Eiendom

GRÜNERLØKKA: Lys og arealeffektiv 1-roms med alkove. Varmtvann inkl. i husleien. Sentral beliggenhet. Lave kjøpsomkostninger. Ingen forkjøp.

GRÜNERLØKKA: Lys og arealeffektiv 1-roms med alkove. Varmtvann inkl. i husleien. Sentral beliggenhet. Lave kjøpsomkostninger. Ingen forkjøp.
 • Velkommen til Hesselbergs gate 8 A.
 • En lys og praktisk 1-roms med sovealkove. Super beliggenhet på Løkka.
 • Plantegning.
 • Felles bakgård.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.
 • Nabolaget.

Fakta

 • Hesselbergs gate 8 A
 • Primærrom
  30
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  0

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 650 000 ,-

Omkostninger

2 650 000,- (Prisantydning)
150 343,75 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 800 343,75 (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 808 253,25 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  30
 • Tomt
  808

Beskrivelse

Velkommen til Hesselbergs gate 8 A.

* Arealeffektiv 1-roms med super beliggenhet.
* Varmtvann inkludert i husleien.
* Separat sovealkove.
* Ingen forkjøp.
* Lave kjøpsomkostninger.
* IN-ordning på deler av lånet.
* Nye vinduer (2017).
* Nymalte veggflater.
* Fibernettilknytning.

Trond Larsen har gleden av å presentere en lys og praktisk 1-roms med alkove, beliggende i byggets 3. etasje. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning hvor kvadratmeterne er godt utnyttet. Leiligheten har store vindusflater ut mot rolige Hesselbergs gate (blindvei) - noe som bidrar til godt med lys inn i oppholdsrommet. Inneholder; entré, sovealkove, bad/wc, åpen stue og kjøkkenløsning.

Normal standard i forhold til alder på bygningsdeler. Deler av kjøkken fra 2012, overskap og fronter på underskap. Flis på flis på baderom lagt på gulv i 2012. Oppmalte vegger i 2017. Nye vinduer i 2017.

Grünerløkka - kjent for:
* Parkliv! Nabolaget er hjem for de populære grøntområdene Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Grünerhagen
* Nylig kåret til ett av verdens best opprustede nabolag av Lonely Planet
* Hipstermekka med frilynt, entusiastisk og kreativ strøkssjel
* Kanskje hovedstadens beste uteliv
* Sterk entreprenørånd og dermed mange av landets mest spennende butikker, cafeer og restauranter
* De populære trekkplastrene Mathallen og Popsenteret

Selgers ord:
Det jeg liker best med denne leiligheten er hvor arealeffektiv den er. Den gode takhøyden og planløsningen gjør at leiligheten virker større enn 30 kvm. Den åpne stue/kjøkken-løsningen gjør at man får plass til både sofagruppe og spisebord, samt et kjøkken med både oppvaskemaskin og vaskemaskin. Og sovealkoven som er tilbaketrukket i leiligheten, et godt stykke unna kjøkken - og stue-sonen.

Jeg falt pladask for Birkelunden-området da jeg kjøpte leiligheten for 5 år siden. Det er alltid noe å finne på på Grünerløkka, og det er mange koselige butikker og restauranter i umiddelbar nærhet. Men nærheten til parken og søndagsmarkedet på Birkelunden er det jeg kommer til å savne mest.

Innhold

Leiligheten ligger i bygningens 3. etg. og inneholder : Gang, bad/wc, innredet rom og stue med åpen kjøkkenløsning. 1 kjellerbod på ca. 3,4 kvm.

Standard

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og hvite profilerte skapfronter. Ettgreps blandebatteri og stål skyllekum. Plass for koketopp/komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilator over kokesone. Overskap og fronter på underskap fra 2012. Alle hvitevarer medfølger og det er plass for vaskemaskin her.

Bad:
Baderom innredet med servant innredning, dusjnisje og wc. Flislagt gulv. Fliser på vegger og malte takessplater. Eldre sluk.

Overflater på innvendige gulv:
Innvendige gulvoverflater av laminat og fliser.

Overflater på innvendige vegger:
Innvendige vegger med overflater av malte glatte flater, tapet samt fliser på baderom.

Overflater på innvendig himling:
Innvendige malte takessplater.

Ytterdører og porter:
Inngangsdør i brannklasse B 30. 35 dB.

Innvendige dører:
Innvendige eldre hvit fyllingsdører til bad. Noe sprekker i øvre del. Oppmalt dørblad.

Vinduer:
Isolerglassvinduer i treramme fra 2017. 3 lags isolerglassvinduer.

VVS-installasjoner, generelt:
Felles varmtvann for beboerne i gården.

Diverse:
* Ventilasjon med naturlig avtrekk.
* Automatsikringer plassert i skap.
* Dørklokke og uttak for kabel TV er installert i boligen.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet på Grünerløkka, med alt det medfører av cafe, kultur, park og restaurantilbud. I umiddelbar nærhet finner du Ringen Kino og SATS Elixia, i tillegg til en stor Meny butikk og ett utvalg restauranter så som for eksempel Jonoe Sushi og Tasty Thai. Løkka-kvartalene er ellers spekket med etablissementer verdt gjentatte besøk, deriblant klassikeren Parkteatret rett over Olaf Ryes plass. Populære restauranter og serveringsteder som Fru Hagen, Villa Paradiso og Mucho Mas finner du like utenfor døren. Legg også gjerne turen over Akerselva til Vulkan, der
tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på gamlemåten.

Løkka-livet er også synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene, gjerne med en god bok eller noe godt å drikke sammen med gode venner. I tillegg til Sofienbergparken, Birkelunden og Olaf Ryes plass, er også Grünerhagen Park og Kuba flotte grøntområder for å oppleve solrike dager. Veien er heller ikke lang ned til Botanisk Hage; byens kanskje vakreste park. Legg gjerne en tur langs Akerselvas grønne omgivelser, disse er ypperlige også for hverdagslige løpeturer.

Kollektiv transport:
Du tar deg enkelt til og fra leiligheten med trikkens linjer 11, 12 og 13 som stopper ved Birkelunden. Reisetiden ned til sentrum er snaue 10 minutter. Bussholdeplass finner du i Sannergata like ovenfor, herfra går busslinje 21 som blant annet tar deg til Aker Brygge, samt linje 33 til Filipstad.
Oslobysykkelstasjon ved; Sofienbergparken, Seilduksgata, Olaf Ryes plass. Her er det også planlagt sykkelstasjon oppe ved Ringen kino.

Felleskostnader

2 303 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, felles forsikring, trappevask, varmtvann, vaktmestertjenester m.m.

Fellesutgiftene ble økt med 3% fra 01.07.2017.

Etasje

3 etasje

Tomt

Pent opparbeidet fellesareal med sittegruppe, felles grill, sykkelparkering og beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi inntektsåret 2015:

Som primærbolig: kr 472 238,-
Som sekundærbolig: kr 1 322 267,-

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1898 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm, Bruttoareal: 35 kvm

3 . etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, innredet rom, kjøkken/stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Offentlige planer

Hesselbergs gate 10 - Riving av eksisterende bebyggelse
Saksnummer 201610087 - Byggesak
Mottatt sak 29.06.2016
Status Igangsettingstillatelse gitt

Det søkes om å rive eksisterende bakgårdsbygning i et murgårdskvartal på Grünerløkka. Formålet med rivingen er å tilrettelegge for nytt uteareal for ny bygård på eiendommen, se sak 201609619.

Søknad om igangsettingstillatelse av 09.06.2017 godkjennes i henhold til plan- og bygningslovens (pbl.) § 21-2 femte ledd. Arbeid i henhold til rammetillatelse av 13.01.2017 tillates nå igangsatt. Igangsettingstillatelsen omfatter hele tiltaket, dvs. riving av eksisterende bebyggelse.

Hesselbergs gate 10 - Oppføring av leiligheter
Saksnummer 201609619 - Byggesak
Mottatt sak 29.06.2016
Status Rammetillatelse gitt

Det foreligger rammetillatelse datert 13.01.2017.

Kort beskrivelse av søknaden:

Hesselbergs gate 10 inngår som del av karrébebyggelsen beliggende nord for Birkelunden og Dælenenga i bydel Grünerløkka. Tomten er imidlertid ikke bebygd tilsvarende øvrige eiendommer i samme karré, eller nærområdet for øvrig, men består i dagens situasjon av flere
verksteds- og industribygninger plassert langs tomtens øst- og nordside innover i bakgården. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av 2 stk. leilighetsbygg, herunder Bygg A og B, som i sin helhet erstatter den eksisterende bebyggelsen på eiendommen. Bygg A (6 etasjer) plasseres mot gaten,
og fullfører karréen, mens Bygg B (4 etasjer samt takterrasse) plasseres i bakgården og avslutter den bakenforliggende sekundære bygningsrekken etablert av bebyggelsen i Hesselbergs gate 6 og 8. Bygg A og B er for øvrig forbundet med gangbroer mellom 2. og 5. etasje Tiltaket omfatter 14 nye boenheter. Samlet bebygd areal (BYA) for tiltaket er på 289 m², og samlet bruksareal (BRA) er oppgitt å være på 1504,7 m².

For ytterligere informasjon om ovennevnte saker kontakt megler eller søk på saksnummer på Plan- og bygningsetatens hjemmeside. Saksbehandler Aleksander Stein Engvoll, Tlf: 90232741, Avdeling for byggeprosjekter.

Thorvald Meyers gate - Detaljregulering - Opprusting av gate
Saksnummer 201604002 - Reguleringssak
Mottatt sak 16.03.2016
Status Planforslag

Seilduksgata 30 - Dælenenga idrettspark - Planforslag til politisk behandling - Flerbrukshall
Saksnummer 201005656 - Reguleringssak
Mottatt sak 18.05.2010
Status Planforslag

For mer informasjon om ovennevnte saker kontakt megler eller søk på saksnummer på Plan- og bygningsetatens hjemmeside.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget har ikke forkjøpsrett, og godkjenning av nye eiere praktiseres ikke. Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader.

Fra og med andre halvår 2013 blir det, 2 ganger i året, fakturert en egenandel for bruk av vaskeri på kr. 1 000,-.

Nye vinduer, nye røykluker, installasjon av ny brannsentral, fiks av himlinger i kjeller i forhold til brannvern, utskift av postkasser i A, fiks av skader i fasade og en del annet småfiks er nå ferdiggjort. Kostnaden for dette var estimert til kr 2 000 000 totalt. Dette ble finansiert gjennom lån som allerede er tatt opp, samt nytt lån på ca. kr 1 000 000,-.

Det er ikke planer om å øke felleskostnader eller fellesgjeld ytterligere p.t. Husleien ble økt med 3% fra 1.7.2017. Alt arbeid som har vært pågående eller på ventelisten, er nå fullført.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 150 343,75,- pr. 31.12.2016. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 24 744,53,- pr. 31.12.2016.

Lån:

Lån i DNB: Lån nr 1211 66 95489. Flytende nominell rente 3,60 % p.a. Restsaldo kr. 3 217 248,- Ikke avdragsfrihet. Innfris 2035.

Lån nr 1211 93 12637. Flytende nominell rente 3,60 % p.a. Restsaldo kr. 250 722,- Ikke avdragsfrihet. Innfris 2035.

Nytt Lån 2015 pålydende 1 800 000,- Lånnr. 1213 08 74264. Annuitet. Flytende nominell rente 3,60 % p.a. Restsaldo kr. 1 670 963,- Ikke avdragsfrihet. Innfris 2035.

Det er mulighet for individuell nedbetaling på lån nr. 1213.08.74264. Innfriesle kan skje ved eierskifte, eller pr 1.7 og 31.12 hver år.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.