Eiendom

KIELLANDS HUS/ILA - Lys og moderne leilighet fra 2007 - Solrik balkong. Felles takterrasse og heis - Ingen forkjøpsrett eller dok.avgift - Mot lukket bakgård - Flytt rett inn!

KIELLANDS HUS/ILA - Lys og moderne leilighet fra 2007 - Solrik balkong. Felles takterrasse og heis - Ingen forkjøpsrett eller dok.avgift - Mot lukket bakgård - Flytt rett inn!

Fakta

 • Landstads gate 2
 • Primærrom
  75
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 300 000 ,-

Omkostninger

5 300 000,- (Prisantydning)
299 179,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 599 179,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
500,- (Innflyttingsgebyr til boligselskapet på kr 500,- + fakturaomk.)
--------------------------------------------------------
8 409,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 607 588,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  75
 • Tomt
  5105

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Kjetil Nilssen har gleden av å presentere en lys og moderne leilighet. Her kan du bo godt med en hyggelig og tilbaketrukket beliggenhet, god planløsning og høy standard. Solrik, vestvendt balkong på ca. 6,8 kvm. mot indre gård. Store vindusflater gjør leiligheten lys og innbydende.

Godt utnyttet planløsning med romslig stue, åpen og moderne kjøkkenløsning, flislagt baderom, to romslige soverom, innebod og entré med plass til klær og sko. Leiligheten ligger usjenert til og vender mot en grønn og hyggelig bakhage. Man har også tilgang til en stor og solrik, felles takterrasse med utsikt over Oslo og Alexander Kiellands plass. Ved ledighet er det mulighet for leie av garasjeplass i kjeller.

Kiellands Hus ble ferdigstilt i 2007 og borettslaget består av 60 leiligheter. Borettslaget er meget populært, beliggende i en blindvei skjermet for gjennomgangstrafikk. Alt av servicetilbud og fasiliteter i umiddelbar nærhet som blant annet forretninger, kaféer, restauranter, treningssentre, skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. Fantastisk bakgård/hage med hyggelig grilloppsett, bord og stoler til felles bruk. Se selskapets hjemmeside: www.kiellandshus.net. Flytt rett inn!

Lave omkostninger, ingen dokumentavgift, og ingen forkjøpsrett.

Kort fortalt:
- Lys og moderne leilighet fra 2007
- Vestvendt balkong på ca. 6,8 kvm
- Utsyn over rolig og skjermet bakhage
- Heis i bygget
- Mulighet for garasjeleie i kjeller ved ledighet (heisadkomst)
- Borettslaget har både IN- og sikringsordning
- Gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning
- Pent og tidsriktig Norema-kjøkken med masse skap- og benkeplass
- To gode og romslige soverom
- Praktisk innebod
- Varmekabler på bad og automatsikringer
- Fyring (fjernvarme) og varmtvann inkludert
- Rikelig med lagringsplass i bod
- Flott, felles takterrasse med panoramautsikt og sol hele dagen
- Nær og enkel adkomst til universitet og høyskoler
- Flotte turmuligheter langs Akerselva og Iladalen
- Nært Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sagene
- Kort vei til alle servicetilbud
- Flytt rett inn!

Innhold

Leiligheten består av gang, stue/kjøkken, bad, bod og 2 soverom. Utgang fra stue til vest-vendt balkong på ca 6,8 m2.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i 2.etasje på ca. 4,9 m2.

Standard

Bad
Prefabrikert baderom fra 2007. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Helservant i skap med ett-greps armatur fra Grohe og skuffer med glatte fronter. Speil med overlys og stikkontakt over servant. 2 stk veggmonterte skap med glatte fronter. Baderomsmøbler er fra 2014. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Grohe. Vegghengt toalett. Avtrekksventil på vegg. Vannrør med rør- i rør system. Synlige avløpsrør av
plast. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Norema kjøkkeninnredning fra 2007. Skap med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum, og ett-greps armatur fra Hansgrohe. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Induksjonstopp. Stekeovn fra Gram. Oppvaskmaskin fra Asko. Frittstående side by side kjøleskap med med kaldt vann, isbiter og fryser fra GE. Ventilator i overskap fra Villavent tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør med rør- i rør system. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med tre-stavs eike parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og malt mur.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med tre-stavs eike parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater og malt mur. Systemhimling med downlights i gang. Downlights i kasse i stue. 2 meter skyvedørsgarderobe fra Ikea på begge soverom. Glatte innerdører.

Vinduer/ytterdører
Hovedytterdør i brannklasse B30S og lydklasse 35dB med kikkehull. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 2006.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Utgang fra stue til vest-vendt balkong på ca 6,8 m2. Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av metall.

Diverse
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang.
- Oppgangen har callinganlegg med videooverføring.
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral. Sprinkleranlegg med sprinklerhoder i stue/kjøkken, gang og på begge soverom.
- Selskapets hjemmeside: www.kiellandshus.net

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i et veletablert og rolig bomiljø. Leiligheten ligger i en blindvei, skjermet for gjennomgangstrafikk og har kort vei til det meste av byens fasiliteter. Området rundt Alexander Kiellands plass har de siste årene gjennomgått en omfattende forvandling og fremstår i dag som et pulserende knutepunkt mellom Grünerløkka og St. Hanshaugen.

Få meter fra boligen finnes det mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering som Colonel Mustard og Åpent bakeri. Nærbutikker og treningssentre i umiddelbar nærhet. Det er også godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Kiellands Hus er et trivelig lite nær-senter som ligger lett tilgjengelig til ved Alexander Kiellands plass. Direkte tilgang via heis - gjennom underhusparkering til senteret. Her finnes blant annet Coop Mega med ferskvaredisk, Vinmonopolet og bokhandel. Her kan du også få en god kopp kaffe eller et smakfullt og sunt måltid hos House of Sushi (se www.kiellandshus.no for mer informasjon).

Flotte grøntarealer i nærområdet, som blant annet Ilaparken og parken på St. Hanshaugen. Hyggelige turområder rundt Akerselva. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet SIO (Vulkan), SATS/ELIXIA (Ringnes Park), Pilates Room, Fitness24seven, Gym Ila og Fresh Fitness.

- Gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java.
- Ca. 5 minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden.
- 5 minutters gange til Vulkan, med utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole og hotell. Vulkan er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathallen (se www.vulkanoslo.no).
- Gangavstand til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter.
- Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer.
- 5 minutters gange til Ringens Park, med Meny, frisør, blomsterbutikk, kino og Jonoe sushirestaurant.
- Endeløse turstier langs Akerselva, hvor man kan besøke spennende kafeer og restauranter.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet med 21-, 33-, 54- og 34- bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass med linje 11, 12 og 13. Flybuss med Holdeplass på Kiellands-plass.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals, Elvebakken videregående og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiOA med flere.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som liker en urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter. Her vil du trives og bo godt!

Felleskostnader

4 903 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Fyring og varmtvann (fjernvarme), vaktmester, gårdsforsikring, betjening av fellesgjeld og kommunale avgifter.

Herav:
Internett: kr 249,-
Fjernvarme: kr 811,-
Felleskostnader: kr 2.858,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01: kr 985,-

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Mulighet for leie av garasjeplasser v/Q-park ved ledighet, tlf. 21 00 76 70.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 430 654 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 578 091 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for kvartalbebyggelse datert 2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

I forbindelse med eierskifte eller bruksoverlating må andelseieren betale et gebyr på kr 500,- for postkasseskilt, navnetavle og andre administrative kostnader. I tillegg kommer forretningsførers fakturaomkostninger.

Oppvarming

Oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for forretn. og kontor i sokkeletasje. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplanen som følger eiendommen kan være helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Borettslag

Worse Borettslag består av 60 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 890916562.

Worse Borettslag er en del av Kiellands Hus Sameie, gnr. 219, bnr. 259, snr. 121 - 180. Selskapet eier 16,1 % av Kiellands Hus Sameie
Selskapet har solidaransvar for den samlede gjeld i Kiellands Hus Sameie og garantiansvar refererer seg til den samlede gjeld i Kiellands Hus Sameie og utgjør kr 939 258,-.

Det ble i 2015 gjennomført undersøkelser utført av OPAK som avdekket mangler i form av mangelfull tetting rundt gjennomføringer i flere bad i Kiellands Hus. Det ble foretatt sjekk av alle bad sensommer/høsten 2016. Representanter fra styret deltok som observatører sammen med OPAK på enkelte av undersøkelsene, for å overvære prosessen. Undersøkelsen i denne leiligheten ble foretatt ved at dusjblandebatteriet ble demontert og inspeksjonen viste at mansjett var korrekt montert. For dokumentasjon og mer informasjon konferer megler.

En beboer meldte høsten 2016 fra om en vannlekkasje ned i boden i 2. etg. Det ble mistenkt at lekkasjen kom fra brannbalkongen ovenfor. Det ble da undersøkt om det var hull i noe av tetningskonstruksjonen, f.eks i membranen. På grunn av frost på tidspunktet for undersøkelsen var det vanskelig å identifisere hvor lekkasjen kom fra. Borettslaget har fjernet noen heller og renset et sluk på brannbalkongen, og det kan se ut som det har stoppet lekkasjen. Det har ikke vært noen lekkasje i 2017. Borettslaget vil se på dette igjen i mai når man er sikker på at det ikke kommer mer frost.

Iht. styreleder vil det på generalforsamling 14. mars bli lagt frem to budsjett. Et som forutsetter at dagens TV-avtale med Canal Digital forlenges, og et der sameiet kun inngår en felles internettavtale, dvs. at beboer selv må inngå en privat TV-avtale dersom man ønsker det. I budsjettforslaget med Canal Digital-avtalen inkludert, er det budsjettert med et underskudd. Blir resultatet av avstemmingen på årsmøtene (i Garman borettslag, Worse borettslag og eierseksjonssameiet Kiellands hus) at man beholder Canal Digital, vil det være behov for en økning av felleskostnadene eller alternativt to engangsinnbetalinger fra andelseierne. Styreleder ser for seg at det sannsynligvis vil bli en liten økning av fellesutgiftene eller en engangsinnbetaling uansett, men at denne ikke vil være så stor uten Canal Digital-avtalen.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 299 179,- pr. 01.01.18. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 16 390,- pr. 31.12.16. Borettslagets lån som utgjør totalt kr 24 237 474,- pr. 29.01.18, er tatt opp i OBOS-Boligkreditt AS. Renten på lånet utgjør 2,25%. Restløpetid er 37 år og 6 mnd.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.03. og 30.09 på borettslagets felleslån. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: nilssen@nordvikpartners.no eller SMS: 99 00 77 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.