Eiendom

BYGG01/VINSLOTTET: Unik 3-roms leilighet med 3,7m takhøyde | Vestvendt terrasse (32m²), garasje og el-peis |Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon | Ferdig 1. halvår 2020 | Mulighet for tilvalg

BYGG01/VINSLOTTET: Unik 3-roms leilighet med 3,7m takhøyde | Vestvendt terrasse (32m²), garasje og el-peis |Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon | Ferdig 1. halvår 2020 | Mulighet for tilvalg

Fakta

 • Bygg 01 - Haslevangen 18, leilighet B205 - Salg av kontraktsposisjon
 • Primærrom
  70
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 690 000 ,-

Omkostninger

5 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-))
--------------------------------------------------------
150 572,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 840 572,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  70
 • Tomt
  12000

Ferdigstillelse

Antatt ferdigstillelse/innflytting vil være første halvår 2020. Se forøvrig punktene overtagelse og forbehold i salgsoppgaven.

Fellesutgifter og faste løpende kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 35,- til kr. 42,- pr. kvm. bra/mnd, dog minimum kr 1.800,- pr mnd. Utgifter til TV-abonnement og bredbånd vil komme i tillegg.

Kostnader ved varmeanlegg som leverer energi til oppvarming og varmtvann, vil bli fordelt iht. forbruk ved installasjon av forbruksmåler i hver enkelt leilighet.

Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling.

Det er etablert et samarbeid innenfor Hasle Linje (eksklusive Krydderhagen) som alle sameier skal tilknyttes, og som har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer og felles infrastruktur mellom eiendommene på Hasle Linje (felles veier, gatetun, parker, infrastruktur m.v.).

Eiendomsskatt
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt. Satsen for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og vil bli fakturert eier. Så langt det er praktisk vil disse bli belastet gjennom sameiets fellesutgifter. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtakelsen.

Høydepunkter

Meget attraktiv og innholdsrik 3-roms leilighet med hele 3,7 meter takhøyde. Leiligheten ligger i den originale delen av bygget, og vil få et spennende og industrielt preg. Dette kombinert med hele hele 32 kvm uteplass gjør leiligheten virkelig unik. Men kvaliteter som vannbåren gulvarme, balansert ventilasjon, nytt kjøkken fra Sigdal, integrerte hvitevarer fra Siemens, heis og garasje blir dette en utrolig attraktiv pakke. Velkommen til Bygg01!

Vinslottet på Hasle er et helt spesielt leilighetsprosjekt. Vinmonopolets gamle lokaler skal transformeres til butikker, caféer og ikke minst ca. 223 unike leiligheter. Leilighetene er utformet med særlig fokus på høy arkitektonisk kvalitet, arealeffektive planløsninger, romslige balkonger/terrasser og et varig, tiltalende og representativt estetisk uttrykk på bebyggelsen og uteområdene, med respekt for byggets vernestatus. Det anerkjente arkitektfirmaet Kristin Jarmund Arkitekter har artikulert særpregede leilighetsbygg med vakre fasader og spennende planløsninger. Utbygger har lagt listen litt høyere når de har valgt kvalitetene i prosjektet med blant annet gulvvarme uten skjemmende radiatorer, én-stavs parkett, store fliser på bad og kjøkken fra den norske kvalitetsleverandøren Sigdal, med integrerte hvitevarer fra Siemens. Her kan du velge en serie kjøkken i enten klassisk eller moderne stil.

Gleden av å bo i leilighet forsterkes av gode utearealer. Bygg 01 omkranses av et urbant bymiljø med en flott privat atriumspark midt i prosjektet. Byggene får spennende inngangsparti og utearealene preges av flotte torg, brede fortau og spennende fasader på omkringliggende bygg. Stedet du bor blir en del av deg. Trives man hjemme, får man bedre livskvalitet og ny energi.

Leiligheten i Vinslottet - kort fortalt:
Takhøyde på 3,7 meter.
El-peis.
Parkeringsplass i fellesgarasje.
Heis.
Kjøkken og bad med moderne innredning fra Sigdal.
Integrert hvitevarepakke fra Siemens inkludert.
Vannbåren varme.
Balansert ventilasjonsanlegg.
Én-stavs parkett i alle rom.
Velegnet til utleie og som pendlerleilighet.
Sentral og attraktiv beliggenhet.
Planlagt ferdigstillelse første halvår 2020

Beliggenhet

Bygg 01 Vinslottet, er en del av Hasle Linje, et nytt bolig- og næringsområde på Hasle, sentralt plassert mellom Løren, Frydenberg og Økern. Her blir det et spennende område med boliger, næringsbygg, matbutikk, kafeer og en rekke andre servicetilbud.

Hasle tilhører bydel Grünerløkka hvor store deler av områdets tidligere næringsvirksomhet er i ferd med å bli transformert til boliger.

I Bygg 01 bor man sentralt med alt man trenger i umiddelbar nærhet og gode kollektivtilbud. Hasle stasjon ligger en kort spasertur unna. Stasjonen er et viktig kollektivknutepunkt som ble oppgradert og modernisert til metrostandard i 2009. Fra Hasle er det også gode bussforbindelser i alle retninger.

Vinmonopolets tidligere tapperi og produksjonsanlegg er et kjent landemerke på Hasle.
Slik vil det også forbli i fremtiden. Bygget er en verdifull del av Norsk arkitekturhistorie, og dette ønsker vi å føre videre i fremtiden. Før første verdenskrig var Hasle og området rundt mest åker og landbruk. Områdets nyere historie startet like etter at brennevinforbudet ble opphevet i 1927. Den nye institusjonen "Vinmonopolet" trengte et produksjons- og tappeanlegg. Da falt valget på Hasle, der var det plass nok. Helt frem til sommeren 2012 har BYGG 01 fungert som produksjonsanlegg for Vinmonopolet, senere Arcus.

V'en på taket var en del av anlegget på Hasle da det ble ferdigstilt i 1934. Den var laget av kobber og fungerte i mange år som Vinmonopolets logo og ble også et symbol for kongen og fedrelandet under krigen. Da anlegget ble overtatt av Arcus i 1997 ble V'en skåret ned og gitt til Folkemuseet på Bygdø. Etter sigende ble den solgt på auksjon og smeltet om. Hasle Linje har søkt Vinmonopolet om å rekonstruere V'en og sette den opp igjen. Med en ny V konstruert etter de samme dimensjonene vil bygget gjenoppstå som Vinslottet på Hasle.

Innhold

2. etg: Primærrom utgjør 70 kvm som omfattes av stue/kjøkken, 2 soverom, bad og entré.

Innvendig bod/omkledningsrom på ca 2,4 kvm i tilknytning til hovedsoverommet.

Standard

Leilighetene i Bygg 01 leveres med gode materialvalg.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra Sigdal. Du kan velge kostnadsfritt mellom to ulike modeller, Sigdal Horisont eller Sigdal Scala som standard. Kjøkken leveres i mørk grå med matt sort laminat benkeplate som standard. Hvitt kjøkken kan leveres med homogen laminat benkeplate.

Våtrom
Badet får innredning fra Linn Bad Hanna, grå matt eller hvit høyglans, eller tilsvarende fra anerkjent leverandør med heldekkende servant i porselen eller helstøpt, speil og lyslist med stikk. Det blir vegghengt toalett og dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører. Videre er det avsatt plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Vegger
Du kan velge mellom flere forskjellige farger/maling på veggene.

Gulv
Det blir 1-stavs eikeparkett på gulvene i Shade Eik Sandy Grey eller tilsvarende, mattlakkert i stue/kjøkken, soverom, gang/entre og bod. Det vil bli anledning til å velge alternativ 1-stavs Eik Robust hvitpigmentert uten tillegg innen fristen. Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme i alle rom. Badegulvet leveres med keramiske fliser av typen Koshi 30x30 i mørk grå eller tilsvarende med Mk Koshi 5x5 cm DG, mørk grå mosaikk eller tilsvarende nedfelt i dusjsonen.

Terrasser / Balkonger
Terrassen leveres med tredekke av type Møre Royal eller lignende. Balkongrekkverk leveres i klart glass med en gitt andel stålspiler. Der det er skillevegger mellom balkonger / terrasser leveres disse i glass og aluminium eller kledd med egnet platekledning eller med trepanel/trespiler.

Garderobe
Det leveres 1 meter Sigdal eller tilsvarende kombi garderobeskap pr sengeplass, type glatt hvit med høyde i underkant 2,1 m.

Boder
Innvendig bod på ca 2,4 kvm, i tillegg sportsbod plassert i felles bodanlegg i parkeringskjeller.

Ventilasjon og lufting
Leilighetene leveres med ett ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hver leilighet.

Tomt

Eiet tomt: ca. 12000 kvm.

Parkering

Det medfølger én bruksrett til en parkeringsplass i felles eksisterende kjeller under bygget. (estimert verdi kr 300 000,-)

Boligparkeringen vil kunne ha felles adkomst gjennom to kulverter og være en del av et større parkeringsanlegg som også omfatter p-plasser for service, handel og næring.

Sykkelparkering
Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i sykkelboder, i hovedsak tilknyttet p-kjelleren.

Oppvarming

Energibehovet til oppvarming og varmt tappevann dekkes ved tilkopling til fjernvarmenett i kundesentral plassert i kjeller på kafebygget i Bøkkerveien. Byggene blir levert med termostatstyrt vannbåren gulvvarme i alle rom, med unntak av bod.

Sameiet

Leilighetene/ eierseksjonene i hele Hasle Linje bygg 01 vil tilhøre ett eller flere sameier slik utbygger finner det hensiktsmessig. Sameiene vil da ha tilgang til felles ute- og oppholdsareal. Sameiet vil delta i et fellessameie eller være en del av samme sameie som næringsdelen av prosjektet. Boliger og næring vil så langt det er mulig, forsøkes organisert som separate sameier. Fellessameiet skal ha til formål å koordinere nødvendige vedlikeholds- og driftsoppgaver som berører både bolig og næring, herunder offentlige og private serviceavtaler sameiet må inngå. Seksjonsnummer og eierbrøk bestemmes ved seksjonering. Sameiet vil ivareta forvaltning av fellesareal innenfor eiendommen.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jf. lov om eierseksjoner §22

Andre forhold

Tilvalg:
Innenfor gitte rammer og tidsfrister, og mot et tillegg i pris vil det være mulig å skreddersy sitt eget preg på leiligheten utover de valgmulighetene salgsprospektet gir. Det vil bli gjennomført personlige endringsmøter. Etter at byggingen har startet tar vi forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da byggingen kan ha kommet for langt. Det kan ikke gjøres endringer på byggets fasade, vinduer, utv. dører, balkonger eller fellesarealer. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet ved kjøp av tilleggstjenester/endringer.

Garanti
Det er stillet garanti fra utbygger/selger 1 denne vil bli transporter til endelig kjøper. Garantien som utgjør 3% i byggeperioden og 5% i garantiperioden på 5 år fra overtagelse, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom utbygger/selger 1 og Kjøper 1 iht. opprinnelig kjøpekontrakt. Det vil ikke bli stillet ytterligere garanti fra selger i dette ledd for kjøpesum på kontraktsposisjonen. Garanti etter §47 forutsettes stilt om utbygger/selger 1 ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Entreprenør
Solid Entreprenør AS er valgt som entreprenør for prosjektet.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

10 prosent av kjøpesummen for boligen, kr 530 900,-, kjøpesummen for kontraktsposisjonen kr 381 000,- ved kjøp til prisantydning og kr 100 000,- for transportgebyr til utbygger, til sammen kr 1 011 900,- innbetales til meglers klientkonto ved signering av nærværende kontrakt.

Innbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.

Selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen har allerede innbetalt forskuddet på 10 prosent av kjøpesummen iht. kjøpekontrakten for boligen.

Kjøper 2 sitt innbetalte forskudd ved kontraktsignering, samt rettigheter tilknyttet beløpet vil bli utbetalt selger (Kjøper 1) av kontraktsposisjonen så snart beløpet er disponibelt på meglers klientkonto. Likeledes vil retten til det allerede innbetalte beløpet av Kjøper 1 bli tiltransportert Kjøper 2 fra samme dato.

Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. resten av kjøpesummen for boligen kr. 4 778 100,- samt resterende omkostninger kr 143 472,- og eventuelle tilvalgs-/ endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibelt på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse av boligen.

Kjøper 2 er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/ endringsbestillinger før boligselgeren har stilt sikkerhet, jf. bustadoppføringslova § 12.

Påløpte renter tilfaller Kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på Kjøper 2, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs-/endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. bustadoppføringslova § 47.

Kjøper 2 bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/ gebyrer.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpsloven.

Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.

Kjøpers plikt til å betale kjøpesummen for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen, jf avhendingslova § 1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side og Kjøper 2 har plikt til å betale hele kjøpesummen for kontrakstposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir Kjøper 2 rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom Kjøper 2 ikke er forbruker, skal Kjøper 2 betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til Kjøper 1 selv om ikke Kjøper 2 har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper 2 har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke på noen måte leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper 2 har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til bustadoppføringslovas § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan Kjøper 2 holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Offentlige godkjenninger

Det foreligger rammetillatelse og igangsettingstillatelse for prosjektet. Byggingen er i full gang og prosjektet er så langt i rute.