Eiendom

Vulkan - Særdeles attraktiv 4-roms selveier fra 2012 med egen hybelleilighet. Heis, franske balkonger og gjennomgående god standard. Varmtvann og fyring inkludert.

Vulkan - Særdeles attraktiv 4-roms selveier fra 2012 med egen hybelleilighet. Heis, franske balkonger og gjennomgående god standard. Varmtvann og fyring inkludert.
Solgt

Fakta

 • Vulkan 10
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 000 000 ,-

Omkostninger

7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
4 375,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
188 024,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 188 024,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  1694

Velkommen til visning!

Boligen i Vulkan 10 er en lys, gjennomgående og svært attraktiv selveierleilighet fra 2012 med egen hybelleilighet. Her bor du midt i smørøyet på Vulkan - et pulserende område med bl.a. Mathallen, populære restauranter og barer. Med beliggenhet i fjerde etasje føles boligen tilbaketrukket og rolig. Ekstra behagelig blir det med moderne kvaliteter som balansert ventilasjon og mulighet for beboerparkering for elbiler i Vulkan P-hus.

Hybelleiligheten har egen inngang i tillegg til dobbel lyddør mellom hoveddel, noe som gir stor fleksibilitet for eget bruk eller utleie. Boligen holder totalt sett gjennomgående høy standard på innredninger og fasiliteter. Blant annet er det panoramavinduer fra gulv til tak som gir et eksklusivt preg og svært godt lysinnslipp. Hybelen består av et pent kjøkken med barløsning og åpen løsning mot stue med mulighet for sovesofa, samt et helfliset bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Hoveddelen har god planløsning med stuen som midtpunkt. Stuen har skyvedører mot fransk balkong og åpen løsning mot et kvalitetsrikt kjøkken med integrerte hvitevarer. Soverommene ligger hendig adskilt på hver sin side av boligen, hvorav ett av rommene har garderobeløsning. Videre er det et helfliset bad med pen innredning, stor dusjsone og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Leiligheten har god lagringskapasitet i flere garderobeskap i entré, samt medfølgende bodrom i andre etasje.

Kort fortalt
- Lys og gjennomgående 4-roms selveier.
- Bygget i 2012 med moderne kvaliteter.
- Fjerde etasje med enkel heisadkomst.
- Separat hybelleilighet med egen inngang.
- Hybelen blir i dag leid ut for 10.000,- pr. mnd.
- Mulighet for parkering av elbil i P-hus.
- Felles innvendig sykkelparkering i 1. etasje.
- Optimale lysforhold fra store panoramavinduer fra gulv til tak.
- Entré med dørtelefon og garderobeskap.
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Luftig og innbydende stue med spiseplass.
- Stue i hybel med åpen løsning mot kjøkken.
- Helfliset bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
- Bad på hybel med tilsvarende kvaliteter.
- To lekre soverom, ett med tilhørende garderobeløsning.
- Ekstra lagringsplass i medfølgende bodrom i 2. etasje.
- Sikringsskap utstyrt med automatsikringer.
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnad.
- Boligen har balansert ventilasjonssystem.
- Boligen har radiatorer tilknyttet sentralfyr.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde på Vulkan, mellom nedre Grünerløkka, Fredensborg og St. Hanshaugen. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Her bor man midt i smørøyet i et nyutviklet område med blant annet Mathallen, treningssenter, konsertlokaler, barer og restauranter i umiddelbar nærhet.

Det er også kort vei til et godt offentlig kommunikasjonstilbud, skoler og flere barnehager. Bydelssenteret Ringnes Park Senter innehar bl.a. Elixia treningssenter og et av Nord-Europas mest moderne kinoanlegg. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, idrettshall og svømmehall. Det er minigolfbaner i Søndre gate og idrettsanlegg på Dælenenga.

For hyggelige søndagsturer kan en spasere langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet. Boligen ligger også i nærhet til flotte parkanlegg som f.eks. Grünerhagen, Sofienbergparken og Birkelunden. For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet på Tøyen, der også Naturhistorisk museum med Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum ligger.

Byggemåte

Bærekonstruksjon fundamentert på bæredyktig grunn. Betong grunnmur. Yttervegger i stålkonstruksjon med moduler. Utvendig malt og platet. Glassfasade. Støpte frittbærende dekker. Flatt oppforet takkonstruksjon med flere terrasser. Tekket med membransystem/ asfaltdekke.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

Leilighet - Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Hybel - Primærrom: 24 kvm, Bruksareal: 24 kvm, Bruttoareal: 27 kvm

Innhold

4. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Hybel: Entré, stue/kjøkken og bad.
Annet: Bod i andre etasje på ca. 5 kvm.

Standard

Entré
Boligen har praktisk heisadkomst til leilighetsplan. Entreen gir et umiddelbart godt inntrykk av leiligheten med overflater i tidløse farger. I tillegg har rommet praktiske kvaliteter som stort garderobeskap og en dørtelefon med åpner. Rommet får naturlig lys fra stuen og er for øvrig effektiv belyst med downlights i himling.

Stue
Leiligheten har en lys og innbydende stue som ligger åpent mot et stilrent kjøkken. Stuen får svært godt lysinnslipp fra store vindusflater og skyvedør ut mot balkong. Rommet kan møbleres med både sofaløsning og spisebord. Langs veggen mot entré er det god plass til oppbevaringsmøblement i plasseffektiv nisjeløsning.

Kjøkken
Kjøkkenet er kvalitetsrikt og står fint mot stuens overflater og fargevalg. Innredningen har mørke, slette fronter på benkeskap og hvite høyglansfronter på overskap. Benkeplate er laminert og har stålbeslag, nedfelt oppvaskkum og platetopp. Over platetoppen er det avtrekksvifte med integrert belysning. Videre er alle hvitevarer integrerte og består av stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. På enden av benkeplaten er det avsatt plass til barløsning med spiseplass.

Stue og kjøkken på hybel
Hybelen har en hyggelig stue som ligger i åpen løsning mot kjøkken med barløsning. Stuen har store, takhøye vindusflater og skyvedør ut mot fransk balkong. Barløsningen rommer to barstoler og fungerer i tillegg som en naturlig romdeler. Stuens areal legger til rette for møblering av sofaløsning med tilhørende møblement. Her har man også frihet til å velge sovesofa, eller en litt mindre sofa supplert med seng.

Kjøkkeninnredningen fremstår moderne og meget funksjonell med god benke- og lagringsplass. Frontene er i hvit, glatt utførelse som harmonerer fint med rommets øvrige kvaliteter. Videre er det stavlimt benkeplate, oppvaskkum i stål, opplegg for oppvaskmaskin og avtrekksvifte med kullfilter over koketopp. Det er mulighet for å påkoste kjøkkenet med integrerte hvitevarer.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to pene bad, hvorav ett tilhører hybelen. Badet i hoveddelen har en fin romløsning med adskilte soner og helflisede overflater. Innredninger består av et vegghengt klosett, dusjsone med frostede glassvegger og bred, heldekkende servant med skuffeseksjon. Over servanten er det montert et speil med effektiv sidebelysning. Badet har opplegg for vaskemaskin i innfliset nisje hvor det også er god plass til veggskap.

Bad hybel
Badet i hybelen har tilsvarende kvaliteter som hovedbadet, både med helflisede overflater og praktisk, adskilte soner. Badet har vegghengt klosett, dusjsone med frostede glassvegger, opplegg for vaskemaskin og heldekkende servant med skuffeseksjon. På vegg over servant er det montert skap og speil.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to gode soverom med panoramavinduer, noe som gir rommene en god og luftig følelse. På det ene soverommet blir det ekstra luftig med skyvedør ut mot fransk balkong. Det ene rommet har tilhørende garderobeløsning med hvite, slette fronter. Boligen har for øvrig god lagringsplass med blant annet garderobeløsning i entré og bodrom i oppgang.

Utstyr

Fordelingstavle har automatiske vippebrytere og jordfeilbryter, samt hovedsikring med 63 ampere og overspenningsvern. Boligen har balansert ventilasjon som styres fra panel på vegg. Mekanisk anlegg styres fra vifte på kjøkken. Videre har boligen porttelefon, opplegg for kabel-tv og bredbåndsløsning, samt sentralt brannvarslingssystem og sprinkelanlegg tilkoblet brannstasjon. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnader.

Oppvarming

Boligen har sentralfyring med radiatorer, supplert med varmekabler på bad. Fjernvarme og varmt vann er inkludert i fellesutgiftene pr. mnd.

Parkering / Garasje

Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Etter tilbud fra Oslo kommune er det mulighet for beboerparkering av elbiler i Vulkan P-hus mellom 17-09 på hverdager og 17-11 på helge- og helligdager.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Fellesområde

Fellestomten består av et opparbeidet gårdsrom i kvartal med åpne arealer, gressplen og beplantning. Vulkanområdet består for øvrig av flere nyetablerte og hyggelige uteplasser, og ikke minst en rekke kafeer. Det er også trivelige områder hvor man kan sette seg ned og nyte fine sommerdager i nærhet av Akerselva, restauranter og et ellers yrende folkeliv.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Bunnpris eller Coop Extra. I tillegg sørger umiddelbare Mathallen for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. I kort avstand ligger Grünerløkka som er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker innen mote og interiør, samt spisesteder, barer og frisører. Markveien senter, Kiellands Hus og Ringnes Park Senter ligger også i området, og det er gangavstand til Oslo sentrums handlegater og kjøpesenter.

Nærmeste bussholdeplass er Møllerveien og ligger bare noen minutters gåavstand fra boligen. I tillegg ligger trikkestoppet Schous plass ca. 500 meter unna.
Med bil fra Vulkan tar det ca. 6 min til Oslo S, 6 min til Aker Brygge, 7 min til Majorstuen og 34 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Møllergata barneskole, Sofienberg og Fagerborg ungdomsskole, samt Foss videregående skole. Det finnes et godt utvalg av barnehager i nærområdet, deriblant Ny York og Løkka. Andre skoler i kort avstand er bl.a. Kunsthøgskolen og Arkitekthøgskolen, i tillegg til Westerdals med umiddelbar nærhet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 2013. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 486 509,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 4 756 827,- pr 31.12.16

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger, offentlig bygning/ allmennyttig formål, (kultur, idrett, undervisning), forretning, bevertning, kontor, industri, (håndverk) ihht. reguleringsbestemmelse S-4268. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 1 næringsseksjon og 27 boligseksjoner i henhold til tinglyst seksjoneringsbegjæring.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 912,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv, internett, varmt vann og energi/fyring (akonto), trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og generell drift av sameiet.

Eiendomsskatten for 2017 lå på kr 270,-.

Strøm ligger på ca. kr 9 600,- i året.

Forsikring i Gjensidige (polisenummer 81925681)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
4 375,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
188 024,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 188 024,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Energiforbruket ligger på ca. 7 000 kWh i året.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.