Eiendom

Sørenga - Lykken er å bo på toppen, ved sjøen, i en rå Penthouse på 258 kvm, med byens mest spektakulære utsikt. 3 garasjeplasser og takterrasse på 153 kvm.

Sørenga - Lykken er å bo på toppen, ved sjøen, i en rå Penthouse på 258 kvm, med byens mest spektakulære utsikt. 3 garasjeplasser og takterrasse på 153 kvm.

Fakta

 • Sørengkaia 51
 • Primærrom
  258
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  40 000 000 ,-

Omkostninger

40 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
1 000 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 40 000 000,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
1 016 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
41 016 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  258
 • Tomt
  6363

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyetablert, urbant og meget attraktivt satsningsområde ytterst på Sørengkaia, med nærhet til det ypperste av hovedstadens servicetilbud. Fra leiligheten er det flott utsikt rett mot Akershus slott, Rådhuset, samt passasjerskipene som anløper Vippetangen. Takterrassen åpner i tillegg for vidstrakt utsikt innover mot Barcode, Operaen og det fremtidige Munchmuseet på Tomtekaia. Det hippe boligområdet er noe for seg selv - det er forståelig at mange ønsker å bo nettopp her!

Sørenga har lenge vært del av en spennende utvikling, der Sørengautstikkeren er en sentrumsnær boligoase, adskilt fra resten av Bjørvika med kanal og bro. Med sentral plassering, fri sikt og sjø på tre kanter har området trolig byens beste beliggenhet. Ikke minst går Sørenga sentralpark som en grønn akse gjennom boligområdet, noe som gir god rekreasjon på helårsbasis. Ytterst på Sørengautstikkeren finner du sjøbadet som byr på ekte sommeridyll, der du kan hoppe i sjøen rett fra bryggekanten.

En heistur unna ligger Havnepromenaden med gode spise- og serveringssteder som Cargo, Bun`s Burger bar, Lemeo sushi og Evita espressobar, og utvalget er upåklagelig i tilliggende områder som Bjørvika og Barcode. Området har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder ved Klosterparken, Middelalderparken og idylliske Ekeberg med skulpturpark og ærverdige Ekebergrestauranten.

Kort fortalt
- Unik Penthouse på byens tak.
- Rå takterrasse på ca.153 kvm.
- Terrassen vender mot nordvest.
- Vinterhage, balkong og "hage".
- Panorama utsikt mot by og sjø.
- Heisadkomst til leilighetsplan.
- Tre parkeringsplasser i garasje.
- Eksklusivt interiør av høy kvalitet.
- Velutstyrt kjøkken med arbeidsøy.
- Himmelsk stue med store vinduer.
- TV-stue til glede for store og små.
- To bad/wc, ett med boblebadekar.
- Vaskerom/dusjbad med infrarød badstue.
- Tre soverom, ett "masterbedroom"
- Lagringsplass i garderober og boder.
- Det er montert balansert ventilasjon.
- Oppvarming via fjernvarmeanlegg.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Prix og Rema 1000, og som tidligere nevnt er det flere gode spise- og serveringssteder langs Havnepromenaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det gangavstand til Oslo City, Byporten og Grønland, samt de øvrige handlegatene i Oslo sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, og i tillegg er det kort avstand til Oslo Bussterminal, Grønland T-banestasjon og til Oslo Sentralstasjon med hyppige avganger ut av bykjernen.
Fra St. Halvards plass går 18- og 19-trikken til Oslo S, Nasjonalteateret, Majorstuen og Rikshospitalet, samt busslinjene 34, 70 og 73. Like i nærheten tilbys også bysykler med flere leveransepunkt i sentrum - praktisk dersom du vil valfarte hovedstaden på to hjul.

Fra leiligheten er det gangavstand til Gamlebyen barneskole og Jordal ungdomsskole, og rett utenfor inngangsdøren ligger Sørenga og Sørengkaia barnehager. Det er videregående skoler i nærområdet, og med trikk og buss er det hyppige avganger til byens utdanningsinstitusjoner.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 258 kvm, Bruksareal: 283 kvm, Bruttoareal: 300 kvm

Innhold

7. etasje: Hall, soveromsgang, 2 bad/wc, vaskerom/badstue, 4 soverom, omkledningsrom og kjøkken/stue.
Annet: Vinterhage, takterrasse og 2 innvendige boder. 1 utvendig bod. 2 kjellerboder.

Standard

Velkommen til visning!
Sørengkaia 51 er en unik 6-roms toppleilighet på ca. 258 kvm, med himmelsk takterrasse på ca. 153 kvm. Penthouseleiligheten har en umettelig utsikt man sjelden finner maken til, og foruten takterrassen venter balkong, vinterhage, heisadkomst og tre garasjeplasser.

Den arkitektoniske perlen fra 2016 er tilrettelagt for et funksjonelt og harmonisk byliv, omringet av et maritimt utemiljø. Interiøret er av tidløs karakter med lyse fargepaletter, sømløse innredninger og solide materialvalg av høy kvalitet.

Den eksklusive toppleiligheten har en representativ stueløsning med et kjøkken egnet for kokkelering på høyt nivå. Fantastiske panoramavinduer forener rommet med fasilitetene utendørs, og utsikten ivaretas på mesterlig vis. I enden av en romslig hall kan du trekke deg tilbake i tv-stuen med en god film. Ellers har leiligheten fire gode soverom, der foreldresuiten har eget bad og omkledningsrom. I leilighetens andre bad er det infrarød badstue.

Lykken er å bo på toppen, ved sjøen, med formidabel utsikt mot idylliske Ekeberg, Oslofjorden og det urbane Barcodedistriktet med Oslos nye skyline!


Hall
Heisen tar deg direkte opp til leilighetsplan, og vel innfor dørstokken venter toppleilighetens romslige hall. Rommet har blanke gulvfliser, hvitmalte overflater med innslag av forblendingsstein, og downlights i himling. Det lyse og robuste interiøret harmonerer med innredningen i øvrige rom, og den åpne, luftige romfølelsen blir med oss videre inn i leiligheten. Hallen har for øvrig plass for yttertøy og sko i garderobeskap, og det er montert dørcalling.

Kjøkken og stue
Kjøkken og stue ligger i åpen løsning, og sammen utgjør de et langstrakt og storslått allrom langs hele fasaden mot nordvest. Allrommet har store panoramavinduer som bringer det vakre utsiktsbildet inn i rommet, og tre skyvedører åpner opp mot vinterhage og uterom av ypperste klasse. Kjøkkenet har funksjonelle arbeidsflater for kokkelering på høyt nivå, og det er plass for både langbord og sofaløsning til større selskapeligheter.

Kjøkkeninnredningen har et sømløst og stilrent design med hvite, glatte fronter uten grep, og tykk benkeplate i heltre med nedfelt oppvaskkum. Innredningen har god lagringsplass i over- og underskap, teknisk vegg med nisje for "kaffebar", og kjøkkenøy. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilatorhette, glassplate, belysning, og integrerte hvitevarer i form av induksjonstopp, stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin, samt side-by-side kjøleskap med isbitmaskin.

Tv-stue
Leiligheten innehar en praktisk tv-stue med god plass for møblement, noe som gir ekstra spillerom og privatliv. Tv-stuen har enstavs eikeparkett, hvitmalte overflater, og spotbelysning. Det kjærkomne oppholdsrommet ligger i forlengelse av hallen, og en tofløyet skyvedør med frostet glass gjør det mulig å trekke seg tilbake med en god film.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad/wc samt et dusjbad/vaskerom med badstue. Det ene badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet, og fremstår som et romslig velværebad med regnfallsdusj og boblebadekar. Badet har gulvfliser med gulvvarme, hvite veggfliser og downlights i tak. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, stort speil og bred skapseksjon med heldekkende dobbelservant.

Det andre badet har tilsvarende interiør som badet vi tidligere har beskrevet, noe som skaper helhet og harmoni. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, skapseksjon med heldekkende servant, stort speil, regnfallsdusj med innadslående glassvegger.

Vaskerommet/dusjbadet er utstyrt med skapseksjon med heldekkende servant, stort speil, regnfallsdusj med innadslående glassvegger, og nisje med opplegg for vaskemaskin. I tillegg har rommet en infrarød badstue - deilig etter et forfriskende morgenbad i sjøbadet.

Soverom og garderobe
Penthouseleiligheten har fire gode soverom, hvorav flere med garderobeløsning. Soverommene har et sammenfallende interiør som harmonerer med det vi har fått presentert i øvrige rom, og samtlige har utsikt. Et av soverommene utgjør en luksuriøs foreldreavdeling med eget bad og walk-in closet. Leiligheten har for øvrig god oppbevaringsplass i garderobeskap i hallen, samt i to innvendige boder, en utvendig bod og to kjellerboder.

Utstyr

Det er balansert ventilasjon via to separate anlegg med forvarmet luft til oppholdsrom, og avtrekk i våtrom og på kjøkken. Videre har leiligheten sikringsskap med automatsikringer, dørcalling og utebelysning. Brann- og innbruddsalarm er knyttet opp mot ekstern vaktsentral med videoovervåkning.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via fjernvarmeanlegg med radiatorer, og det er gulvvarme på samtlige våtrom.

Parkering / Garasje

Det medfølger tre garasjeplasser i felles garasjeanlegg med heisadkomst til leiligheten.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Garasjen er egen seksjon, gnr 234 bnr 102 seksjon nr 218. Eierandel pr. p-plass er 1/142. Egne vedtekter for garasjesameiet er inntatt bak sameiets vedtekter.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Toppleiligheten har en rå takterrasse og vinterhage i nordvest. Det fantastiske uterommet har panoramautsikt mot beroligende sjø, et urbant bybilde, og Holmenkollbakken i det fjerne. Terrassen på 153 kvm er vakkert opparbeidet med stor platting og belysning, og en liten hageflekk tilbyr gress og sedum under føttene. Her oppe på taket kan man trekke seg tilbake i lune omgivelser innenfor vinterhagens glassfasade, eller nyte solen ute på "dekk".

Leiligheten har også en langstrakt balkong på fasadens vestside, og fra stuen er det utgang til både takterrasse og balkong via skyvedører som åpner opp mellom ute- og innemiljø. Utenfor leilighetens fire vegger venter et pent opparbeidet fellesareal med asfalterte internveier, beplantning og sittegrupper, og i tillegg har sameiet en felles takterrasse for beboerne.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Coop Prix og Rema 1000, og som tidligere nevnt er det flere gode spise- og serveringssteder langs Havnepromenaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det gangavstand til Oslo City, Byporten og Grønland, samt de øvrige handlegatene i Oslo sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, og i tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal, Grønland T-banestasjon og til Oslo Sentralstasjon. Fra St. Halvards plass går 18- og 19-trikken til Oslo S, Nasjonalteateret, Majorstuen og Rikshospitalet, samt busslinjene 34, 70 og 73. Like i nærheten tilbys også bysykler med flere leveransepunkt i sentrum - praktisk dersom du vil valfarte hovedstaden på to hjul.

Fra leiligheten er det gangavstand til Gamlebyen barneskole og Jordal ungdomsskole, og rett utenfor inngangsdøren ligger Sørenga og Sørengkaia barnehager. Det er videregående skoler i nærområdet, og med trikk og buss er det hyppige avganger til byens utdanningsinstitusjoner.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 2 228 527,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 7 131 287,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttige formål (kultur, undervisning, idrett). Reguleringsbestemmelse S-4099.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

FJORDBYPLANEN
Saksnummer: 200504456 - Reguleringssak.
Prinsipper for utvikling av helheten i Fjordbyen og for delområder - Planprogram for Filipstad, Vippetangen, Alnas utløp og Ormsund - Bydel Frogner, Bydel St. Hanshaugen, Bydel Gamle Oslo og Bydel Nordstrand. Saksnr. 77/08 i Bystyret.

LOENGA FELT D5 - D5 - D7. GNR. 234 BNR.101.
Saksnummer: 201610264 - Reguleringssak.
Hensikten er å avklare rammene for utvikling av Felt D5, samt å legge til rette for en omregulering av Rostocgata gjennom Lohavn.

Oslo kommune og området Sørenga er under stor utvikling ref. Fjordbyplanen, Loenga etc. Byggeprosjekter i området i fremtiden må derfor påregenes.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 222 seksjoner, herav er 215 av seksjonene bolig og 7 seksjoner er næring.

Sameiet Sørengstranda er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 917101175, og ligger i bydel 1 Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Sørengkaia 7-53. Gårdsnr 234 og bruksnr. 102.

Det ble avholdt et ekstraordinært sameiermøte 22.06.2017 angående et mulig gruppesøksmål mot D1a Utvikling AS fordi flere eiere av biloppstillingsplasser er av den oppfatning at de leverte biloppstillingsplassene ikke møter kontrakt. Styret ble gitt fullmakt til å engasjere advokatbistand for snarest å fremme et varsel om mulig søksmål, slik at saken ikke ble foreldet. Styret vil innkalle til eventuelt nytt ekstraordinært sameiermøte i sakens anledning.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, innkalling og protokoll fra ordinære og ekstraordinære sameiermøter m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 9 139,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Inkluderer fjernvarme, TV/bredbånd (GET), kommunale avgifter, forretningsførsel m.m. Felleskostnad for garasjeplass: kr 275,- pr mnd pr plass.

Andre faste utgifter:
Strøm
Forsikring i / Gjensidige Forsikring kr (polisenummer 86073607)

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

40 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
1 000 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 40 000 000,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
1 016 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
41 016 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har p.t. ingen lån.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte, innkalling og protokoll fra ekstraordinære sameiermøter, vedtekter, husordensregler med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.