Eiendom

Tysklandsgården/Torshov - Strøken 4-roms loftsleilighet fra 2008. Gulvareal på 102 m². Inngang i 3.etg. Overflateoppusset i 2018. Solrik sydvendt takterrasse på 6 m². 3 soverom og 2 bad. Ingen dok.avg. Mulighet for kjøp av garasjeplass.

Tysklandsgården/Torshov - Strøken 4-roms loftsleilighet fra 2008. Gulvareal på 102 m². Inngang i 3.etg. Overflateoppusset i 2018. Solrik sydvendt takterrasse på 6 m². 3 soverom og 2 bad. Ingen dok.avg. Mulighet for kjøp av garasjeplass.
Solgt

Fakta

 • Agathe Grøndahls gate 5
 • Primærrom
  90
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 450 000 ,-

Omkostninger

7 450 000,- (Prisantydning)
152 149,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 602 149,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 610 058,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  90
 • Tomt
  7741

Beskrivelse

Nikola Gresko i Nordvik & Partners Frogner har gleden av å presentere en av Torshovs flotteste leiligheter. Denne klassiske og nyoppussede (2008/2018) loftsleiligheten med rolig og tilbaketrukket beliggenhet ligger i den populære Tysklandsgården på Torshov. Boligen er svært påkostet med høy standard, blant annet nyopppussede og malte overflater, malt parkettgulv, moderne og eksklusiv kjøkkeninnredning med keramisk benkeplate og integrerte hvitevarer, 2 baderom og flotte detaljer. Det er lagt vekt på å bevare boligens klassiske detaljer og særpreg i kombinasjon med moderne og stilrene installasjoner av høy kvalitet. Leilighetens særegne uttrykk kan enkelt tilpasses dersom man ønsker et mer stilrent preg.

Leiligheten har inngang i gårdens 3. etasje med store rom, store vindusflater og god takhøyde. Trappen opp til loftsetasjen tar deg til boligens oppholdsrom med stue, spiseplass og kjøkken. Utgang til sydvendt terrasse fra loftet som vender inn mot den flotte bakgården til borettslaget Torshov Kvartal IX. Dette er en praktfull bakgård, mer som en frodig park. Utallige sittegrupper, rikt beplantet med grønne trær og busker som bidrar til å gjøre denne bakgården til en grønn lunge midt i sentrum. Her kan barn leke trygt, sykle rundt eller benytte seg av bakgårdens mange fasiliteter. For de voksne kan man enkelt finne seg en sittegruppe avskjermet mellom gjerder og busker og nyte solen fra morgen til kveld. Sykkel- og mopedparkering i lukket bakgård.

Kort om boligen:
- Hele leiligheten ble pusset opp i 2008/2018 med høy standard
- Flott kjøkken med keramisk benkeplate og integrerte hvitevarer
- Svært sentral beliggenhet med gangavstand til sentrum
- Walk-in garderobeløsning på det ene soverommet
- Loftsleilighet med mange og store vindusflater
- Praktfull bakgård (www.torshov9.no)
- God takhøyde (4,77m i loftsetasjen)
- Sydvendt terrasse mot bakgården
- Mulighet for kjøp av garasjeplass
- Svært gode kollektivforbindelser
- Klassiske og moderne detaljer
- Nærhet til alt av servicetilbud
- Stille og rolig nærområde
- TV uttak i nesten alle rom
- 2 renoverte bad (2008)
- Nyere elektrisk anlegg
- Ingen dokumentavgift
- Kjellerbod på 6 m²
- Beboerparkering
- Peis i stuen
- Store rom

Velkommen til visning!

Historie

Torshovbyen
Den 29.juni, 1917 vedtok Oslo bystyre at byggingen av Torshovbyen skulle igangsettes. Bystyret hadde kjøpt omfattende eiendommer på Torshov allerede i 1916, og dette ble nå det største satsningen i byens kommunale boligbygging. På dette tidspunkt var området preget av gårdsbruk. Arkitekten bak Torshovbyen var Harald Hals og allerede rundt 1920 var de første gårdene klare for innflytting. Det mest unike ved tanken bak Torshovkvartalene som ble bygget i nyklassisistisk stil, inspirert fra England, var visjonen om store solrike bakgårder som fellesarealer beboere skulle kunne nyte godt av, noe som enda verdsettes av beboerne den dag i dag. Som de andre bygårdene Torshovkvartalene består av, har Torshov Kvartal IX en helhetlig stil med rene og elegante fasader, samtidig som utsmykning mot gateplan og gårdsrom, har en individuell karakter. (Tekst hentet fra borettslagets hjemmeside www.torshov9.no).

Standard

Pent oppusset andelsleilighet over 2 plan + hems. Loftet ble bygget ut i 2008 og resten av boligen ble samtidig oppgradert. Boligen ble i 2017 ytterligere oppgradert/oppusset og alle overflater ble malt i 2018. Her inngår sparkling og maling av gulv, vegger og tak. Leiligheten har svært god standard på innvendige overflater, fastmontert inventar og tekniske løsninger. Generelt har takstmann vurdert de ulike bygningsdelene i leiligheten som gode, angitt som TG 1 (TG = Tilstandsgrad). Moderne kjøkken og moderne flislagte bad. Det er ikke avdekket unormale verdier av fukt. Ventilasjon med naturlig avtrekk og ventilator gis automatisk TG 2. Ingen bygningsdeler er gitt TG 3. Vinduer i 3.etg. med 2-lags energiglass fra 2006. Vinduer i loftsetasje fra 2008. Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2008). Mønehøyden på loftet er 4,77m på det høyeste. Takhøyden i 3.etg er ca. 2,7m. I hovedsak glatte hvite vegger og himling med gråmalt parkett på gulv. Utpreget bruk av downlights, uplights, spotter og andre påkostede løsninger i begge etasjer.

3.etasje:
Entré/gang
Flislagt inngangsparti i med plassbygget skyvedørsgarderobe hvor du har mye plass til sko og yttertøy. Vaskemaskin og 200 liters varmtvannstank skjult i det ene skapet. Videre inn i gangen er det adkomst til bad og 3 soverom samt trapp til loftsetasjen. Designtapet på en liten del av trapperommet.

Hovedsoverom
Soveroms suite med eget innglasset bad og stor plassbygget skyvedørsgarderobe. TV-hylle med uttak i garderobeskapet. God plass til dobbeltseng. Spesialtapet på veggen bak sengen. Rommet vender mot bakgården. Pent flislagt bad med stort hjørneboblebadekar og servant. Baderommet ble pusset opp av fagfolk i 2008.

Soverom II og III
2 romslige soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. TV-uttak på begge rommene. Det ene rommet er innredet som kontor/garderobe med spesialbygget garderobeløsning med masse hengeplass. Kan fint tas i bruk som soverom. Designtapet på en vegg.

Bad/wc
Pent flislagt bad med dusjnisje, servant, skap og vegghengt wc. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Baderommet ble pusset opp av fagfolk i 2008.

Loft:
Stue
Stort oppholdsrom med en fantastisk takhøyde, hems, peisovn, store vindusflater, utgang til terrasse og mange flotte detaljer. God plass til sittegruppe og spisebord.

Kjøkken
Kjøkken i delvis åpen løsning med stuen. Eksklusiv kjøkkeninnredning fra Bærum kjøkken med integrert stekeovn, induksjonstopp (80 cm bredde), oppvaskmaskin, og kjøleskap/fryseskap. Kjøkkenet ble oppgradert i 2017 med ny keramisk benkeplate, flislagt bakvegg med fliser fra Fired Earth og ny vask og blandebatteri Tapwell. Kaffemaskin ute av drift. Avtrekksvifte på kjøkken.

Hems
Hems med trapp opp fra stuen. Gulvareal er på ca. 7 m². Med noe begrenset takhøyde er dette det perfekte lekerommet, spillrommet, gjesterommet eller lesekroken.

Terrasse
Solrik sydvendt takterrasse på 6 m² med utsikt til bakgården og sol fra ca. kl 10:00-19:30 på sommerstid. Terrassegulvet ble flislagt med 60x60 fliser i april 2018.

Beliggenhet

Torshov er et meget populært og sentralt boligområde beliggende nord for Grünerløkka, mellom Akerselva i vest og Torshovdalen i øst. Området består i hovedsak av leiegårdsbebyggelse fra slutten av 1800-tallet samt boligblokker og høyhus oppført på begynnelsen av 1900-tallet. Vogts gate fungerer som områdets hovedgate. Langs Vogts gate ligger flere kaffebarer, kaféer, kiosker, restauranter og butikker. På Torshov Torg finner man Rema 1000 (kåret til Oslos beste), Mr. Fish Sushi, apotek, Nille og post i butikk. På Sandaker senter finner man blant annet Vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop Mega og bokhandel. Kort vei til Nydalen, Storo, Sagene og Grünerløkka. Nærmeste dagligvarebutikker er Kiwi i Vogts gate.

Rekreasjonsmuligheter
Flere store parker i nærområdet som Torshovparken, Torshovdalen, Torshov kirkepark og Haarklous plass. I nedre del av Torshovparken finner man minigolf, bordtennisbord, basketball-, fotball- og sandvolleyballbaner. Akebakke og skiløyper i Torshovdalen på vinterstid. Flotte turstier og grøntområder langs Akerselven.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Trikken går på dagtid hvert femte minutt fra Vogts gate mot sentrum og Storo (nr. 11, 12 og 13). Busstilbudet inkluderer blant annet rute 20 (Skøyen-Galgeberg) og rute 30 til (Bygdøy-Nydalen) fra Torshovparken. Flybussekspressen går fra Ring 2.

Trening
En rekke treningssenter i nærheten, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Storo og Elixia Ringnes Park.

Matservering
Det er en rekke spisesteder og kaféer på Torshov, blant annet Grisen, Soria Moria, Som Tam Thai og ikke minst Café Teater & Bistro ved Trikkestallen, med sin flotte uteservering om sommeren. Tapas og sushi samt flere take-away restauranter finner du også i området.

Kulturtilbud
Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet Det Andre Teatret på Lilleborg og kulturhuset Hva Skjer Torshov. HVASKJER består av en restaurant med modningskap for kjøtt og vedfyrt grill, øl, vin- og cocktail-barer, dancing, to konsertscener, popcornmaskin og retro-spillrom. Oslo Nye Trikkestallen er Norges fremste scene for dukketeater, og spiller ofte kjente og kjære barneforestillinger. Det er dessuten kort vei ned til Ringen Kino på øvre del av Grünerløkka.

Felleskostnader

Kr 3.682,- pr. mnd.

Fellesutgifter fordeles på følgende måte:
Felleskostnader kr 2058,-
Renter og avdrag kr 824,-
Trappevasktillegg kr 100,-
Vedlikeholdstillegg kr 450,-
Kabel-TV avgift kr 250,-

Inkluderer: TV og internett fra Canal Digital, betjening av fellesgjeld, trappevask, tomtefesteavgift, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles byggforsikring, avsetning til vedlikehold og poster knyttet til generell drift og vedlikehold.

Etasje

3. etasje og loft + hems.

Tomt

Festet fellestomt på 7.741 m². Parkmessig opparbeidet bakgård med gressplen, stier, busker og trær. I bakgårdene er det også blant annet sykkelparkering, sittegrupper, grill, og lekestativer.

Garasje / Parkering

Selger eier en garasjeplass i et garasjeanlegg bare 50m fra boligen, denne kan medfølge etter nærmere avtale. Garasjeplassen er verdsatt til kr 600.000,-.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området. Fra mai 2018 vil det bli etablert beboerparkering i bydelen. Med beboerparkering kan du parkere tidsubegrenset på kommunale plasser innenfor den aktuelle sonen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1.423.508,- pr. 31.12.16.
Formuesverdi som sekundærbolig kr 4.555.226,- pr. 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Videre foreligger det ferdigattest for loftsutbyggingen datert 14.05.2009.

Boligens areal

Totalt:
Bruttoareal: 102 m²
Gulvareal: 102 m²
Bruksareal: 90 m²
Primærrom: 90 m²

3. etasje:
Bruksareal: 50 m²
Primærrom: 50 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, soverom med bad, soverom II, soverom III.

Loft:
Bruksareal: 40 m²
Primærrom: 40 m²
Gulvareal: 45 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, spisestue, kjøkken. Hems over stue/kjøkken på 7 m² gulvareal (ikke målbart grunnet begrenset takhøyde).

I tillegg disponeres en kjellerbod på ca. 6 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Peisovn i stuen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Norvik & Partners visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Torshov Kvartal IX, også kjent som Tysklandsgården utgjør hele kvartalet mellom Agathe Grøndahls gate, Vogts gate, Krebs´ gate og Per Kvibergs gate. Borettslaget består av 131 andelsleiligheter fordelt på 18 oppganger. De har også egen hjemmeside (www.torshov9.no) og en lukket Facebook gruppe (Torshov Kv IX).

Fellesgjeld / lånevilkår

Annuitetslån, 12 terminer pr. år.
Rentesats pr. 03.04.2018: 2,25%
Antall terminer til innfrielse: 226
Saldo pr. 03.04.2018
Første termin/avdrag: 26.12.2015
Siste termin: 26.01.2037

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold:
2017 - Innhenting av anbud på rehabilitering av fasader, vedlikehold av tak og piper,
innhenting av grunnlag for brannrapport.
2016 - Ingen større vedlikehold igangsatt pga. bestilling av en grundig tilstandsrapport fra et rådgivende ingeniørfirma.
2015 - Skiftet to sett vann- og avløpsrør i Agathe Grøndahls gate. Utbedring av fukt og sopp, utbedring av tak. En større jobb var opprettelsen av søppelanlegg drenering og utskifting av vann alle vannledninger mot Krebs gate. Her mangler enda rehabilitering av plen og erstatning av de trær som måtte fjernes.
2014 - Ingen store prosjekter.
2013 - Maling av nedre del av fasade. Reparasjoner av skader rundt inngangsdørene. - Arbeidet videreført i 2014. Tømming av Sandfang (kummer) tilhørende borettslaget. Avtale ble inngått om regelmessig tømming.
2012 - Rehabilitering av avløpsrør og bunnledninger. Rehabilitering av lekeplass. Rehabilitering av skader og slitasje på fasadesokkel.
2011 - Utskiftning av inngangsdører til leilighetene og fellesarealene. Påbegynt rehabilitering av avløpsrør og bunnledninger.

Fremtidig vedlikehold:
Fasaderehabilitering og drenering. Styret har utarbeidet et langtidsbudsjett for borettslaget de neste ti år. I budsjettet er det lagt opp til at husleien økes årlig i takt med en generell prisstigning på 2 %. Styret antar at dette vil gi god nok økonomi til å kunne ta de kostnadene man i dag vet at kommer. Drenering og nye vannrør i Krebs Gate ble ferdig i 2015. Resten av dreneringen er ikke budsjettert. Fasaderehabilitering er budsjettert til 2017-18.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: nikola@partners.no eller SMS: 90 61 08 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.