i kjeller og felles strøm m.m.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 500 000,- (Prisantydning)
8 801,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 508 801,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
252 700,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
262 449,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 771 250,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Selger har ikke bebodd boligen og har minimalt med kjennskap til feil og mangler utover det som oppgradert i leiligheten.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for 2017 utgjør kr 4.600,-. Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2016 beregnes det to promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.