Eiendom

Adamstuen - Lekker og stilren 4-roms leilighet med peis, god standard og flotte uteområder - Mulighet for parkering - 3 soverom - Fyring og varmtvann inkl.- Meget barnevennlig område - Ingen dokumentavgift!

Adamstuen - Lekker og stilren 4-roms leilighet med peis, god standard og flotte uteområder - Mulighet for parkering - 3 soverom - Fyring og varmtvann inkl.- Meget barnevennlig område - Ingen dokumentavgift!

Fakta

 • Stensgata 42A
 • Primærrom
  77
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 990 000 ,-

Omkostninger

5 990 000,- (Prisantydning)
199 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 189 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 311,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
13 456,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 202 456,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  77
 • Tomt
  1325

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et urbant, veletablert og meget familievennlig boligområde på Adamstuen i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Fra eiendommen er det kort gangavstand til flotte parker, grøntområder, lekeplasser, akebakker og fotballbaner med mer. Blant annet finner du både St. Hanshaugen park, Stensparken, Idioten og Bayern i nærområdet. Det er også forholdsvis kort vei til Frognerparken.

I nærområdet finnes dessuten svømmehall, tennisanlegg og flere treningssenter, og det er kun en liten spasertur ned til Bislett Bad & Trening. Bislett stadion har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane. Fra eiendommen er det også kort avstand til Blindern og Ullevål. Det er en ca. 10 minutters sykkeltur til sentrum i sør og Marka i nord, og ellers har du tilgang til det meste via buss og trikk.

Kort fortalt
- Velholdt og meget tiltalende 4-roms leilighet.
- Renovert i 2008.
- Ligger i høy førsteetasje med begrenset innsyn.
- Mulighet for reservert parkering i carport.
- Barnevennlig og pent opparbeidet fellesområde.
- Entré med dørcalling og integrert garderobeskap.
- Lekkert kjøkken med peisovn og flott barløsning.
- Kjøkkenet har integrerte hvitevarer av høy kvalitet.
- Romslig, innbydende stue med elegant karnapp.
- Separat wc-rom og et flislagt bad med badekar.
- Felles vaskerom og tørkerom i kjelleretasjen.
- Tre soverom, to med tilhørende garderobeskap.
- To disponible boder i fellesareal, pluss fellesbod.
- Elanlegget er oppgradert med automatsikringer.
- Varmtvann, fyring, kabel-tv m.m. er inkludert.
- Muligheter for å innfri andel fellesgjeld.
- Ingen dokumentavgift.

Byggemåte

Betongfundamenter på fast grunn. Støpt grunnmur. Støpt gulv på grunn. Yttervegger i murverk eller betong med pusset og malte fasader. Fasaderehabilitering er utført i 2017. Arbeidene omfattet nedhugging av gammel murpuss, påføring av ny puss og maling av fasader og vinduer. Etasjeskillere i betong. Valmet tak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Omtekking er utført i 2007.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

Innhold

Entré, stue/spisestue/kjøkken, tre soverom, bad og wc.
En kjellerbod, ca 8 kvm.
Loftsbod under skrått tak.
Felles sykkelrom i kjeller.
Felles vaskerom og tørkerom i kjeller.
Mulighet for parkering på sameiets tomt.

Standard

Velkommen til visning!
Stensgata 42 A er en meget velholdt og tiltalende 4-roms leilighet, fint plassert i en høy første etasje med lite innsyn. Leiligheten er gjennomgående og øst/vestvendt, noe som gir svært gode lysforhold. Aksjelaget har en sentral beliggenhet i et rolig område, med umiddelbar nærhet til alt du måtte trenge i hverdagen. Det tilhører pent opparbeidede fellesområder med rikelig med boltreplass, samt mulighet for parkering på aksjelagets tomt etter ansiennitet. I tillegg kan garasjeplass leies i nærområdet.

Leiligheten ligger i en stille, enveiskjørt gate med god avstand til nabobygningene og ble renovert høsten 2008, og fremstår som en nyere leilighet. Blant annet ble alle overflater gipset, pusset og malt, nye gulv ble lagt og både rør- og elanlegget skiftet. I tillegg ble det etablert et tredje soverom ved at kjøkkenet ble flyttet ut i tidligere forstue. En fin detalj er at alle kanter mellom vegger og tak er avrundet, etter inspirasjon fra original løsning.

Entreen har dørcalling og praktisk tilknytning til kjøkkenet, samt plassbygde garderobeskap. Det er også garderobeskap i to av leilighetens tre soverom, hvorav hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe. Stuen og kjøkkenet har en delvis åpen løsning, og en lekker barløsning skiller rommene. Kjøkkenet har en stemningsfull peisovn og integrerte hvitevarer av høy kvalitet, og stuen har god plass til både sofaløsning og spisebord. Videre har boligen et delikat, oppgradert bad og et separat wc-rom.

I tillegg til en velholdt leilighet får du gleden av å bo i et aksjelaget med meget god vedlikeholdshistorikk. Blant annet ble fasade og vinduer renovert i 2017, og alle oppganger ble pusset opp i 2014. Det er også nylig installert fjernvarmesystem med vannbåren varme, og fyring, varmtvann og kabel-tv er inkludert. I bygningens kjelleretasje finner du felles vaskerom, sykkelbod, disponibel lagringsbod med mer.

Entré
Boligen har adkomst via felles oppgang, og en fin entré ønsker deg velkommen inn. Entreen ligger i tilknytning til kjøkkenet. Rommet har en nyere brann- og lydisolert ytterdør, samt dørcalling fra 2008. I tillegg har entreen et praktisk, plassbygd garderobeskap, noe som gjøre det enkelt å rydde bort yttertøy, sko med mer.

Kjøkken
Kjøkkenet er stilfullt og moderne, med integrerte hvitevarer, downlights og en åpen løsning inn mot stuen. En flott barløsning skaper et naturlig skille av rommene, og kjøkkenet har også en stemningsfull peisovn fra Contura. Innredningen er fra Norema og har hvite, glatte fronter og en hvitoljet benkeplate i eik.

Det er montert mosaikkfliser på vegg og diskre LED-lister under overskap, samt en fritthengende ventilator over kokesonen. Hvitevarene består av varmluftsovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin fra Miele, i tillegg til kjøleskuff fra Norcool. Oppvaskkummen er underlimt og har blandebatteri fra Hans Grohe.

Stue
Leiligheten har en innbydende stue med enstavs eikeparkett på gulv, ekstra takhøyde og et vakkert karnappvindu med spesialtilpasset, delikate rullegardiner. En stilig, mørk fondvegg gir rommet ekstra varme og dybde, og den åpne løsningen inn mot kjøkkenet gir en sosial og luftig romfølelse. Stuen har en praktisk utforming som gjør det enkelt å innrede, med god plass til både sofaløsning og spisebord.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder både bad og separat wc-rom, begge totalrenovert i 2008. Badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet og har delikat, spesiallagd innredning av valnøttfinér. Innredningen har underskap og en heldekkende servant. I tillegg har rommet gulvvarme, avtrekksvifte, speilbelysning og downlights. Servanten er fra Starck og det er også ett komfortabelt, innebygde badekar. Badet har mørke fliser på gulv og lyse fliser på vegger, kombinert med en lysmalt vegg.

Wc-rommet har mørke fliser på gulv, lysmalte vegger og downlights. Også her er innredningen spesiallagd og består av en toppmontert servant, fra den italienske kvalitetsprodusenten Catalano, med benkeplate, skap og hyller i valnøttfinér. Det er også et integrerte, spesiallagd skap i vegg over det veggmonterte toalettet. Toalettet er fra Villeroy & Boch, og sisternen er fra Geberit.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre fine soverom, to med tilhørende garderobeskap. Hovedsoverommet har god plass til stor dobbeltseng, samt en stor, spesialtilpasset skyvedørsgarderobe som er ca. 4,5 meter bred og 60 cm dyp med innholdsrik innredning. Inni garderoben er det stikkontakt og tv-uttak, noe som praktisk skjuler tv og tilbehør. Soverommet har også mulighet for lysskinne i tak, og det er montert bryter på vegg. De to andre soverommene vender mot felles bakgård/hage, noe som gir et rolig innemiljø. Det ene soverommet har integrert garderobeskap.

Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. plassbygd garderobeskap i entré, samt disponible boder. I bygningens kjeller, i etasjen under leiligheten, finner du romslige fellesareal for oppbevaring av sykler, leker og barnevogner med mer. Her finner du også vaskerom med plass for egen vaskemaskin, samt en stor bod som disponeres av leiligheten. Det tilhører også en lagringsbod på felles loft.

Utstyr

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet vannbåren fjernvarme, og både oppvarming og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene. Radiatorene er meget effektive, og strømforbruket i leiligheten ligger på kun 2400 kWh per år for en familie på fem.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet vannbåren fjernvarme, og både oppvarming og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene.

Parkering / Garasje

Aksjelaget leier ut 8 carportplasser og 4 biloppstillingsplasser på egen tomt til beboerne. Månedlig leie for carport er kr. 541,- og kr. 271,- for biloppstillingsplass. Det er for tiden ledige plasser. I tillegg er det mulig å leie garasjeplass i General Birchs gate, i kort gangavstand fra eiendommen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Felleseiendommen er stor, flat og meget luftig, samt pent opparbeidet med rikelig med boltreplass. Her finner du lekeplass, felles sittegrupper, koselig grillplass og asfalterte adkomstveier. Hagen har plenområder, hekker, trær og diverse beplantning. I hagen er det i tillegg en felles hagebod.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Joker, Bunnpris og Kiwi. Det er i tillegg hentepunkt for Kolonial.no rett i nærheten. Rundt eiendommen finner du også flere hyggelige kafeer, restauranter og delikatessebutikker, samt Hansen Bakeri og Åpent Bakeri, alle innen fem minutters gange fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen i gangavstand til Bislett, Thereses gate og nye Bogstadveien.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk. Nærmeste holdeplass for begge er Adamstuen torg som ligger like i nærheten. I tillegg går flybussen fra Kirkeveien. Med bil fra Adamstuen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 6 min til Grünerløkka, 7 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 34 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Bolteløkka og Marienlyst barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Blindern, Norges Veterinærhøgskole og NRK ligger også i nærområdet.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1937. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 363 378,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 4 362 808,- pr 31.12.16

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Servitutter / Rettigheter

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Utført oppgraderinger og vedlikehold
2007: Tekking av yttertak er utført og ventilasjon til loft er forbedret.
2008: Utskifting av tak på carport.
2007/2010: Utskifting av et antall soilrør.
2011: Installering av fjernvarme og fjerning av gammel oljetank.
2012: Brannsikringstiltak utført. Montering av brannklassifiserte dører til kjeller. Utskifting av brannslukningsapparater i hver boenhet og videoinspeksjon av skorstein.
2012/2013: Oppgradering av utvendige fellesarealer med blant annet ny beplantning, fjerning av tre, maling av hagebod og søppelskjul.
2014: Oppussing av oppganger: Maling av vegg- tak, gerikter og listverk i alle oppganger, pussing og impregnering av trinn, samt pussing, oljing og maling av ytterdører.
2015-2016: Utskifting av soilrør.
2017: Full renovering av fasader og vinduer. Arbeidene omfattet nedhugging av gammel murpuss, påføring av ny puss og maling av fasader og vinduer.

Husdyrhold skal godkjennes av styret før anskaffelse.

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 189,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Renter og avdrag av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles strøm og forsikring, fyring, varmtvann, kabel TV, trappevask, snøbrøyting, plenklipping, forretningsførsel og daglig drift.

Det vil bli fremmet forslag på generalforsamling i mars/april om ytterligere reduksjon i fellesutgifter, tilsvarende ca kr 300 pr mnd for denne leiligheten, på bakgrunn av at selskapet ikke lenger har behov for å spare opp egenkapital for fasadeprosjektet.

Forsikring i Landbruksforsikring (polisenummer 29145288)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 990 000,- (Prisantydning)
199 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 189 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 311,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
13 456,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 202 456,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Bank: Handelsbanken
Restgjeld pr. 02.07.2017 kr. 5.410.000,- for hele aksjelaget
Rentevilkår: 2,7%
Fast rente
Rentebindning fram til år: 2042 måned: 7
Gjenværende avdragstid 25 år

Andel fellesgjeld er pr dags dato kr 334 000,- Aksjelaget venter på et sluttoppgjør etter fasaderenovering noe som vil redusere andel fellesgjeld. Selger vil videre innbetale en del av fellesgjelden slik at andel gjeld blir kr 199 000,- for nye eier. Det taes et forbehold om mindre endringer av fellesutgiftene.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om aksjelaget.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett

Aksjelaget praktiserer ikke forkjøpsrett, men ny eier skal godkjennes av styret før overtagelse.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.