Eiendom

SØRENGA - Eksklusiv 4-roms leilighet med sjøutsikt og to balkonger. Tre soverom. Vaskerom. Felles takterrasse i samme oppgang. Mulighet for leie av garasjeplass.

SØRENGA - Eksklusiv 4-roms leilighet med sjøutsikt og to balkonger. Tre soverom. Vaskerom. Felles takterrasse i samme oppgang. Mulighet for leie av garasjeplass.
 • Nordvik & Partners St. Hanshaugen ved Steinar Wefring & Carl Christian Stierna ønsker velkommen til denne 4-roms leiligehten i Sørengkaia 61.
 • Leiligheten har to gode balkonger. Fra stuen er det utgang til denne vestvendte balkongen på ca. 8 kvm med ettermiddags-/kveldssol.
 • Stor stue med lekker en-stavs parkettgulv.
 • Det er rikelig med vindusflater som slipper inn godt med lys og åpner opp mot utsikten.
 • Kjøkkenet ligger i åpen løsning.
 • Biopeis medfølger.
 • Stuen er enkel å møblere med flere sittegrupper og oppbevaringsmøbler.
 • Det er satt inn spottkasse med downlights i stuen.
 • Stue.
 • 25stue
 • Lys og tidløs kjøkkeninnredning fra Sigdal med benkeplate i sten.
 • Integrerte hvitevarer fra Siemens medfølger: Komfyr, induksjonstopp, micro, oppvaskmaskin samt ventilator.
 • Godt med benke- og skapplass.
 • Flott vestvendt balkong på ca. 8 kvm.
 • Utsikt mot kanalen, Operaen, Oslo by og Holmenkollen.
 • Utsikt.
 • Utsikt.
 • Hovedsoverommet er stort og det er god plass til stor dobbeltseng og garderboeskap. Utgang til balkong.
 • Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong på ca. 8 kvm med morgensol.
 • Balkongen "henger" over vannet og har flott utsikt.
 • Soverom to har også plass til dobbeltseng.
 • Garderobeskap på soverom to medfølger.
 • Soverom tre er noe mindre, men passer utmerket som kontor, barnerom, gjesterom eller ekstra tv-stue.
 • Pent baderom med dusjhjørne, vegghengt toalett med innbygd sisterne, speil med integrert belysning, servant nedfelt i laminat benkeplate og underskap med god plass.
 • Baderom.

Fakta

 • Sørengkaia 61
 • Primærrom
  106
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 650 000 ,-

Omkostninger

9 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
241 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 650 000,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
255 394,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 905 394,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  106
 • Tomt
  0

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Steinar Wefring og Carl Christian Stierna har gleden av å presentere en lekker og smakfull 4-roms hjørneleilighet med fantastisk sjøutsikt. Leiligheten har to balkonger, en stor hjørnebalkong på ca. 8 kvm med utgang fra stuen, og en balkong på ca. 8 kvm med utgang fra hovedsoverom. Det er heis fra oppgangen til felles takterrasse med panoramautsikt over fjorden og byen. Leiligheten har en god intern beliggenhet og ligger rett over Sørenga sin bredeste kanal. Det beplantede gårdsrommet er hyggelig, solrikt og ligger usjenert til, omkranset av fire særegne arkitektoniske hus. Sørenga blir helt ferdig utbygd og ferdigstilt sommer 2017.

Boligen har en godt utnyttet planløsning med tre soverom adskilt fra et stort oppholdsrommet. Det er forøvrig god lagringsplass i de medfølgende garderobeskapene, i tillegg til at det er god plass til fler garderobeskap. Leiligheten er påkostet utover normal standard standard med bla. lys eik en-stavs parkettgulv, sten benkeplate på kjøkken, høykvalitets hvitevarer fra Siemens m.m.

Sørenga ligger ytterst i vannkanten, og har en attraktiv og sjønær beliggenhet i den nye Fjordbyen, med sjø på tre sider, parker, sjøbadet og havnepromenade i umiddelbar nærhet. Dette regnes som fjordbyens aller beste beliggenhet. På Sørenga får du en flott utsikt mot Ekeberg, Oslofjorden og Barcode-distriktet med Oslos nye skyline. Fra leiligheten er det kun 30 meter til fjorden og promenaden med variert utvalg av restauranter.

Her kan du flytte rett inn!

Kort fortalt:
- God planløsning.
- Tre gode soverom.
- Stort baderom.
- Eget vaskerom.
- God standard.
- To balkonger med ettermiddags-/kveldssol.
- Felles takterrasse med flott utsikt.
- Felles sykkelbod.
- Felles kajakk-rom.
- Mulighet for leie av garasjeplass.
- Canal Digital er leverandør av TV og bredbånd til sameiet.
- Felles brannvarslings- og sprinkleranlegg.
- Umiddelbar nærhet til sjøbadet.
- Dyrehold er tillatt.
- Sameiet har ingen felles lån registrert.
- Kjellerbod
- A-konto varmtvann og fyring inkl. i fellesutgiftene.
- Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Flytt rett inn!

Innhold

5. ETG. BTA / P-ROMS: 116 / 106 kvm:
Leiligheten har en god standard og god planløsning, og inneholder:
- Entré med garderobeskap.
- Mellomgang med garderobeskap.
- Hovedsoverom med utgang til balkong på 8 kvm.
- Soverom to med garderobeskap.
- Soverom tre.
- Romslig og lys stue med utgang til stor balkong på 8 kvm.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer: komfyr, kombinert micro/komfyr, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, samt ventilator.
- Baderom har hjørnedusj med innfellbare dusjvegger, vegghengt toalett, nedfelt servant og stor baderomsinnredning med rikelig plass.
- Vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

I tillegg disponerer leiligheten en bodplass i kjeller.

Standard

Kjøkkeninnredning
Lekker Sigdal kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter på skuffer og skapdører. Overskap i samme utførelse, samt med glass. Eksklusiv steinbenkeplate med innfelt rustfri kum. Det er montert lys over benkeplaten. Kjøkkenet har rikelig med benke- og skapplass, samt høykvalitets integrerte hvitevarer fra Siemens: komfyr, kombinert micro/komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, samt kjøkkenventilator.

Baderom
Pent flislagt baderom med varme i gulv. Veggmontert toalett, dusjhjørne med dusjdører i glass og servantinnredning med skap under. Speil med integrert lys over servanten. Downlights i himling.

Vaskerom
Flislagt gulv, glatte malte overflater på vegg og tak. Innfelt downlights i himling. Utslagsvask, speil med lys og opplegg for vaskemaskin.

Gulv
Lekker en-stavs parkettgulv på samtlige overflater. Fliser på gulv på baderom.

Vegger
Glatte malte overflater. Overgang mellom vegg og tak er fuget. Eier opplyser at veggoverflater i gang og på hovedsoverom er nymalt i 2017.

Himling
Prefabrikerte betongelementer i hvitmalt finish. Takhøyden i stuen er målt til 2,71 m. Nedsenket himling i inngangsparti med innfelt downlights. Spottkasser montert langs veggen i stuen.

Ytterdører
Brann og lydklassifisert inngangsdør med kikkehull i glatt finish. Balkongdør i tre med 3- lags isolerglass i trekarmer (soverom). Skyvedør i tre med 2- lags isolerglass (stue). Produksjonsdato i glass viser 2011.

Innderdører
Hvite glatte innerdører. Dørvrider i matt krom. Registrert sår/hakk i dør mot det ene soverommet. 2 stk skyvedører mot gang.

Vinduer
Hvitmalte trerammer med 3- lags isolerglass. Produksjonsstempel i glasset viser 2011.

Balkonger
Boligen har to balkonger med utgang fra stuen og soverom. Tekket med terrassebord. Rekkverk i kombinasjon av panel og glass. Arealet er målt til ca 8 kvm på begge balkongene.

Oppbevaring
Garderobeskap på et av soverommene, i entré og i gang mellom soverom. God plass til garderobeskap på de andre soverommene også. I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod.

Beliggenhet

Med vann på tre kanter ligger Sørenga fantastisk til med utsikt mot både fjorden og Ekeberg, samt sentrum med Akershus festning og Barcode, Oslos nye skyline. Sørenga er et rolig og idyllisk område ved sjøen, bare 10 minutters gange unna Oslo sentrum med Karl Johans gate, Oslo S med flytoget og nyoppussede Østbanehallen. Nærheten til sjøen, og den lune og solrike vestsiden mot Bjørvika, har gjort Sørenga til et populært turområde.

Sørengkaia ligger i nye Bjørvika, med alt av kultur- og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Barnehager er på plass, skole og flerbrukshall påbegynnes snart. Leiligheten ligger ved Operaen, nye Munch-museet, nye Deichmanske hovedbibliotek og TV 2s nye signalbygg. Kvartalene som er under oppføring mellom Sørenga og Barcode vil inneholde en blanding av boliger, kontor og forretninger, med et variert servicetilbud. Dette vil binde Sørenga ytterligere sammen med byen. Kongsallmenningen, som er påbegynt, vil forene Sørenga med Middelalderparken og vannspeilet. Middelalderparken utvides i areal når arbeidene med follobanen ferdigstilles, og strekker seg helt til Gamlebyen. Sørenga har også tilgang til flotte tur- og treningsområder, som Ekeberg med fine stier, sletter og skoger. Skulpturparken og Ekebergrestauranten har fantastisk utsikt over Sørenga og byen

På Sørenga, i umiddelbar nærhet til leiligheten, finnes både en flott nyåpnet Rema 1000 med Post i butikk, samt Coop-prix som holder åpent alle dager.

Har du lyst på en skikkelig god hamburger får du tak i dette på Bun's Burger Bar. Andre restauranter og cafeer som er verdt å nevne er Cargo, Hakkaiza, Evita Kaffebar og Le Meo Sushi. Cargo en reel utfordrer til velkjente Villa Paradiso pizza - her kan du nyte fortreffelig italiensk mat. En rekke nye små og store tilbud er planlagt åpnet i løpet av 2017.

Barcode mellom Sørenga og Gamlebyen har allerede et variert tilbud av treningssenter, galleri, frisører, apotek, dagligvarebutikker, spennende restauranter, barer, kaféer, blomster, klær, skobutikker, m.m. Rett over Akrobaten gangbroen finner du Maaemo som er en ny restaurant med økologisk og nordisk kjøkkenprofil som har tre stjerner i Michelin-guiden og dermed er Norges mest velansette restaurant internasjonalt.

En 9 kilometer lang promenade knytter Oslo sammen langs sjøkanten. Den går fra Frognerstranda i vest, via Aker brygge, Akershus festning og Operaen, før den fortsetter forbi Sørengkaia, og helt til Kongshavn i øst.

Byens flotteste sjøbad åpnet juni 2015 og er meget populært. Det ble nylig kåret til et av Europas ti fineste sjøbad. Sjøbadet er en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørengutstikkeren. Det 190 meter lange sjøbadet har et 50 meter langt åpent basseng, et 200 kvadratmeter stort sjøbad, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Eget barnebasseng er bygget inn i anlegget, og har som resten av Sørenga universell tilgjengelighet. Det betyr blant annet at det er godt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse.

Friluftshuset ved Sjøbadet på Sørenga er et inspirasjons- og samlingssted for deg som vil være aktiv i og rundt Oslo. Her kan man bli med på yogakurs, buldre i buldrerommet, bli med på inspirasjonskvelder, leie kajakk og ta kajakkurs, for å nevne noe. Man kan også få turveiledning og kjøpe praktisk turutstyr i Tursenteret.

Det er bare noen få minutters gange til Oslo S og bussterminalen med buss, tog, flytog og t-bane. Nye trikkespor er allerede klare ved Barcode, og buss nr. 85 har stopp på Sørenga.

Felleskostnader

4 649 pr. mnd. Felleskostnader: 3397 - som inkl. vaktmester, trappevask, kabel-tv, kommunale avgifter osv.
A-konto fjernvarme og vann: 1252

Etasje

5 etasje

Tomt

Fellesarealer med sittegrupper, beplantning, busker og trær. Adkomst belagt med asfalt og partier med heller og belegningsstein. Felles takterrasse. Stort bryggeanlegg langs sjøen. Sjøbad ytterst på Sørengkaia.

Garasje / Parkering

Gode muligheter til å leie garasjeplass i under sentralparken på Sørenga. Her er det parkering for ca. 300 biler, herav 30 HC plasser. Dette anlegget skal foruten å dekke parkeringsbehovet for boligene også være gjesteparkering og parkering for næringseiendommene.

Europark drifter parkeringsplassene. Tlf. 22 05 75 00. Pt. Koster det kr. 2500,- mnd. for å leie parkeringsplass i fellesgarasjen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 410 316 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 948 884 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vaskerom, baderom, tre soverom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet via radiatorer som er tilknyttet fjernvarme, vannbåren varme i baderomsgulv.

A-konto varmtvann og fyring betales i fellesutgiftene med kr. 1.111,- pr mnd. Faktisk forbruk blir avregnet og fakturert.

Utstyr

- Biopeis.
- Radiatorer.
- Dørtelefon med portåpner og videofunksjon.
- Kabel-tv (Canal digital)
- Bredbånd.
- Felles brannvarsling og vannsprinkelanlegg.
- Automatsikringer.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet består av fire bygg med 95 seksjoner, herav 93 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. I næringsseksjonene er det to virksomheter: Bun's Burger og Sørenga Utvikling.

Sameiet er det andre byggetrinnet på Sørenga og innflytting fant sted fra høsten 2012.

Sameiet er organisert etter de bestemmelser som følger av lov om eierseksjoner og sameiets vedtekter, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til det beste for sameierne.

www.sorenga2.no

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.