Eiendom

A. KIELLANDS PLASS - Lekker og delikat 2-roms loftsleilighet med svært lave felleskostnader. Gulvareal 52 kvm. Rolig og populær beliggenhet.

A. KIELLANDS PLASS - Lekker og delikat 2-roms loftsleilighet med svært lave felleskostnader. Gulvareal 52 kvm. Rolig og populær beliggenhet.
Solgt

Fakta

 • Darres gate 22
 • Primærrom
  38
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 500 000 ,-

Omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 507 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  38
 • Tomt
  1889

Beskrivelse

Nordvik & Partners St. Hanshaugen ønsker velkommen til Darres Gate 22 - en sjarmerende 2-roms toppleilighet i et svært attraktivt område på Alexander Kiellands plass, et steinkast unna hyggelige Waldemars Hage. Her bor man med umiddelbar nærhet til alle tilbud!

Leiligheten er fra 2014, og fremstår som innbydende med strøken standard og moderne preg. Store vinduer samt åpen kjøkken- og stueløsning bidrar til at leiligheten oppleves som lys og luftig. Leiligheten er malt i pene farger farger som skaper en god atmosfære, og har en flott finish som gjør at den fremstår som delikat. Leilighetens gulvareal er på 52 kvm., og planløsningen er arealeffektiv og funksjonell. Leiligheten har følgende innhold: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og svært romslig soverom.

Fra boligen har du gangavstand til alt av byens fasiliteter og utmerket offentlig kommunikasjon. Svært kort gangavstand til vakre parker som St. Hanshaugen og Iladalen, langstrakte tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva og videre inn i Maridalen og lekeplasser like utenfor. Et stort antall av byens beste cafeer og restauranter minutter unna til fots. Leiligheten passer utmerket både til aktivt byliv og for privat familieliv.
Her har du en lekker og stilren 2-romsleilighet med mye særpreg, i meget populært område.

Fremtredende kvaliteter ved boligen og området generelt:
- Moderne leilighet (2014) med kort vei til "alt"
- Lave omkostninger og ingen dokumentavgift
- Gulvareal 52 m²
- Gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning
- Stille og rolig
- God tilgang til offentlig kommunikasjon
- Store vindusflater med gode lysforhold og begrenset innsyn
- Lave fellesutgifter, kun kr 1633,- /mnd
- Moderne fasiliteter
- Heis i bygget
- Tilgang til fellesvaskeri
- Usjenert og rolig
- Romslig kjellerbod følger leiligheten
- Kort avstand til bl.a. St. Hanshaugen, Grünerløkka, Mathallen/Vulkan
- Kombinerer flotte parker og fine turmuligheter med et fantastisk mattilbud og byliv
- Nærhet til flere gode barnehager, skoler og treningssenter.
- God tilgang på offentlig kommunikasjon
- Kort vei til tur- og rekreasjonsområder
- God standard fra 2014
- "Flytt rett inn"

Velkommen til hyggelig visning med Paal Henning M. Jørgensen / 97 58 12 54 / phj@nordvikpartners.no

Innhold

Arealer:
Bruttoareal:41 kvm.
Bruksareal:38 kvm.
Primærrom:38 kvm.

I tillegg er det cirka 14 m² ikke målbart gulvareal (inkludert piper,søyler, etc..) ref. takst.

Standard

Romslig entré med garderobeskap:
Leiligheten har en pen og trivelig entré med callinganlegg og downlights.

Stue med skråvinduer som slipper inn mye lys:
Stor og åpen stue med store vinduer og malte flater. Romslig størrelse og god planløsning gir god plass til både sofa- og spisegruppe samt tilhørende møbler. De store vinduene bidrar til at stuen oppleves som lys og luftig.

Moderne kjøkken med mye god skap- og benkeplass:
Moderne og pent kjøkken med glatte fronter og benkeplate i laminat. Tidsriktig kjøkkeninnredning som har integrert komfyr med platetopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er i åpen løsning fra stuen.

Delikat og romslig soverom:
Romslig soverom med stort garderobeskap, dobbeltseng og kommode/skrivepult. Skråvinduer med ingen innsyn.

Lekkert flislagt baderom:
Delikat og romslig bad med termostyrte varmekabler i gulv og himling med downlights. Moderne veggfliser, samt praktisk innfellbare dusjdører i herdet glass, og god plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Bod:
Leiligheten disponerer 1 kjellerbod.

Beliggenhet

Fantastisk og rolig beliggenhet midt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Området er stilfullt inngjerdet, noe som holder uvedkommende ute, og barna inne. Hagen blir hyppig benyttet av alle beboerne som spenner fra barnefamilier til enslige, både yngre og eldre.

Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet Sats Elixia (Ringnes Park), Pilates Room og Gym Ila.

Kun 100 meter fra leiligheten finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, nærbutikker og treningssentre. Det er også gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java. Ca. fem minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden. Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.

Man kan gå koselige turer langs Akerselva, besøke spennende kafeer og restauranter eller ta seg en tur på Ringen Kino (ca. 5 minutters gange). Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Både Rema1000 og Alexander Kiellands plass dagligvare ligger i umiddelbar nærhet.

Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass, hvor du får alt du trenger til hverdagen. Her finnes Coop, Ark, Nille, Apotek1 og Vinmonopolet. I tillegg finnes det diverse kaféer, take-away-restauranter og sushibarer i nærmiljøet.
Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathall (se www.mathallenoslo.no) utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet kollektivtilbud (21-, 33-, 54-, 34- og 37-bussen). Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

1 633 pr. mnd. Kabel-tv, fjernvarme, forretningsførsel, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Etasje

5 etasje

Tomt

Opparbeidet tomt med sykkelparkering, utemøbler og beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Selger opplyser at parkeringshuset under bakgården har stadig plasser til salgs og det henger nesten alltid lapper på døra om plasser til leie.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 681 309 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 180 189 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kontor til bolig datert 12.01.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 41 kvm, Grunnflate: 52 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring (bolig, forretninger, kontor og bevertning) . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Darres gate 20-24, org.nr. 998804566, består av 68 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget holder på å utbedre hovedvannledningen. Med litt flaks slipper borettslaget å låne penger eller øke fellesutgiftene, styret opplyser at de regner med at de slipper det pr. 30.01.18.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: phj@nordvikpartners.no eller SMS: 97 58 12 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.