Eiendom

VIKA - Klassisk 5-roms selveiet hjørneleilighet stukkatur, rosetter, doble fløydører, 2 ildsteder og garasjemulighet. Vender ut mot Ankerhagen park

VIKA - Klassisk 5-roms selveiet hjørneleilighet stukkatur, rosetter, doble fløydører, 2 ildsteder og garasjemulighet. Vender ut mot Ankerhagen park
 • Kristianne Sylte i Nordvik & Partners Frogner har gleden av å presentere en klassisk 5 roms hjørneleilighet i Observatoriegata 7 B!
 • God planløsning med stue, spisestue og kjøkken i delvis åpen løsning
 • Boligen kan blant annet tilby to stuer med ildsteder, god takhøyde og stukkatur, samt rosett i himling
 • Stue og spisestue ligger på rekke, doble fløydører mot gang og mot kjøkken
 • Hjørnestuen har store vinduer som bringer inn naturlig lys og grønt utsyn vendt mot parken
 • Romslig separat kjøkken med god plass til spisebord
 • Hvit kjøkkeninnredning fra 2006 med fliser mellom benk og overskap og malte plateflater på veggene
 • Plass til mange gjester rundt spisebordet
 • Hyggelig utsyn fra kjøkkenvinduene
 • Detalj fra stue
 • Flott kakkelovn
 • Fra stuen er det grønn og hyggelig utsikt mot parken
 • Flislagt baderom, oppusset i 2007
 • Hovedbadet er oppusset fra 2012, smakfullt innredet og med plass til vaskemaskin og tørketrommel
 • Dusjnisje med to dusjarmaturer
 • Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng
 • Soverommet har flott rosett i himling og stor skyvedørsgarderobe
 • Soverom 2 har plass til seng og garderobeskap
 • Soverom 3 har plass til seng og garderobeskap
 • Gården er en tiltalende, klassisk bygård med meget sentral og populær beliggenhet i Vika
 • Sameiet er godt vedlikeholdt og har blant annet malt fasadene, byttet tak og skiftet ut vinduene i 2004
Solgt

Fakta

 • Observatoriegata 7B
 • Primærrom
  148
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 000 000 ,-

Omkostninger

10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
4 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
246 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
259 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 259 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  148
 • Tomt
  542

Beskrivelse

Kristianne Sylte i Nordvik & Partners Frogner har gleden av å presentere en pen og klassisk 5-roms hjørneleilighet i Observatoriegata 7 B.

Velkommen til en gjennomgående bolig med fin, uhindret utsikt mot Ankerhagen park og Bervens løkke. Gården er en tiltalende, klassisk bygård med meget sentral og populær beliggenhet i Vika. Sameiet er godt vedlikeholdt og har blant annet malt fasadene, byttet tak og skiftet ut vinduene i 2004. Pipeløpet ble rehabilitert i 2012 og oppgangene ble pusset opp i 2014. Beliggenheten er rolig, men samtidig sentral med gangavstand til alt av offentlig kommunikasjon, servicefasiliteter, rekreasjonsmuligheter og shopping.

Boligen er klassisk og kan blant annet tilby to stuer med ildsteder, god takhøyde og stukkatur, samt rosett i himling. Store vindusflater bringer inn rikelig med natulig lys og hyggelig grønt utsyn vendt mot parken. Stue og spisestue ligger åpent på rekke, adskilt med doble fløydører til et romslig separat kjøkken. Kjøkkenet er oppusset i 2006, med senere oppgraderinger. God plass til spisebord og bra med skapplass. Forøvrig inneholder boligen to smakfulle baderom og hele fire soverom. Soverommene benyttes i dag som soverom, gjesterom og kontor. Boligen fremstår med god standard på materiell og innredning og er pusset opp jevnlig de siste årene.

Innhold

2. etasje: To stuer, kjøkken, fire soverom, to bad og gang/entré.

Standard

Stor entré/gang med garderober:
Romslig og innbydende entré med garderobeskap for jakker og sko. Profilert hovedytterdør med sikkerhetslås og kikkehull. Porttelefon. Sikringsskapet er med automatsikringer og er plassert over luke i himlingen. Gulvvarme i gulv og downlights i himling.

To herskaplige hjørnestuer med pen utsikt og to ildsteder:
Herskapelig hjørnestue med store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Meget pen stukkatur, rosett og to sett med doble fløydører til henholdsvis entré og kjøkken samt tilgang til den andre stuen. Det er kakkelovn i spisestuen og åpen gruvepeis i stuen. Fra stuen er det grønn og hyggelig utsikt mot parken.

Separat kjøkken med god plass til spisegruppe:
Stort kjøkken med god plass til spisebord. Pen, hvit kjøkkeninnredning fra 2006 med fliser mellom benk og overskap og malte plateflater på veggene. Heltre benkeplater, nye i 2012. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Induksjonstopp og vegghengt ventilator med kullfilter. Oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder 30 liter fra 2006 plassert under oppvaskkum. Kjøkkenet har meget godt med skap- og benkeplass. Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. Enkelte overskap med vitrinedører. Integrert komfyr og mikroovn i høyskap. Flislagt gulv fra 2012 med gulvvarme. Nedsenket himling med downlights.

4 soverom:
Stort hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe (4 dører) og god plass til dobbeltseng. Soverommet har stukkatur og rosett samt to store vinduer mot Bervens løkke. To gjesterom vegg i vegg, hvor det er mulig å rive ned lettvegg for å lage et stort soverom. Tredje gjesterom er vendt mot bakgård. Samtlige soverom har garderobeskap.

To delikate og store bad med opplegg for vaskemaskin:
Flislagte bad med servant, vegghengt klosett og dusjnisje med to dusjarmaturer og innfellbar glassdør. Malte plateflater på vegg. Det er opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel med plassbygd benk over. Himling med malte plateflater, lyskasser med downlights,
samt nedsenket himling med downlights i dusjnisje. Ventil på vegg tilkoblet felles naturlig avtrekkskanal. Vannrør med rør-i-rør system, samt synlig forkrommet avløpsrør. To varmtvannsberedere på 120 liter hver fra 2007 plassert i avlukke over dusj. Hovedbadet er fra 2012 og bad 2 er fra 2007.

Boder
Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 7 kvm.

Gulv Gulvflater belagt med tre-stavs eikeparkett, samt flislagt gulv med gulvvarme.
Vegger Veggflater med malte plateflater
Vinduer Vinduer med rammer og karmer av tre, samt to-lags isolerglass fra 2004.
Himling Himlingsflater med malte plateflater. Nedsenket himling med downlights i entré, gang og på et soverom. I stue er det himlingskasser med downlights. Det er stukkatur og rosetter i spisestuen og på hovedsoverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert, sentrumsnært og meget attraktivt boligområde, like ved Ankerhagen park i Vika med kort avstand til Aker Brygge, Tjuvholmen, Solli plass og Nationaltheatret.

Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til alt man kan ønske seg av bynære tilbud. For de kulturinteresserte er det en kort spasertur til Aker Brygge og Tjuvholmen med Astrup Fearnley-museet, flere gallerier med utsalg og det kommende Nasjonalmuseet samt en liten spasertur til Oslo konserthus. Flere hyggelige kaféer og bevertningssteder i nærmiljøet som Pascal, Tjuvholmen sjømagasin, Teaterkafeen, Alex Sushi og Palace Grill. Meny dagligvareforretning med ferskvaredisk, samt en rekke design- og interiørbutikker med mer i Vika-senteret/House of Oslo, beliggende 2-3 minutter å gå fra boligen. Det er også flere lett tilgjengelige småbutikker i området, herunder to søndagsåpne dagligvareforretninger, og en grønnsaks/blomster-handel i Huitfeldts gate.

Nærhet til treningssenter som Sats Elixia på Solli Plass og på Nationaltheateret samt få minutter til Vestkantbadet gir gode trenings- og rekreasjonsmuligheter. Knutepunkt for offentlig kommunikasjon med trikk, buss, T-bane, tog og flytog fra Solli plass, Aker Brygge og Nationaltheatret, som alle ligger få minutters gange fra boligen. Meget kort vei til Oslotunnelen som gir god tidsbesparelse i rushtiden.

Felleskostnader

Kr. 4 197 pr. mnd. Felleskotnadene inkluderer: Kabel-tv, trappevask, felles strøm, felles forsikring, kommunale avgifter og andre driftskostnader.

Etasje

2. etasje.

Tomt

542 kvm eiet tomt. Pent opparbeidet tomt med brosten og felles sittegruppe. Tomten ligger sentralt på Vika/Ruseløkka med store grøntarealer rundt.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 106 930 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 899 405 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1922 på tilbygg. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 148 kvm, Bruttoareal: 163 kvm
2.etasje. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, spisestue, stue, gang, 2 bad og 4 soverom.

Leiligheten disponerer en bod i kjelleren.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entré, på badene og på kjøkken. Kakkelovn i spisestue og gruvepeis i stue.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-1949 Saken gjelder: Endret reguleringsplan for kvartalene mellom Drammensveien og Drammensbanen fra Leiv Eirikssons gate til Arbiens gate, Ruseløkkveien og Munkedamsveien -Ruseløkka/Hjortnes/Skillebekk, Oslo kommune (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Reguleringskartet ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Observatoriegata 7 består av 20 boligseksjoner. Styreleder: Jan Arild Nordberg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har et felleslån på kr. 740 000.
Lånet er et serielån som betales i like store avdrag kr 6.148, første avdrag ble belastet 01.02.2015. Lånet ble tatt opp i forbindelse med oppussing av oppgangene.

Denne leiligheten har betalt ned sin andel av lånet.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I følge styreleder er det ingen planer om økte felleskostnader p.t., gården er eldre så ting kon komme opp. Styret prøver hele tiden å oppdatere ting vi er kjent med, relatert til brannsikring først og fremst. Det er planlagt å rense alle avløpsrør i løpet av 2017. Dette kommer til å beløpe seg til ca. kr. 30 000 og er prioritert dersom det ikke dukker opp andre presserende ting. I tillegg er det planlagt oppussing/utbedring av kjellerboder i løpet av høsten.

Vedlikehold og rehabilitering siste år:

- Oppgangene og gårdsrom ble pusset opp i 2015.
- Pipeløpene ble rehabilitert i 2014.
- Bedre brannsikring mellom etasjene
- Nytt ventilasjonssystem i kjelleren
- Nye maskiner i felles vaskekjeller

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.