Eiendom

Grünerløkka - 3 -roms selveierleilighet med nyere bad og kjøkken. Flott utleieobjekt.

Grünerløkka - 3 -roms selveierleilighet med nyere bad og kjøkken. Flott utleieobjekt.
Solgt

Fakta

 • Thorvald Meyersgate 74 B
 • Primærrom
  43
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 400 000 ,-

Omkostninger

3 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
85 000,- (Dokumentavgift)
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
91 494,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 491 494,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  43
 • Tomt
  1407

Beskrivelse

Nordvik & partners Eiendomsmegling Majorstuen AS ved John Theodorsen har gleden av å presentere en arealeffektiv og smart 3-roms leilighet på nedre Grunerløkka.

Kort om boligen:

- Stue med fransk balkong mot bakgård
- Soverom med garderboeskap
- Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
- gjennomgående leilighet, masse lys
- Leiligheten var renovert i 2014
- Sentral beliggenhet

Innhold

Leiligheten består av entré, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.
Soverom ved entré er oppmålt til 6,2 m2, dagens forskrift anbefaler at soverom skal ha et måleverdig areal på minimum 7 m2. Grunnet dagens bruk så er soverommet medregnet som primærareal.

Standard

Kjøkken:
Sigdal kjøkkeninnredning vurderes og være fra ombyggingsår. Innredning med glatte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, samt ett-greps armatur fra Gustavsberg. Integrert keramisk platetopp og stekeovn fra Zanussi. Ventilator over platetopp med belysning. Oppvaskmaskin fra Zanussi. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Zanussi. Gulvflater med tre-stavs parkett. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Malte vegger. Nedsenket malt himling med downlights. Vannrørene er ikke plugget mot varerør.

Bad:
Bad vurderes og være fra ombyggingsår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Servantskap med skuffer i matt hvit utførelse. Ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Dusjhjørne med to-greps armatur fra Oras. Opplegg for vaskemaskin. Vegghengt toalett. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast. Innredning har fuktskader.
Det er ikke anordning slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig. Vindu er plassert i/ nær våtsonen, noe som er uheldig.
Fuktskader på listverk til dør. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er med krysslaser på tilfeldig sted målt til 20 mm.
Høydeforskjell mindre enn 25 mm. En takspot er løs, lyspæra henger ned. Fordelerskap for rør-i-rør system, mangler kursoversikt.

Overflater øvrige rom:
Gulvflater med tre-stavs parkett. Malte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Garderobeskap på soverommene med bredde på 1 meter. Riss og sprekker er påvist i hjørnet og overgang vegg/himling i soverommet nærmest entrédør.

Dører og vinduer:
Leiligheten har slett entrédør fra 2009, samt brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Nordan vinduer og balkongdører fra 2006. Franske balkongdører i stue. Balkongdører i stue er vanskelige og lukke og har en av dørene har en skade nederst på dørbladet. Profilerte innerdører.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer i entré. Delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg. Tv og internett fra Get med uttak i stue.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Beliggende i Schouskvartalet bor du nederst på Grünerløkka med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. Olaf Ryes plass og Sofienbergparken ligger som nærmeste nabo, mens Kubaparken, Grünerhagen og Birkelunden ligger innenfor få minutters gange. Kun et par minutters gange unna finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med hoteller, SATS, Mathallen, restauranter og barer.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. På Grünerløkka finner du det meste du kan tenke deg av butikker, kafeer, spisesteder, barer m.m. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Kveldslivet her er også absolutt noe å anbefale med Mucho Mas, Tea Lounge, Sult, Parkteateret, Delicatessen, Villa Paradiso, SüdØst, Bar Boca, Blå og Fru Hagen i umiddelbar nærhet. Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. For de treningsglade finner man også EVO og SATS i umiddelbar nærhet. Nye Ringnes Park med Europas første heldigitale kino, Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren!

Grünerløkka er et perfekt sted å bo for både familier og single. Et bredt kollektivtilbud i nærområdet gjør det enkelt å ta seg fra leiligheten og videre til de fleste av byens hjørner.

Felleskostnader

2 279 pr. mnd. 2279 pr mnd.
Hvorav felleskostnader 1.930,-
Kabel-tv 349,-
Fellesutgiftene inkluderer: Varmtvann, forsikring. vedlikehold, kabeltv, trappevask, forretningsførsel m.m.

Etasje

2 etasje

Tomt

Felles tomt for sameiet. Asfaltert bakgård med diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 050 774 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra kontor til boliger i 2014.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 47 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Tillatt.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner. Varmekabler på bad.

Utstyr

Brannslange i kjøkkenskap.
Røykvarsler tilkoblet felles varslingsanlegg.
Dørcallinganlegg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Reguleringsplanen som følger eiendommen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Hercules. Sameiet har adresse Thorvald Meyers gate 72 med gnr. 228, bnr. 513 i Oslo kommune, orgnr. 994881205. Sameiet består av 3 næringsseksjoner, 42 boligseksjoner samt fellesarealer.
Beboere plikter å stille på dugnad inntil 2 ganger i året. Styret innkaller med normalt tre ukers varsel. Beboere som stiller på dugnad får refundert dugnadspenger iht. sats som fastsettes på årsmøtet.
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere. Spesielle dyr utover hund, katt, fugl eller fisk skal godkjennes skriftlig av styret i hvert enkelt tilfelle.

Hva skjer i sameiet:
Ihenholdt til skriv fra forretningsfører hadde sameiet 2014/15 mye problemer med, og store kostnader på heisene i 72 og 74A. Styret er blitt anbefalt å bytte ut heisen i 72 og bytte ut ev. kraftig oppgradere heisen i 74A. Prisen vil komme på 1,5-2 millioner kroner.
I henhold til styreleder har sameiet siden den gang byttet heisoperatør som i stedet for utskifting anbefalte et litt større vedlikehold. ca. kr. 200 000 ble brukt på vedlikehold og heisene har operert godt siden dette ble utført. Styret har ingen planer om utskifting eller større vedlikehold på heisene for 2018.

Styreleder informerer videre:
Det er meldt én sak til sameiemøtet 2018 så langt; det er foreslått å male deler av oppgangen i Thorvalds Meyers gate 72. Vedkommende som har meldt inn saken har antatt en kostnad på kr. 30-40 000 for dette.

Styret har også flere forslag til møtet, men tekst til disse er ikke formulert enda. Hovedpunktene er:
-Styrekompensasjon foreslås dobles for lettere rekruttering til styret.
-Dugnadkompensasjon endres fra refunderte felleskostnader til gavekort utlevert til de oppmøtte på dugnad.
-Sameievedtektene endres til å tillate fjerning av sykler på dugnad.
-Dersom teknisk mulig, stenge heis i Thorvald Meyers gate 72 på kveld og natt i helgene, da den i dette tidspunktet er utsatt for overbelastning og hærverk.

Det er ikke planlagt å øke gjeld i 2018.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jt@nordvikpartners.no eller SMS: 90 93 09 76 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.