Eiendom

VISNING AVLYST - BOLIG SOLGT

VISNING AVLYST - BOLIG SOLGT
Solgt

Fakta

 • Elisenbergveien 14
 • Primærrom
  139
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 600 000 ,-

Omkostninger

13 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
350 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
361 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 961 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  139
 • Tomt
  437

Beliggenhet

Denne drømmeleiligheten ligger i Elisenbergveien 14. Et rolig område adskilt fra Bygdøy Allé, men samtidig med umiddelbar nærhet til alt du trenger, og litt til. Rett ovenfor leiligheten ligger Frogners luksuriøse kolonial, Skafferiet. I kort gåavstand finner du Fjellberg med delikatesser fra hav og skog, Pascal med deilige kaker, blomsterbutikker, vinmonopol og bakerier. I tillegg til Bygdøy allés varierte utvalg av butikker, restauranter som Enoteca, Brasserie Ouest, Kolonihagen og Feinschmecker, finner du Gimle kino, Frognerparken, Bygdøy og Sjølyst.

Kort fortalt:
- Utsøkt 4-roms Frognerleilighet i 2. etg.
- Ærverdig bygning på beste vestkant
- Balkong vendt ut mot Elisenbergveien
- Særdeles pent totaloppusset i 2016
- Nytt el- anlegg med automatsikringer
- Nytt røropplegg
- To delikate bad
- Hovedbadet er svært romslig med dobbel vask og badekar
- Stort, snekkerbygd walk-in
- Godt med skapplass
- Gulv ble avrettet og ny parkett lagt i 2016
- Varmekabler i gulvet i alle oppholdsrom
- Snekkerbygde skapløsninger i takhøyde
- Optimalisert planløsning og eksklusivt materialvalg
- Egen soveromsavdeling adskilt fra oppholdsrom
- Vaskerom med smart, plassbygd løsning
- Snekkerbygd kjøkken med hvitevarer fra Miele
- Godt driftet sameie med god økonomi
- Ekstra takhøyde og store vindusflater
- Enstavs parkett
- Innbydende entré med takhøy garderobe
- Koselig hovedstue med åpen hjørnepeis
- Tv-stue med snekkerbygd bokhylle
- To soverom, ett i suiteløsning med bad
- Stukkatur og rosetter
- Lagringsplass i tre store boder, samt bod i baktrapp
- Flere vinduer ble byttet i 2016
- Mulighet for leie av garasjeplass
- Beboerparkering

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nærområdet har flere muligheter for hyggelige søndagsturer, som en gåtur langs Frognerkilen og Bygdøy med bademuligheter, over Skillebekk til Aker Brygge, Gimletoppen eller Frognerparken. Det er kun en kort sykkeltur til badestranden på Bygdøy sjøbad og yrende båtliv. I tillegg har du flere severdigheter i umiddelbar nærhet, som Vigelandsparken, Frognerbadet, tennisbaner, museer og Frogner Stadion som har skøytebane på vinteren. Det er flere grøntområder i umiddelbar nærhet, Vigelandsparken, Frognerparken eller på Skarpsno.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i nærheten. Nærmeste busstopp er Frogner kirke som ligger ca. 280 meter unna. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen togstasjon/flytog, 2 min til Solli plass, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Nærmeste barne- og ungdomsskole fra eiendommen er Ruseløkka skole. I en ombyggingsfase går elevene på Vollebekk barneskole og ungdomsskoleelevene ved nabobygget i Cort Adlers gate. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, som Handelsgymnasium, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Byggemåte

Grunnmur oppført i uisolert murverk og naturstein. Støpt kjellerdekke. Trebjelkelag isolert med stubbloftsleire. Murverk i bærende konstruksjoner og yttervegger med originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med papp og plater. Fellestrapper i jernkonstruksjon med smijernsrekkverk, inntrinn og reposer med terrazzodekke.

Innhold

2. etasje: Entré/gang, 2 bad/wc, peis-stue, tv-stue, kjøkken, omkledningsrom, vaskerom og 2 soverom.
Annet: Disponibel loftsbod på ca. 14 kvm og 2 kjellerboder på ca. 8 kvm.

Standard

Leiligheten består av en koselig hovedstue med hjørnepeis, en tv-stue med takhøy bokhylle, et stort spisekjøkken med snekkerbygde, takhøye skap og integrerte hvitevarer. I forlengelse av entreen finner du et gjestebad med dusj. Leiligheten har videre en separat soveromsavdeling som vender ut mot bakgården, med et stort delikat bad, omkledningsrom og to flotte soverom. Badet har badekar, dobbelservant og regnfallsdusj. Badet ligger i suiteløsning med hovedsoverommet, og vegg-i-vegg med soverommet finner du et misunnelsesverdig omkledningsrom. Videre finnes et separat vaskerom og en innbydende entré - begge med snekkerbygde, takhøye skap.
Alle skap er snekkerbygde og i takhøyde. Stukkatur er lagt utenpå skapløsninger for et eksklusivt og klassisk preg. Gulv ble avrettet og 20 cm bred eikeparkett ble lagt i samtlige rom i forbindelse med oppussingen i 2016. Høye, snekkerbygde lister i alle rom med integrerte stikkontakter. Varmekabler på bad og i alle oppholdsrom.

Entré:
Boligen har en innbydende entré med tofløyet, original sortmalt ytterdør, gråmalte veggflater og vakkert gulv i 20 cm bred enstavs eikeparkett. Varmekabler i gulv. I forlengelse av entreen finner du et stort, snekkerbygd og takhøyt garderobeskap med innebygd speil. Garderobeskapet har grå fronter i samme farge som veggene. Denne plassbygde standarden går igjen i alle rom og gir leiligheten et meget eksklusivt preg.

Stue og tv-stue:
Leiligheten har to stuer. En vakker lys peis-stue og en lun tv-stue, plassert på hver sin side av kjøkkenet. Rommene har varmekabler og enstavs eikeparkett, glatte, malte veggflater og fantastisk takhøyde. I himlingen er det både pen stukkatur og rosett. I hovedstuen er veggene holdt i hvitt for et lyst inntrykk, og i hjørnet av rommet er det en stilig, murt peis fra 2016 i grå puss. Stuen ligger åpent mot kjøkkenet, har dobbel fløydør mot entreen og utgang til balkongen.

I enden av leiligheten ligger TV-stuen. Stuen har en snekkerbygd bokhylle med skap, hyller og rom for veggmontert TV. Alle ledninger til TV og høyttalere er skjult i veggen. Bokhyllen går fra gulv til tak, er malt i samme dype gråfarge som veggene og stukkatur er lagt utenpå bokhyllen i taket for et helhetlig og vakkert inntrykk. Rommet har to store vinduer mot bakgården.

Kjøkken:
Kjøkkenet er et stort, lyst rom med flott takhøyde, takrosett og elegant innredning. Kjøkkenet ble snekkerbygd i 2016 i klassisk stil. Kjøkkeninnredningen er bygd helt opp til tak og rammet inn av nydelig stukkatur. Kjøkkenet er lyst og luftig med godt plass til et større spisebord du kan dekke til flere.

Innredningen har hvite, innenfor liggende fronter med kjøpmannshåndtak, benkeplate i eik og en dobbel vaskekum i porselen. Kjøkkenet er utstyrt med en påkostet komfyr, integrert oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Ventilatoren er lekkert bygd inn, og sandfargede fliser over benken og en sittebenk i hjørnet setter prikken over i-en. Det hele fremstår som lekkert, og dette kjøkkenet ligger godt an til å bli familiens samlingspunkt.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen inneholder to luksuriøse bad i utsøkt design og et separat vaskerom.

Hovedbad:
Det største badet ligger i soveromsavdelingen tilknyttet det største soverommet og er svært romslig. Badet har god takhøyde, downlights, gråmalte, glatte vegger, flislagt gulv med gulvvarme og et lite vindu. Dusjen er svært romslig, med sittebenk, betonggrå fliser på veggene, regnfallsdusj, hånddusj, glassvegg og glassdør, samt innfelte nisjer for velværeprodukter.
Badet har to servanter på snekkertilpasset servantinnredning, heldekkende servantspeil, veggmontert toalett og et delikat fritt stilt badekar. Dette setter rammen for ren hverdagsluksus!

Gjestebad:
Det andre badet er holdt i samme delikate stil. Rommet har flislagt dusjnisje med takmontert regnfallsdusj, glassdører, veggmontert integrert dusjarmatur og veggnisjer for velværeprodukter. Innredningen består av bolleservant på hvitt servantmøbel av høy kvalitet, veggmontert toalett og et stort servantspeil. Gulvet har sandgrå gulvfliser i størrelse 60 x 60 cm, gulvvarme og downlights.

Vaskerom:
I enden av leiligheten og mot baktrappen ligger vaskerommet. Rommet har samme parkettgulv som resten av leiligheten, gråmalte vegger og en smart innredning med hvite fronter. Her finnes det veggskap, høyskap, og nisje for vaskemaskin og tørketrommel under benk i eik som er behandlet i samme farge som gulv. Vaskerommet er perfekt for oppbevaring av støvsuger, vaskekost, bøtter, håndkler, sengetøy osv. Fra vaskerommet er det dør ut til baktrapp. Her finner du en liten bod som kan benyttes til oppbevaring eller matskap.

Soveromsavdeling:
I soveromsavdelingen finner du to soverom som begge vender ut mot bakgården, omkledningsrom og vaskerom. Hovedsoverommet ligger i behagelig suiteløsning med det største badet, har et stort vindu mot bakgården og ligger vegg-i-vegg med omkledningsrommet. Garderobeinnredningen i omkledningsrommet er holdt i samme farge som veggene og består av både skap, skuffer og åpne hyller. Et helfigurspeil er innfelt i endeveggen. Soverom 2 ligger på andre siden av omkledningsrommet og har eget snekkerbygd høyskap innfelt i veggen. Rommet har to vinduer ut mot bakgården. Rommene har vegger malt i grått, listefri overgang til himling og brede fotlister - alt svært utsøkt utformet.

Oppbevaring:
Leiligheten har godt med skapplass. I tillegg finner du 2 store boder i kjelleren og 1 stor bod på loftet, samt en bod i baktrappen.

Utstyr

Ventilasjonen er naturlig, med avtrekksvifte på badet. Elanlegget ble total oppgradert i 2016 og sikringsskapet har automatsikringer med jordfeilbryter til hver kurs. Elanlegget er innfelt i skap på vaskerommet. Alt av røropplegg i leilighet er ellers skiftet og varmtvannsbereder er fra 2016. Boligen har dørtelefon og sentralt røykvarslersystem med tilknytning til brannvesenet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i entré, TV-stue, Peis-stue, kjøkken og begge bad.

Parkering / Garasje

Eier leier i dag en garasjeplass med kort gåavstand fra leiligheten (Tostrups gate 19), som de overdro fra forrige eier (kan videreføres). Ellers er det beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har en klassisk balkong vendt mot Elisenbergveien, med fint utsyn og sydvendt orientering. Balkongen har rekkverk i smijern, overbygg fra balkong i etasjen over og plass for et kafésett. Den fine smijerns-utsmykningen står godt til byggets pene fasade og dekor. På baksiden av bygget er det en skjermet bakgård.

Tilliggende fasiliteter

Eiendommen ligger i et utsøkt og ettertraktet boligområde på Frogner i Oslo, et steinkast fra Bygdøy allé. Den ærverdige bygården fra 1840 er vakkert utsmykket og har en meget attraktiv adresse. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Foreligger, se vedlagte dokument.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 186 093,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 6 995 498,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 500,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Beløpet inkluderer felles forsikring, offentlige avgifter, trappevask, Get tv og løpende vedlikehold.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca 18 362 kWh pr. år
Forsikring i IF Forsikring kr (polisenummer SP140997813)Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
350 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
361 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 961 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.