Eiendom

GRÜNERLØKKA- Svært attraktiv og pen loftsleilighet fra 2007 med god standard - Stor solrik takterrasse på 11 kvm beliggende mot bakgård

GRÜNERLØKKA- Svært attraktiv og pen loftsleilighet fra 2007 med god standard - Stor solrik takterrasse på 11 kvm beliggende mot bakgård
Solgt

Fakta

 • Biermanns gate 8b
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 300 000 ,-

Omkostninger

5 300 000,- (Prisantydning)
23 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 323 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 330 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  459

Beskrivelse

Bjørn R. Støylen i Nordvik & Partners avd. Frogner har gleden av å presentere en svært attraktiv og pen 3 roms loftsleilighet på Øvre Grünerløkka, like ved Ringnes Park. Leiligheten er en ombygd/innredet loftsleilighet med entre/trapperom i 4. etasje og innredet del i 5. etasje. Stue og kjøkken ligger i fin åpen løsning med skyvedør ut til en 11 kvm solrik takterrasse. Veldig fine lysforhold i stue og kjøkken fra store og mange takvinduer. Boligen har hvitlasert eikeparkett på gulv, synlige takbjelker med downlights i himling, Velux takvinduer og en god planløsning med nesten 120 kvm gulvflate. Stue/kjøkken og takterrasse har pipeløp med mulighet for etablering av peis* Leiligheten fremstår velholdt og moderne og gir et svært godt totalinntrykk.

- SVÆRT ATTRAKTIV OG PEN 3 ROMS TOPPLEILIGHET
- STOR OG SOLRIK TAKTERRASSE
- LEKKERT STORT BADEROM
- VARMTVANN INKLUDERT
- CA. 120 KVM GULVFLATE
- PIPELØP
- VELDREVET BORETTSLAG
- MULIGHET FOR RASK OVERTAKELSE

Innhold

Leiligheten har inngang i fjerde etasje, inneholder romslig entré/trappegang, stor hjørnestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til stor solrik takterrasse, to romslige soverom, lekkert flislagt bad og separat toalett.

Leiligheten disponerer en bod på ca. 5,5 kvm og en bod under trapp ca. 6,5 kvm gulvflate.
Kabel-TV, calling med kamera, opplegg bredbånd.

Standard

Entré/trappegang:
Inngang fra fjerde etasje, beholdt i bygningens opprinnelige stil. Praktisk garderobeløsning. Entredør og rømningsdør med B30, 35 db (brann og lyddør). Ståldør A60 brannklassifisert mellom trapperom og gang.

Hjørnestue/kjøkken
Romslig, lys og åpen stue med plass til sofaseksjon og spiseplass. Synlige takbjelker i himling, hvitlasert eikeparkett på gulv. Åpen og pen kjøkkenløsning med hvit innredning fra Kvik. Integrerte hvitevarer fra Siemens, ventilatorhette i rustfritt stål. Heltre eik benkeplate. Trådløs styring av belysning på kjøkken. Utgang stor terrasse.

Takterrasse
Stor sydøstvendt terrasse på ca. 11 kvm mot gårdsrom. Terrassen har utgang mot gårdsrom. Gulvet er dekket med fliser med varmekabler. Belysning og stikk.

Soverom 1
Stort "master bedroom". Også her synlige takbjelker, hvite flater og hvitlasert eikeparkett. Godt med garderobeplass. Fra hovedsoverommet er det dør til nøduttgang via nabooppgang.

Soverom 2
Barnerom/gjesterom/kontor. Synlige takbjelker, synlig pipeløp, hvitlasert eikeparkett.

Begge soverommene har antenneuttak for kabel-tv og blendingsgardin til takvindu på begge soverom.

Bad
Stort flislagt baderom med smakfull og påkostet innredning. Designservant og servantbenk i heltre eik, frittstående badekar, egen dusjsone og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i himling, varmekabler i gulv og synlige takbjelker.

Separat toalett
Separat toalettrom med nedfelt servant i servantskap i hvit høyglans, hvitmalte vegger og hvitlasert eikegulv.

Boder
Leiligheten disponerer to boder i kjeller, hver på ca 5 kvm.

Vegger: Malte slette vegger. Gips og betong.

Gulv: Hvitlasert eikeparkett, fliser i entré og i badeværelse.

Himling: Utstrakt bruk av downlights i himling.

Vinduer: Velux takvinduer. Terrasseskyvedør med 2 lags isolerglass fra 2007.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på Øvre Grünerløkka, like ved Ringnes Park. Biermanns gate ligger i nærheten av Akerselva, Birkelunden og Olaf Ryes plass. Korte avstander til alle fasiliteter som post, bank, forretninger, offentlig kommunikasjon, skoler, barnehager, Sats/Elixia og Ringen kino. Gangavstand til Oslo sentrum og Nydalen.

Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.

For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet på Tøyen. Her finner du også Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum.

Offentlig kommunikasjon
Trikk til sentrum og Grefsen rett utenfor døren (trikk 11, 12 og 13). Bussholdeplasser finner du både Toftes gate og i Sannergata like nedenfor, herfra går busslinje 21 som blant annet tar deg til Aker Brygge samt linje 33 til Filipstad. Nærmeste T-bane ligger på Carl Berners plass.

Tur og rekreasjon ¨
Området har parker og friarealer som Birkelunden, Mølla, Akerselva og Torshovdalen med fine grøntarealer i umiddelbar nærhet.

Felleskostnader

Kr. 5 581 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Varmtvann, nedbetaling og renter andel fellesgjeld, kabel-tv, vaktmestertjenester/trappevask, fellesstrøm, fellesforsikring, byggforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter og andre driftskostnader.

Etasje

5. etasje, inngang 4.

Tomt

Areal: 459 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 365 072 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr.4 914 259 pr. 31.12.16
Tallene er hentet fra skatteetatens boligkalkulator.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregisteret pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på loftet fra 2007. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

4/5. etasje:
Bruksareal: 84 kvm.
Primærrom: 84 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/trapperom, gang, wc, bad, kjøkken - spisestue - stue og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.

Adkomst

Enkel adkomst fra Vogts gate og Biermanns gate. Biermannsgate krysser Toftes gate hvor denne skifter navn til Vogts gate øverst på Grünerløkka.Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Reguleringskartet ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Biermannsgate 8 B/L. Org.nr: 947358154. Borettslaget består av 14 andelsleiligheter. Styreleder: Markus Lien.

Fellesgjeld / lånevilkår

Fellesgjelden pr. 01.01.2018 er kr. 23.000. Restsaldo er kr. 22.950. Kapitalkostnader er kr. 724.

Borettslaget har et annuitetslån i Eika boligkreditt med en restsaldo på kr. 275.947 og restløpetid på 2 år 9 mnd. Flytende rente på 2,80%.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har en sunn økonomi og har budsjettert med ca. 250 000 i vedlikehold for 2018. Borettslaget har utarbeidet en vedlikeholdsplan for årene fremover. Styret vil først og fremst fokusere på oppussing av fasade og det elektriske anlegget. Årsmøte vil bli avhold i midten av mars 2018.

Tidligere arbeid / oppussing:
2013 - Piperehabilitering 4 piper ved glideløp
2001 - Oppussing av kjeller (kr. 400 000,-)
2001 - Oppussing av trappeoppgangen
2006 - Oppussing av fasade (kr. 500 000,-)
2007 - Utbygging av loft
2008 - Nytt callinganlegg
2009 - Adresserbart brannvarslingsanlegg

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: stoylen@nordvikpartners.no eller SMS: 91 32 15 25 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.