Eiendom

BERGKRYSTALLEN/LAMBERTSETER - Lekker 2-roms hjørneleilighet i grønne og hyggelig omgivelser. Høy 1. etg. Nytt bad 2015. Overbygget balkong (ca. 12 kvm.) Vesentlig oppgradert leilighet og gård.

BERGKRYSTALLEN/LAMBERTSETER - Lekker 2-roms hjørneleilighet i grønne og hyggelig omgivelser. Høy 1. etg. Nytt bad 2015. Overbygget balkong (ca. 12 kvm.) Vesentlig oppgradert leilighet og gård.
Solgt

Fakta

 • Feltspatveien 33
 • Primærrom
  56
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 950 000 ,-

Omkostninger

2 950 000,- (Prisantydning)
189 388,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 139 388,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing/benyttelse forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
11 688,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 151 076,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  56
 • Tomt
  62448

Faste løpende kostnader

Felleskostnader utgjør kr 2.522,- pr måned og inkluderer nedbetaling av fellesgjeld, a konto varmtvann, forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles forsikringer, kabel-tv m.m.
Kapitalkostnader utgjør tilsammen ca kr 744,- pr måned. Estimert endring etter avdragsfrihet på det ene lånet utgjør kr 29,- pr mnd.

Sikringsordning fellesgjeld: Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Individuell avregning av varmtvann er vedtatt innført av generalforsamlingen, men ordningen har ikke trådt i kraft fordi det gjenstår å innstallere målere i noen boliger. Fra 01.07.2016 er á-kontobeløp for varmtvann ilagt med kr 3,- pr m2. Ista avregner forbruk av varmtvann (felles beredere i kjeller) en gang i året, normalt per 30.05. Tilgodebeløp refunderes andelseiere konto, eventuell merforbruk innkreves via husleien. Strømavlesningsskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside www.ista.no
Dette kommer i tillegg til dagens felleskostnader.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

Lys og pen 2-roms andelsleilighet - ingen dok. avgift
Leiligheten er vesentlig oppgradert av selger og fremstår som stilfull og lekker
Hjørneleilighet - rikelig lysinnslipp fra vinduer på to vegger
Bad pusset opp i borettslagets regi i 2015
Overbygget balkong (ca. 12 kvm.)
Rikelig med lagring i 3 boder
Høy 1. etg. - enkel, tilnærmet trappefri adkomst (kun fire trinn)
Borettslaget holder på med oppgradering av piper, tak. balkonger og fasade - ingen økning i fellesutgifter
De flotte grøntarealene oppgraderes og holdes jevnlig i orden jmf. plan vedtatt i 2014
Stille beliggenhet med umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, servicetilbud og rekreasjonsområder

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Bergkrystallen/Lambertseter. Fine grøntområder med turmuligheter i umiddelbar nærhet. Kort vei til Lambertseter senter med et rikt utvalg av butikker samt bibliotek og Symra kino. I tillegg er det kort vei til Sæter og Holtet med Mathuset Jacobs, apotek, post og konditori. Kiwi butikk like ved leiligheten. Kort gangavstand til Bergkrystallen T-banestasjon. Reisetid til sentrum med t-banen er ca 21 minutter.
Leiligheten ligger i et sentralt og populært bomiljø på Bergkrystallen/Lambertseter i Oslo, med nærhet til offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er lysløype og turvei kun noen få hundre meter fra leiligheten, og på vinterstid kan man teste seg i Griser'n, en av Oslos topp ti akebakker. Det er kort vei til Lambertseter idrettspark med fotballbaner, friidrettsanlegg og idrettslekeplass. Videre er det flere lekeplasser i området, skøytebane, svømmehall, alpinanlegg, skiløyper, ridesenter, løpehall, tennisanlegg og treningssenter m.m. Det er også gangavstand til Tufteparken Lambertseter, en aktivitetspark som ble åpnet i mai 2016. Det er store friområder på Ekeberg/Brannfjell og i Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. For hyggelige søndagsturer anbefales Østensjøvannet som ligger i nærområdet.

Innhold

1. etg: Primærrom utgjør 56 m2 som omfattes av entré, bad, stue/kjøkken, soverom.

Utgang fra stue til sydvend overbygget balkong på ca 12 kvm.
Det medfølger én loftsbod og to kjellerboder. Loftsboden er på ca 8 kvm gulvflate (skråtak). Kjellerbodene er på henholdsvis 4,5 kvm og 2 kvm.

Standard

Leiligheten holder en god standard der alle overflater er pusset opp samt at kjøkken og bad også er av nyere dato. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2015. Soverom pusset opp 2017.

Hvit profilert kjøkkeninnredning fra IKEA med laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Integrert micobølgeovn og stekeovn i høyskap, 4 soners induksjonstopp og kjøl/frys. Løs oppvaskmaskin under benk.

Flislagt baderomsgulv med elektriske varmekabler. Flislagte vegger. Servantskap med skuffer og benkeplate i bambus. Toppmontert servant. Speilskap med lysarmatur over servant. Veggmontert skap. Dusjnisje med foldbare dusjdører (90x100 cm.). Vegghengt wc med innbygget sisterne. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Nedsenket himling med downlights. Nyere baderomskonstruksjon og røropplegg fra 2015. Rør-i-rør system med fordelingsskap med avrenningsventil. Sluk med klemring og synlig membran. Arbeid utført i regi av BRL.

Helsparklede og malte innvendige murvegger. Gipsplater på soverom. Rustikk teglsteinsvegg i entré.

Malte himlinger.

Laminat i stue og soverom. Fliser i entré og på badet.

Innvendige fyllingsdører med lyddemping.

Moderne peisovn i stue. Rehabiliterte piper i gården i regi av borettslaget 2017/18.

Ventilasjon ved naturlig avtrekk, naturlig oppdrift. Tiluft via ventiler i yttervegg. Avtrekksventil på bad. Ventilasjonskanaler i bygget er renset i regi av BRL.

Fordelingstavle med nye automatiske vippebrytere plassert i trappeoppgang. 2x40 amp hovedsikringer. 8 fordelingskurser.

Nyere porttelefon med videofunksjon og automatisk døråpner.

Plassering av sikringsskap: I gang, utenfor inngangsdør
Plassering av varmtvannstank: Felles anlegg i kjeller
Plassering av stoppekran: På bad

Hakk i flis på badrom. Flisen blir skiftet før overtagelse.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt. Dokumentene er tilgjengelige på meglers kontor eller vedlagt prospektet. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Byggemåte

Hjørneleilighet i boligblokk oppført i 1957 over fire etasjer pluss kjeller og loft. Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt og det er gjort flere oppgraderinger på bygningsmassen opp gjennom årene. Det kan bl. a nevnes at fasaden er etterisolert, pipene rehabilitert, nytt callinganlegg.
Bygning fundamentert med betong til faste/stabile/komprimerte masser/fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv. Saltak i trekonstruksjon. Antatt tekket med takstein. Bærende konstruksjoner i betong i yttervegger. Utvendig forblendet med spekket teglstein/pussystem og noe liggende panel. Fasaden er etterisolert. Etasjeskillere i armert betong. Tre-lagsvinduer med trekarm der produksjonsstempelet i glasset er fra 1983. Nyere glass i vindu på soverom. Balkongdør i samme utførelse. Nyere brann-/lydsertifisert inngangsdør med sikkerhetslås fra 2012. Støpte felles trapper belagt med terrazzo. Overflater på vegger og tak er pusset og malt. Utenpåhengende balkong ca 8 m² i stålkonstruksjon. Rekkverk i stål. Gulv belagt med tredekke. Rehabiliterte piper i gården i regi av borettslaget i 2017/18.

Bebyggelse

Blokkbebyggelse fra 50-60-tallet.
Borettslaget har gjennomført en stor våtromsrehabilitering som ble ferdigstilt i 2016.
Rehabilitering av piper, tak. balkonger og fasade ble vedtatt av generalforsamling april 2017. Prosjektering er påbegynt. Kostnad og finansiering: ca. kr 45.000.000 finansieres ved låneopptak i OBOS-banken. Prosjektet skal ikke medføre økning av felleskostnader.
For mer info.: http://bergkrystallenborettslag.no/0079/bb-info-oktober-2017

Tomt

Fellestomt: 62448 kvm.

Pent opparbeidet felles tomt som er beplantet med plenarealer, prydbusker og trær.
Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområdes settes i stand med en totalkostnad på ca. 8-12 millioner kroner. Arbeidene finansieres over løpende drift og medfører ingen økning av felleskostnader. Arbeidene er påbegynt.

Parkering

Det medfølger ikke parkering, men borettslaget har ca 100 parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter ventelisteprinsippet.
For mer info.: http://bergkrystallenborettslag.no/0079/beboerinformasjon/parkering/parkering
Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Bygget ligger i kort kjøreavstand fra E6 og oppleves derfor som relativt sentralt da E6 gir raske transportettapper til Oslo og omegn. Bergkrystallen t-banestasjon i underkant av 5 minutters gåtid unna. Leiligheten i seg selv ligger i høy første etasje (4 trappetrinn fra utgangsparti) og har automatisk døråpner på ytterdør samt konvensjonell nøkkellås til leilighetens egen inngangsdør. Oppgang hvor leilighetene ligger i halve etasjer. Lett adkomst fra vei. Vaktmestertjenesten holder oppkjørsel/gangsti til leilighet brøytet og strødd på vinterstid.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Gulvvarme i entré, bad og stue/kjøkken. Ingen fastmonterte panelovner. Varmtvann fra felles anlegg.
Selger har i snitt ligget på et strømforbruk ca 12000 kWh pr år. Vedfyring kan erstatte noe av oppvarmingen som inngår i dette forbruket

Borettslaget

Borettslaget består av 481 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
Har vært utført full rørfornyelse inklusive oppussing av bad og installering av fellesbereder i 2015.
Rehabilitering av piper og ventilasjon 2017/18. Planlagt fasaderehabilitering medio 2018. Se for øvrig denne siden for mer informasjon: http://bergkrystallenborettslag.no/0079/bb-info-oktober-2017

Rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade ble vedtatt av generalforsamlingen i april 2017. Arbeidene er påbegynt. Kostnaden er estimert til ca kr 45.000.000,-, og finansieres ved låneopptak i OBOS-banken. Lån er bevilget med kr 45.000.000, herav er 9.000.000,- utbetalt og fordelt per 19.12.17. Prosjektet skal ifølge styret ikke medføre økning av felleskostnader. Generalforsamlingen vedtok i 2014/2015 en grøntplan/utomhusplan, som medfører at uteområdes settes i stand med en totalkostnad på ca. 8-12 millioner kroner. Styrets plan er at arbeidene skal finansieres over løpende drift og ikke medføre ingen økning av felleskostnadene. Arbeidene er påbegynt.
Borettslaget har gjennomført en stor våtromsrehabilitering som ble ferdigstilt i 2016.
Det skal utføres oppussing av veranda i regi av borettslaget. Tidspunkt for dette bygget er vår/sommer. Det er besluttet at alle utvendige vinduer og verandadører skal byttes. Prosjektet begynner i 2019.

Juridiske personer og kreditorer kan bare erverve andel i borettslaget dersom de eier andel i boligbyggelaget som det ikke er knyttet bolig til fra før.
Ved ethvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.

Budgivere oppfordres til å sette seg nøye inn i innkallingen og protokollen til årsmøte avholdt 04. april 2017. Her detaljert beskrivelse av forslag og vedtatte planer for borettslaget.

Dyrehold er tillatt. Må søkes hos styret.

Boligselskapets hjemmeside: www.bergkrystallen.no

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.
Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg, utpeker OBOS hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen. Andelseier har forkjøpsrett etter ansiennitet i borettslaget. Ansiennitet regnes fra dato for overtakelse av andelen. Har andelseieren sammenhengende eid flere andeler, regnes ansienniteten fra overtakelsen av første andel. Står flere andelseiere med lik ansiennitet i borettslaget, går den med lengst ansiennitet i OBOS foran.
Boligen er annonsert på www.obos.no/boliger-med-forkjopsrett med meldefrist for medlemmene 13.03.18. Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, så sant vilkårene i borettslagsloven § 4-15 er oppfylt.

Skoler

Lambertseter skole 1-10 kl 0.6 km
Lambertseter videregående skole 1.7 km
Ulsrud videregående skole 3.5 km
Steinspranget barnehage 1-6 år 0.2 km
Marmorberget barnehage 1-5 år 0.5 km
Mellombølgen barnehage 2-5 år 0.7 km

Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 02180 for nærmere informasjon.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Sum andel fellesgjeld (kun lån) for denne leiligheten utgjør kr 189.000,-, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.02.2018

Borettslaget har lån i Obos:
Restgjeld kr 81.798.599,- pr 01.03.2018. Restgjeld for denne andelen er kr 150.274,- pr 01.03.2018
Flytende rente 1,85% pr 01.03.2018
Restløpetid: 28 år 7 mnd
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Nei

Borettslaget har lån i Husbanken:
Restgjeld kr 11.774.007,- pr 01.03.2018. Restgjeld for denne andelen er kr 21.632,- pr 01.03.2018
Rente 1,58% pr 01.03.2018
Restløpetid: 13 år 2 mnd
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Nei

Borettslaget har lån i Obos:
Restgjeld kr 9.000.000,- pr 01.03.2018. Restgjeld for denne andelen er kr 16.535,- pr 01.03.2018
Flytende rente 1,85% pr 01.03.2018
Restløpetid: 39 år 10 mnd
Avdragsfrihet frem til 01.12.2022
Estimert endring etter avdragsfrihet: kr 29,- pr mnd.
Det gjøres oppmerksom på at estimert endring i felleskostnader pr. md. etter avdragsfri periode forutsetter at avdrag og rentebetingelser pr. dato beholdes uendret.
IN-ordning: Nei

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Bergkrystallen borettslag er tilknyttet sikringsfond.
Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn for første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Evt. mulighet for utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate boligen til andre for opp til tre år dersom andelseier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av Lov om Borettslag §5-6. Se forøvrig borettslagets vedtekter og konferer megler.