Eiendom

Beste Grünerløkka: Klassisk og arealeffektiv 2-roms med peis og rosett - Hyggelig bakgård - Noe moderniseringsbehov - Kort vei til alt!

Beste Grünerløkka: Klassisk og arealeffektiv 2-roms med peis og rosett - Hyggelig bakgård - Noe moderniseringsbehov - Kort vei til alt!
Solgt

Fakta

 • Markveien 31
 • Primærrom
  46
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 990 000 ,-

Omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning)
207 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 197 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
78 420,- (Dokumentavgift)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
94 814,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 291 814,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  46
 • Tomt
  421

Velkommen til visning

Markveien 31 er en lys og pen 2-roms leilighet med arealeffektiv planløsning og noe moderniseringsbehov. Boligen ligger i byggets første etasje og har således enkel adkomst fra et hyggelig gårdsrom. Stuevinduene vender ut mot en rolig enveiskjørt gate. Beliggenheten er svært attraktiv, rett ved populære Olaf Ryes plass. Det er kort gangavstand til offentlig kommunikasjon og alle fasiliteter pulserende Grünerløkka har å by på.

Leiligheten har en romslig stue med åpen kjøkkenløsning, god plass for sofa og møblement. Kjøkkenet er praktisk designet, og alle hvitevarer kommer integrert. I det ene hjørnet er det peis. Boligen har ett stort bad/vaskerom. Soverommet har plass til garderobe og vender mot bakgården.

Kort fortalt
- Klassisk 2-roms med noe moderniseringsbehov.
- Koselig bakgård med sittegruppe.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Lys stue med god plass og åpen kjøkkenløsning.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Tilknyttet callinganlegg og kabel-tv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Grünerløkka i Oslo, med nærhet til Akerselva, Birkelunden og Olaf Ryes plass. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.

Birkelunden har et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. En annen flott park i område er Sofienbergparken. For hyggelige søndagsturer kan en også spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet. For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet på Tøyen. Her finner du også Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum.

Området har også et godt kollektivtilbud, flere skoler og barnehager, samt lekeplasser, fotballbaner, basketballbaner, idrettshall og svømmehall. Det er idrettsanlegg på Dælenenga. Ringnes Park Senter ligger en kort spasertur unna, og byr blant annet på butikker, Elixia treningssenter og et av Nord Europas mest moderne kinoanlegg.

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Støpt gulv på grunn. Yttervegger i teglsteinsmur med pusset og malte fasader. Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 2015. Ventiler i øvre karm. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire. Bjelkelag mellom kjeller og første etasje er brannsikret med gipsplatekledning på underside i kjeller. Saltak i trekonstruksjon. Yttertak er ikke besiktiget i forbindelse med denne rapporten.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

Innhold

Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/ wc/vaskerom. Det tilhører p.t ikke bod til denne leiligheten og det arbeides med å finne en løsning/etablere en bod i kjelleren.

Standard

Entré
Fra indre bakgård er det felles inngangsparti til boligen. Entreen har innfelte downlights i himling, lysmalte vegger og trestavs eikeparkett, noe som er gjennomgående for boligen.

Trestavs eikeparkett i entré og stue/kjøkken/soverom. Original rabbitzhimling kledd med malt glassfiberstrie i stue/kjøkken/soverom. Original rosett og profilert malt taklistverk i rommet.

Stue og kjøkken
Leiligheten har en lys og trivelig stue med åpen kjøkkenløsning. I det ene hjørnet er det peis for ekstra kos og varme. Det presiseres at boligen har vært utleid og eier har ikke funksjonstestet peisen. Gode vindusflater fyller rommet med naturlig lys og en rosett i himlingen gir ekstra utsmykning over en eventuell lysekrone.

Kjøkkeninnredning har glatte fronter i hvit høyglans, glassfronter i overskap og foliert benkeplate med nedfelt vaskekum i rustfritt stål. Det er integrert komfyr med keramisk koketopp og kjøl/frys. Over kokesonen er det en veggmontert kullfiltervifte med hette i børstet stål.

Bad
Badet fremstår som moderne med fliser på gulv og vegger og innfelte downlights i himling. Videre er det speil og belysning over servant med hvitt skap- og skuffemøblement, toalett og en dusjnisje med skillevegg i glassbyggerstein. Det er opplegg for vaskemaskin mellom servantskap og dusjnisje. Kontaktpunkt er montert på vegg og det er forberedt for tilknytning av vann- og avløp til eksisterende røropplegg i servantskap. Det presiseres at det mangler en flis under vasken. Dette bør interessenter undersøke nærmere.

Soverom
Romslig soverom som vender mot bakgården. God plass til skap og diverse innredning.

Boligen har behov for noe moderninsering og feil og mangler må påregnes

Utstyr

Det er i utgangspunktet naturlig oppdriftsventilasjon i bygningen. Det er enkel ventilasjon gjennom pipeløp og avtrekksventil på bad. Sikringsskapet har automatsikringer med teknisk kurs på 20 amp og tre kurser på 16 amp. Varmtvannsbreder er plassert i kjeller, kurs for denne er installert under hovedsikring i kjeller. Leiligheten er tilknyttet dørcalling, felles brannvarslingsanlegg og kabel-tv/bredbånd.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis i stue, men denne er ikke funksjonstestet i forkant av salget.

Beskrivelse av tomt/hage

Fra rolig enveiskjørt gate går det port inn til felles indre bakgård. Bakgården omkranses av kvartalsbebyggelsen og fremstår som koselig. Det er plenareal, trær, diverse beplantninger og sittegrupper hvor du kan samle familie og venner på varme sommerdager

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000, Coop Mega, Kiwi og Meny. I tillegg ligger Mathallen i gangavstand og sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. Grünerløkka er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker innen mote og interiør, samt spisesteder, barer og frisører. Markveien senter og Ringnes Park Senter ligger også i området. For øvrig er det kort vei til Aleksander Kiellands Plass, og Oslo sentrum med handlegater og kjøpesenter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste holdeplass er Olav Ryes plass og ligger ca. 250 meter fra boligen. Med bil fra Grünerløkka tar det ca. 4 min til Oslo S, 5 min til Storo Storsenter, 5 min til Majorstuen, 6 min til Aker Brygge og 32 min til Oslo lufthavn.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Megler har ikke funnet ekspedisjonsdokument/ ferdigattest på vaaningshuset, men det foreligger ekspedisjonsdokument på tilbygg for WC, og ferdigattest på utskifting av rørstammer og balkonger.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger. Byggemeldte tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 722 479,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 311 931,- pr 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 80 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 16 seksjoner. Det avholdes i disse dager generalforsamlinger i sameiene. Det kan derav bli vedtatt ting, som f.eks vedlikehold evt. økning av fellesutgifter som er utenfor meglers kontroll.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
Fasadeoppussing er utført og vinduer skiftet i 2015. Diverse brannsikringstiltak er gjennomført i bygningen i 2013. Blant annet er brannklassifiserte dører montert til kjeller. Felles brannvarslingsanlegg er installert og himling i kjeller er brannsikret med gipsplatekledning. Det opplyses i plan og bygningsetatens digitaliserte informasjon at avløpsrør til kjøkken i bygningen er skiftet fra kjeller til loft i 2012.

Planlagt oppgraderinger og vedlikehold
Det er planlagt oppussing av oppgang A og B, samt oppgradering av callinganleggry. Dette vil kunne føre til en økning i andel fellesgjeld og fellesutgiftene.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 305,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, kabel TV, trappevask og forretningsførsel, samt andel av fellesgjeld og dugnad.

Felleskostander utgjør kr 2 100,- Dugnad kr 50,- og renter og avdrag felleskostnader kr 1 155,-

Andre faste utgifter:
Strøm, estimert til ca kr 1 000,- pr. kvartal.Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 990 000,- (Prisantydning)
207 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 197 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
78 420,- (Dokumentavgift)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
94 814,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 291 814,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

OBOS01-98207470279
Serielån, 12 terminer pa.
Rentesats pr. 19.01.2018: 3,70% pa.
Restløpetid: 27 år 7 mnd.
Restsaldo: 3 221 658,-
Andel av saldo: 206 881,-

Annen nyttig informasjon

Selger er profesjonell og har ikke bebodd boligen. De har således ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i salgsoppgaven/tilstandsrapporten. Kjøper oppfordres til å gjøre grundige undersøkelser, feil og mangler må påregnes.

Eiendommen overtas som besiktiget på visningen uten ytterligere rengjøring. Ved overtagelsen skal kjøper motta de nøkler som er tilgjengelig for selger.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.