Eiendom

FRYDENBERG - Lys og attraktiv 2-roms toppleilighet fra 2006 med heis, solrik balkong og fantastisk utsikt - Strøm, varme, v.vann og kabel-TV inkl. i felleskostnadene - Garasje*

FRYDENBERG - Lys og attraktiv 2-roms toppleilighet fra 2006 med heis, solrik balkong og fantastisk utsikt - Strøm, varme, v.vann og kabel-TV inkl. i felleskostnadene - Garasje*
Solgt

Fakta

 • Seljeveien 1
 • Primærrom
  42
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 500 000 ,-

Omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning)
18 684,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 518 684,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 526 593,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  42
 • Tomt
  2007

Beskrivelse

Vebjørn Myhre i Nordvik & Partners har gleden av å presentere en lys og attraktiv 2-roms toppleilighet med heisadkomst, solrik balkong og flott utsikt. Leiligheten består av entré, bad, soverom og stue med utgang til balkong. Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt og er innflytningsklar.

Dette er en leilighet som har svært god internbeliggenhet i borettslagets fremste rekke, noe som gir en usjenert utsikt, uten innsyn fra naboer og forbipasserende.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, idrettshaller og flere treningssenter.

Kort om boligen
Heis
Toppleilighet
Bod på ca. 5 m²
Sørvestvendt balkong
Ingen dokumentavgift
IN-ordning og sikringsordning
Mulighet for kjøp av garasjeplass for bil og MC
Kort vei til offentlig transport, butikker og andre servicetilbud
Strøm, varme, v-vann og kabel-TV inkludert i felleskostnadene


Entré:
Innbydende entré med god plass til sko og yttertøy. Adkomst til stue med åpen kjøkkenløsning, samt baderom. Rommet er holdt i lyse og nøytrale farger, noe som er gjennomgående for de øvrige rommene i boligen.

Stue:
Lys og romslig stue med åpen kjøkkenløsning og god plass til sofagruppe, tv-benk og stuebord m.m. Store vindusflater som gir mye lys og skaper en god romfølelse. Fantastisk utsikt fra stue og balkong. Stue og kjøkken er nymalt i 2018.

Balkong:
Solrik og sydvestvendt balkong på ca. 9 m², med plass til utemøbler og grill. Rekkverk i stål med nye håndløpere i 2017. Balkongdekke belagt med treheller.

Kjøkken:
Flott kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredning fra Norema med lyse, glatte fronter, laminat benkeplate med innfelt servant, samt lys og stikkontakt under overskap. Ny kjøkkenventilator fra 2018 er tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Komfyr fra Gram, oppvaskmaskin fra AEG og kjøleskap fra Bosch kan medfølge i handelen hvis dette er ønskelig. Komfyr og oppvaskmaskin er fra 2017.

Baderom:
Meget romslig og pent flislagt baderom fra byggeåret (2006). Vegghengt toalett med innebygd sisterne, dusjhjørne med dører i glass og innstøpt speil over servant. Varme i gulv, opplegg for vaskemaskin og fordelerskap i himling.

Soverom:
Soverom med garderobeskap og god plass til både dobbeltseng og nattbord. Seng kan medfølge handelen, etter avtale.

Bod:
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 5 m².

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Attraktiv og usjenert beliggenhet på Frydenberg. Frydenberg ligger sentralt mellom Hasle, Løren og Carl Berner innenfor Ring 3. Her bor du i rolige omgivelser med lite trafikk. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplasser, idrettshaller, turnhaller og flere treningssenter.

Nærhet til Løren som er en spennende bydel i sterk vekst med torg, parkanlegg og handlegater. Industribygg erstattes av nye boliger og et rikt tilbud av service, kultur og rekreasjon. Gangavstand både til Carl Berner og Torshov som tilbyr ulike fasiliteter som restauranter og kaféer.

I april 2016 åpnet Løren T-banestasjon som gir enkel reisevei til alle deler av byen. Det tar kun ca. 5 minutter til Storo og 15 minutter til sentrum. Diverse busser, inkludert flybussen stopper også i nærheten.

Gangavstand til flere dagligvarebutikker som b.la Kiwi og Meny, apotek, spisesteder og andre butikker på torget, samt Vinmonopol på Hasle Torg. Carl Berner tilbyr en rekke butikker, og dersom du ønsker noe spesielt, kan du enkelt ta deg til Storo Storsenter fra leiligheten.

I løpet av 2020 er det planlagt at et helt nytt kjøpesenter, på størrelse med Storo storsenter, skal åpne dørene på Økern, som ligger kort vei fra Frydenberg. Da blir Økern et moderne sentrum, et knutepunkt med T-bane, 13 busslinjer og et tyngdepunkt i den nye Hovinbyen som kommer til å vokse frem. Her skal det bli både bad, kino, hotell, boliger og mye mer.

Dette er en helt topp adresse for deg som ønsker å bo sentralt til i et attraktivt område med utallige servicetilbud i nærheten, samt kort vei til buss og T-bane og der du også kan slappe av på en solrik balkong.

Felleskostnader

Kr. 2 920 pr. mnd.

Herav:
Vedlikeholdsfond 55,-
Felleskostnader 1.367,-
Strøm, varme, v.vann 1.145,-
Lån Leiligheter 184,-
Kabel-tv 169,-

Etasje

4.etasje med heisadkomst.

Garasje / Parkering

Stor og skjermet garasjeplass i lukket garasjeanlegg med heisadkomst til boligen kan medfølge handelen for kr. 400 000,-

MC -plass nr. 10, like ved heisen, kan også medfølge handelen for kr. 15.000,-

Leie for garasjeplassen er på kr 273,- pr. mnd. og kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.
Leie for MC-plassen er på kr 76,- pr. mnd. og kommer i tillegg til felleskostnader for boligen.

Garasjeplassen og MC-plassen kan kun eies av personer som har bostedsadresse i Frydenberg-området.

Det påløper administrasjonskostnader på kr. 697,- til forretningsfører ved eierskifte av garasjen og MC-plassen.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 665 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 304 527 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 45 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/-kjøkken, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.
Det forutsettes at kjøper selv skal bebo leiligheten, med mindre man kan dokumentere bruksoverlating som nevnt i borettslagslovens §§ 5.3 - 5.7.
Se for øvrig vedtektenes § 6 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Frydenberg 1 borettslag består av 98 leiligheter fordelt på 7 hus som har adresse Seljeveien 1, 3, 5, 7, 9, 11 og 13.
Borettslaget har egen hjemme side. http://frydenberg.borettslag.net/

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår

Lånnr: OBBK01-98207542859
Annuitetslån 29.599.828,-
19 år og 3 md.
12 terminer p.a.,
Flytende rente 1,95%

Lånnr: OBBK02-98207530719
Annuitetslån 2.819.428,-
9 år og 5 md.
12 terminer p.a.
Flytende rente 2,10%

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:

Lånnr: OBBK02-98207530719
Restsaldo: 18.684,-
Kapitalkostnader: 184,-
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 19.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.01.2018

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: myhre@nordvikpartners.no eller SMS: 46 93 08 78 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

2007/1046001-2/200 Erklæring/avtale
18.12.2007
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 126 Bnr: 147
Bestemmelse om bruksrett til kjørbar atkomstvei.
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/274735-1/200 Erklæring/avtale
07.04.2008
Rettighetshaver:Oslo Kommune Plan- Og
Org.nr: 971040823
Vedtak etter Forurensningslovens § 7: Bygge- og gravearbeider skal ikke finne sted uten at Kommunen er varslet og eventuelt har gitt tillatelse.

2009/238087-1/200 Erklæring/avtale
02.04.2009
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 426 Bnr: 2
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

2009/238087-7/200 Erklæring/avtale
02.04.2009
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/907289-1/200 Felles pantedok bor.innsk
26.11.2009
BELØP: NOK 51.437.046
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jfr Brl §2-11, 1.Ledd
Lnr: 10026590

2016/745868-1/200 ** Prioritetsbestemmelse
18.08.2016
veket for: PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK 2016/745864-1/200

2016/745864-1/200 Pantedokument ved bytte av bank
18.08.2016
BELØP: NOK 206.270.584
Panthaver:Obos-Banken As
Org.nr: 911986884

2016/762072-1/200 Pantedokument
24.08.2016
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:Obos-Banken As
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Elektronisk innsendt

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.