Eiendom

ØVRE GRÜNERLØKKA - Lekker og flott 2-roms leilighet med fantastisk beliggenhet - Nytt bad og kjøkken fra 2009 - Varmtvann & fyring inkl. - Nye vinduer 2017 - Lave omkostninger! Balkong*

ØVRE GRÜNERLØKKA - Lekker og flott 2-roms leilighet med fantastisk beliggenhet - Nytt bad og kjøkken fra 2009 - Varmtvann & fyring inkl. - Nye vinduer 2017 - Lave omkostninger! Balkong*
 • Nordvik & Partners har gleden av å presentere Øvrefoss 6
 • Lyst og flott kjøkken med god plass til spisebord
 • Store, fine vindusarealer
 • Hyggelig spiseplass
 • Fint kjøkken med god benke- og skapplass
 • Hyggelig utsikt fra kjøkken
 • Hyggelig utsikt fra kjøkken
 • God plass til sofagruppe
 • God plass til sofagruppe
 • Detalj stue
 • Baderom pusset opp i regi av boligaksjeselskapet i 2009
 • Detalj bad
 • Badet inneholder WC, dusjnisje, servant og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel
 • Soverom med god plass til seng og lagringsplass
 • Smart løsning med lagring under seng
 • Entré
 • Entré
 • Fasade
 • Fellesarealer
 • Fellesarealer
 • Planskisse Øvrefoss 6

Fakta

 • Øvrefoss 6 G
 • Primærrom
  32
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 900 000 ,-

Omkostninger

2 900 000,- (Prisantydning)
98 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 998 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 280,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
7 819,- (Transportgebyr)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
18 749,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 016 749,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  32
 • Tomt
  511

Beskrivelse

Nordvik & Partners ønsker deg velkommen til en utrolig hyggelig og pen 2-roms leilighet, med en populær og attraktiv beliggenhet, på øvre Grünerløkka. Leiligheten er overflatebehandlet den siste tiden og holder en gjennomgående fin standard. Videre har leiligheten enkel adkomst til felles og rolig bakgård med sittegrupper, sykkelparkering m.m. Et ypperlig oppholdssted på late sommerdager.

Innvendig gir leiligheten ett godt førsteinntrykk. Fra boligens inngangsparti trer du inn i en flott entré/gang som umiddelbart bidrar til en god romfølelse. Pen, åpen kjøkkenløsning med fin innredning, med hvitevarer, og god benke- og skapplass. Soverom med garderobeplass og plass til dobbeltseng. Adkomst fra entre til bad fra 2009 med dusjnisje, WC, servant og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Kort oppsummert:
- Supersentral beliggenhet i et attraktivt boområde på Øvre Grünerløkka
- Umiddelbar nærhet til kollektivtransport og byens fasiliteter
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene
- Flott og godt vedlikeholdt bygg

Balkong*:
I hht. samtale med styreleder jobbes det for endring av dagens brannbalkonger til balkonger med skillevegg og utgang fra stue. Kostnaden ved oppføring/endring til balkong er anslått til rundt 7.5 til 8.0 mnok hvorav 1.5 til 2.0 mnok blir brukt av oppsparte midler. De forventes at en lånefinansiering av det resterende ikke vil øke felleskostnadene da det allerede er en god "buffer" i regnskapet. Prosjektet betinger at planen godkjennes på generalforsamling samt hos Oslo kommune. Det tas forbehold om at opplysningene er riktige og at prosjektet gjennomføres. Selger og megler bærer ingen risiko/ansvar.

Innhold

4. etasje: Entré, kjøkken, stue, soverom og bad. Leiligheten disponerer 2 kjellerboder, en på ca. 1 kvm og en på ca. 2 kvm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2009. Åpen løsning mot stue. Innredning med glatte fronter. Flislagt mellom benkeskap og overskap, stikkontakt på vegg. Benkeplate i treverk med innfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Nedfelt keramisk platetopp i benkeplate. Innebygd stekeovnen, kjøl og frys i høyskap. Ventilator over platetopp med kullfilter og belysning.

Baderom:
Badet er rehabilitert i regi av aksjeselskap i 2009. Flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og malt platehimling. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Servantskap med glatte fronter, ett-greps armatur. Speilskap over servant med stikkontakt på undersiden. Synlige vannrør til vask og dusj. Frittstående toalett. Mekanisk avtrekk i tak.

Gulv: Tregulv, fliser.
Vegger: Malt strie, fliser.
Himling: Malte.

Standard

Større vedlikehold og rehabiliteringer i aksjelaget:
2014: Overgang fra oljefyr til fjernvarme
2013: Vedlikehold av fasade
2011: Tekking av brannbalkonger
2010 - 2010: Installert nye avfalsbrønner
2007 - 2009: Rehabilitering soilrør og baderom
2001: Vedlikehold og maling av vinduer
2000: Nye entrè dører til alle leilighetene
1999: Nederste del av fasaden malt
1998: Oppgradering av eksisterende kabelanlegg
1997: Oppgradering av elektriske anlegg

*Alle vinduer i bygården skal skiftes ut i løpet av 2018 i regi av boligaksjeselskapet. Kostnadene ventes å komme omtrent på budsjett av 1.8 millioner kroner og finansieres i helhet av oppsparte midler.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Øvre Grünerløkka. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken, Birkelunden, Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange. Markveien har mange hyggelige nisjebutikker, og gaten er vedtatt å bli miljøgate, som vil si at det blir stengt for biltrafikk. Thorvald Meyers gate er også planlagt oppgradert, med tilrettelegging for trikk og fotgjengere.

Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ringnes Park med kino, forretninger og stor Meny-butikk ligger 7 min gange unna. I tillegg er det kun 10 min. gangavstand til Oslo sentrum.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Grünerløkka har et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel Tea Lounge, Nighthawk Diner, Aku Aku Tiki-bar, Delikatessen, Villa Paradisio eller Parkteatret. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum og Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid. Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Munchmuseet og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia, SIO på Vulkan og Vulkan klatresenter i umiddelbar nærhet.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Trikkestopp i Thorvald Meyers gate hvor trikkelinjene 11, 12 og 13 går. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Kort vei til sentrum og Oslo S som er knutepunktet for offentlig kommunikasjon med tog, flytog, buss, t-bane og trikk med forbindelser i alle byens retninger.

Felleskostnader

Kr. 3 098,- inkl. fyring, varmtvann, internett via Lynet, trappevask, vaktmester, komm. avgifter, forsikring av bygget og betjening av andel fellesgjeld.

TV fra RiksTV kan via Lynet kjøpes individuelt for 169-199 kr pr. beboer

Etasje

Leiligheten ligger i 4. etasje.

Tomt

Felles tomt opparbeidet med asfalterte internveier, plenområder, diverse beplantning og sittegrupper. Det er sykkelparkering ute, samt felles vaskeri i kjeller.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 625 101 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 000 324 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 32 kvm, Bruttoareal: 35 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming av leiligheten via fjernvarme. Vannbåren varme med radiator. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Aksjelag

Aksjeboligmodellen innebærer at aksjeselskapet eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer i aksjeselskapet, som gir aksjeeier leierett til en bestemt bolig.

Aksjeselskapet består av 39 leiligheter knyttet til aksjer.
Øvre Foss 6 AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 934858735, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
Øvre Foss 6
Gårdsnummer 228 og bruksnummer 595

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 98 000,- pr. 01.10.17. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 60 705,- pr. 31.12.16. Borettslagets lån som utgjør totalt kr 4 516 439,- pr. 31.12.16, er tatt opp i 1OB. Renten på lånet utgjør 2,95 % pr 30.10.17. Nedbetalingstid er satt til 21 år 2 mnd.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble enstemmig vedtatt å inngå avtale om leveranse av internett fra Lynet.

Kollektiv internett hos Lynet (5 års binding)
*150 mbps for 249 kr/mnd
*TV fra RiksTV kan via Lynet kjøpes individuelt for 169-199 kr pr. beboer

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: horntvedt@nordvikpartners.no eller SMS: 93 42 85 50 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.