Eiendom

PERLE PÅ GRÜNERLØKKA - Svært lys og attraktiv 4-roms toppleilighet med vestvendt takterrasse på 7 kvm. Hele 115 kvm. gulvareal!

PERLE PÅ GRÜNERLØKKA - Svært lys og attraktiv 4-roms toppleilighet med vestvendt takterrasse på 7 kvm. Hele 115 kvm. gulvareal!
 • Privat og usjenert takterrasse - må oppleves !
 • Privat og usjenert takterrasse med fantastisk utsikt.
 • Plantegning
 • Lun peis for kalde vinterkvelder.
 • Romslig stue med flere innredningsmuligheter.
 • Tidsriktig og pent kjøkken med god lagringsplass og smart barløsning.
 • Velkommen til Skjelderups gate 16. En leilighet utenom det vanlige. Vestvendt takterrasse på 7,5 kvm, nyere bad og kjøkken, peis, beliggende med Sofienbergparken som nærmeste nabo !
 • Romslig og usjenert terrasse på hele 7,5 kvm. og med en vestvendt beliggenhet.
 • Unik og lekker leilighet med et særegent uttrykk. Utgang til takterrasse fra stuen.
 • Luftig og lys stue med lekre detaljer og særegent uttrykk
 • Pent, flislagt bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin. Det foreligger FDV dokumentasjon for alle arbeider.
 • Soverom 1

Fakta

 • Skjelderups gate 16
 • Primærrom
  90
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 990 000 ,-

Omkostninger

6 990 000,- (Prisantydning)
115 645,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 105 645,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 656,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrettsgebyr)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,50 (Pantattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
14 565,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 120 210,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  90
 • Tomt
  0

Beskrivelse


Oppsummert:
- Hems over entré på ca. 17 kvadratmeter (ikke medregnet i kvadratmetermålingen)
- God takhøyde
- Ingen gjenboere, grønn utsikt
- Fantastisk beliggenhet med kort vei til alt Grünerløkka har å by på
- Peisovn i stuen
- Vestvendt privat takterrasse på ca. 7,5 kvadratmeter
- Bad fra 2016 av høy kvalitet med 10 års garanti
- Høyhastighets fibernett inkludert i felleskostnadene
- Varmtvann inkludert i felleskostnadene
- Felles platting i indre gårdsrom med sittegruppe for beboerne.
- Ryddig borettslag med ordnet økonomi og god vedlikeholdshistorikk
- Hyggelig bakgård med beplantning og utemøblement, herunder grill
- Felles terrasse på 43 kvm i bakgård.
- Rolig beliggende, uten gjennomgangstrafikk
- God tilgang på offentlig kommunikasjon
- Felles bod for sykler under plattingen i gårdsrommet.
- Fellesrom i kjelleren med plass til å arrangere barnebursdager og lignende med tilhørende toalett.
- Gode muligheter for gateparkering rett utenfor gården.
- Dyrehold er tillatt.
- Lave omkostninger (ingen dokumentavgift).

Velkommen til Skjelderups gate 16 - en unik og luftig 4 -roms loftsleilighet som ligger i bygårdens 5. etasje. Dette er en særegen hjørneleilighet med store vindusflater som gir god tilgang til dagslys, samtidig ingen gjenboere. Leiligheten har en spennende planløsning, og kan fronte med blant annet privat vestvendt takterrasse på hele 7,5 kvadratmeter med en fantastisk utsikt, lun peis i stue og en romslig hems på 17 kvadratmeter med trappetilgang. Dette er en leilighet som skiller seg ut og har et særegent uttrykk.

Leiligheten består i sin helhet av entré, 3 gode soverom, kjøkken med en delvis åpen løsning mot stue, flislagt baderom og hems. Det er flere innredningsmuligheter på stuen. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 6,5 kvadratmeter. Legg merke til bakgården som er pent opparbeidet med en stor terrasse på ca. 40 kvadratmeter til felles benyttelse med sittegruppe, grill og en liten lekeplass med sklie og sandkasse. Terrassen er fundamentert på betong med felles sykkelparkering i rom under terrassen. Bakgården har belysning. Sameiet har også østvendt takterrasse på ca. 23 kvadratmeter til felles benyttelse på loftet med lett tilgang fra leiligheten.

Med 3 soverom i god størrelse, samt romslig hems egner boligen seg utmerket for par, familier, eller kanskje venner som ønsker å kjøpe sammen? Med en særdeles attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet er du i nærheten til det meste av byens fasiliteter, samt gode kollektivtilbud rett utenfor døren.

Hva liker eieren best med boligen?

«Det vi liker er følelsen av å ha en egen oase på toppen, uten gjenboere og med grønn utsikt. Om sommeren får vi sol på terrassen tidlig om morgningen, den forsvinner midt på dagen, og kommer igjen tidlig på ettermiddagen, hvor den vedvarer frem til solnedgang kl 20 til 21. Det at vi har utsyn og vinduer i hele tre retninger gir også en bungalow-effekt at det gir en svalende virkning - selv på de varmeste dagene. Romutformingen gjør at vi opplever at familiemedlemmene får et privatliv. Hemsen er et fint sted å kunne leke (for eksempel bygge bilbane), høre på musikk, lese, for utenom til overnattingsgjester. Beliggenheten opplever vi som ideell.»

Innhold

Arealer:
Bruttoareal: 98 kvm.
Bruksareal: 90 kvm.
Primærrom: 90 kvm.
Primærrom: Entré, stue, kjøkken, baderom og 3 soverom.
I tillegg kommer en hems over entré på ca. 17 kvadratmeter, som ikke er målverdig. Vestvendt terrasse på ca 7,5 kvadratmeter. Leiligheten disponerer også en bod i kjeller på ca. 6,5 kvadratmeter.

Standard

Stue:
Leiligheten har en luftig og romslig stue med gode vindusflater og fantastiske lysforhold. Det er flere innredningsmuligheter, og god plass til sittegruppe og spisebord. Legg også merke til lun peis, perfekt for mørke vinterkvelder. Parkett fra Kährs av høy kvalitet. Det er ingen gjenboere. Direkte utgang til vestvendt takterrasse.

Takterrasse:
Fra stuen har man utgang til en fantastisk, sørvestvendt takterrasse på ca. 7,5 kvm. Her er det god plass til rikelig med utemøblement og grill. Solen har man sommertid fra tidlig morgen til tidlig formiddag og tidlig ettermiddag, til sen kveld.

Bad:
Badet ble fullstendig rehabilitert i 2016 av Godt Bygg AS med 10 års garanti. Gulvfliser fra Villeroy & Boch. Store gulvfliser montert på vegg med smale fuger. Servant, servantbatteri og servantskap, dusjoppsett med "Rainshower" (stort firkantet dusjhode) og innmurt badekar fra Vikingbad, vegghengt speil med dimbare LED-lys og stikkkontakter fra Vikingbad. Dusjen har innfellbar glassdør som sprutsikring. Dimbare LED-downlights i taket. Villeroy & Boch innebygd klosett med demping. Servantskap med skuffer, glatte fronter og ettgreps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Naturlig avtrekk. Gulvvarme.

Kjøkken:
Høykvalitetsparkett fra Kährs, malte vegger og himling. Innredning fra Kvik kjøkken (2010) med høyglans glatte fronter. Kompositt benkeplate med nedfelt
Intra Frame oppvaskkum og Miele induksjonstopp med doble boostere. Integrerte hvitevarer inkluderer Electrolux oppvaskmaskin, Miele komfyr med pyrolyse, Siemens ventilator (luftet over tak). Frittstående Whirlpool kombiskap fra 2017. Lys og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet har praktisk barløsning mot vindu og en delvis åpen løsning mot stuen.


3 soverom og hems:
Leiligheten har 3 gode soverom, hvorav ett eller flere også fint kan brukes som kontor eller lekerom. Det er flere bruksmuligheter, spesielt også med en romslig hems med trappeoppgang. Hovedrommet har god plass til en større seng og det er en praktisk garderobeløsning med speil. De to andre soverommene er i dag innredet som barnerom og har god plass til kommoder og senger. Mulighet for å flytte kjøkkenet inn mot stua, og derved få et ekstra soverom.


Oversikt over arbeid gjort i leiligheten av et visst omfang:

1998: Peisovn fra danske Scan installert
2001: Utelys fra ExpoNova installert (sikringsskapet måtte også oppgraderes med jordfeilbryter)
2006: Seks loftsvinduer fra Velux
2009: Spesiallaget hyllesystem i stua laget av møbelsnekker
2010: Nytt kjøkken fra Kvik med kompositt-kjøkkenbenk. Planlimt rustfri vask fra Intra Frame. Induksjonsovn fra Miele med dobbel booster, stekeovn fra Miele med pyrolyse
2010: Ny parkett fra Kährs i stue, kjøkken og begge barnesoverommene
2014: Terrassen ble oppgradert med vedlikeholdsfrie kompositt-terrassebord fra Fiberon
2016: Helt nytt bad installert av Godt Bygg AS med 10 års garanti. Gulvfliser fra Villeroy & Boch. Store gulvfliser montert på vegg med smale fuger. Servant, servantbatteri og servantskap, dusjoppsett med "Rainshower" (stort firkantet dusjhode) og innebygd badekar fra Vikingbad, speil med dimbare LED-lys fra Vikingbad. Dimbare LED-lys i taket. Villeroy & Boch innebygd klosett med demping.
2016: Ny parkett fra Kährs i mastersoverom og entré
2017: Stue mm. malt
2017: Nytt kombiskap fra Whirlpool
(Øvrige rom er jevnlig malt og vedlikeholdt - stort sett gjennom de siste 5 år)

Beliggenhet

Svært attraktiv og populær beliggenhet sentralt på "Løkka"! Leiligheten ligger i et rolig og tilbaketrukket område rett ved idylliske Sofienbergparken.

Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige caféer, markeder og små nisjeforretninger.Flere matforretninger finnes i nærheten som Kiwi, Rema 1000, og søndagsåpne Joker og Bunnpris. For deg som setter pris på god mat er det kort vei til Ringnes Park med bydelens beste matbutikk, Meny og Mathallen på Vulkan. I nærheten ligger også Løkkas mest populære spisesteder. Her kan du få akkurat hva du vil: Sushi på Jonoes, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy mexikansk på Tiujana, spennende tapas på Delicatessen og knallgode burgere og milkshakes i genuin amerikansk atmosfære på The Nighthawk Diner.

Grünerløkka en bydel hvor de fleste finner en uteplass eller café som passer. Her finnes utestedene Fru Hagen, Ryes, Blå og Rebell for den som liker fest og moro, Grünerløkka Brygghus og Tea Lounge for mer intim stemning og klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Wayne's Coffee og Espresso House samt prisbelønte Tim Wendelboe for kaffeelskere.

På Grünerløkka finnes også mange parker og grøntområder. Sofienbergparken er nærmeste nabo, mens Birkelunden og Olaf Ryes plass også er rett i nærheten. Det finnes idylliske turstier langs Akerselva og kort vei til Botanisk hage. De siste årene har det vært stor utvikling i området, og dette vil fortsette i årene fremover. Utviklingen har gjort nærmiljøet til et enda hyggeligere og mer populært område å bo i. Leiligheten er ideell for den som ønsker å bo sentralt, men likevel ha mulighet for å slappe av i grønne omgivelser.

Flere treningssentre ligger i nærheten: Sats/Elixia Schous, Fresh fitness, samt Fitness 24/7.
Det er gåavstand til Ringen Kino, Black Box teater og Dansens Hus. Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr 11, 12,13 og 17) og busser (nr 20,30 m.fl) rett i nærheten.

Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen hvor det er både flytog- og bussforbindelser.

Gangavstand til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.

Felleskostnader

5 494 pr. mnd. kr 50 i dugnadsgodtgjørelse, som tilbakebetales ved deltakelse på én dugnad. Videre inkluderer felleskostnadene høyhastighets-fibernett, varmtvann, bygningsforsikring, forretningsførsel, renter og avdrag andel fellesgjeld etc..

Rentekostnader fellesgjeld

Av felleskostnadene utgjør kr 646 fradragsberettigede rentekostnader.

Etasje

5 etasje

Tomt

Eiet tomt på 702 kvm.
Eiendommen er opparbeidet. Felles bakgård og felles takterrasse.
Bygården er registrert på Byantikvarens gule liste.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 100 952 pr. 01.01.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 963 428 pr. 01.01.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 98 kvm, Grunnflate: 107 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, tre soverom, bad, kjøkken og stue.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, samt peisovn i stuen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114995558, Den Norske Stats Husbank
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 17.10.2017: 1.60% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 17.10.2017: 2 328 200
Andel av saldo: 115 645
Første termin/første avdrag: 01.01.2016 ( siste termin 01.01.2037 )
Boligselskapet har ikke IN-avtale

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold:
- Avløp og ventilasjonsanlegg ble renset og tilstandsrapporter pr. leilighet distribuert til beboerne.
- Utbedring av brannverntiltak etter rapport fra Norsk Brannvern. Det ble satt ut ekstra slukningsapparater,
samt instrukser og bedre skilting i alle oppganger og fellesområde (2016).
- Bytte av porttelefonanlegg utført av Porttelefonsystemer (2016).
- Bytte av postkasser utført av Bergersen (2016).
- Fasade og vindusvask utført av Oslo Fasadevask, samtidig ble det utført sjekk og rens av alle takrenner.
- Tømming av sandfang i bakgård utført av Gravco.

- Borettslaget Skjelderups gate 16 består av 28 leiligheter.
- Borettslaget er tilknyttet Sikringsordning gjennom Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: thomas@nordvikpartners.no eller SMS: 47 64 64 39 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.